Home SPORTS NEWS Με το μυαλό σε όσους… βρίσκονται ψηλά διεξήχθη το Σαπεκοένσε – Ατλέτικο...

Με το μυαλό σε όσους… βρίσκονται ψηλά διεξήχθη το Σαπεκοένσε – Ατλέτικο Νασιονάλ


Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαπεκοένσε και Ατλέτικο Νασιονάλ για τον πρώτο τελικού του Κόπα Σουνταμερικάνα την 1η Δεκεμβρίου 2016 δεν έμελλε να γίνει ποτέ, αφού το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της πρώτης συνετρίβη. Η συνέχεια γνωστή, θλίψη ανά το παγκόσμιο για το χαμό 71 ανθρώπων, συμπαράσταση απ’ όλο τον κόσμο και “αγώνας” ώστε η ομάδα και όσοι την αγαπούν να βρει πάλι τα πόδια της. Οι Βραζιλιάνοι θρηνούσαν και μαζί τους όλοι στην ομάδα της Κολομβίας, που απαίτησαν ο τίτλος να δοθεί στην Σαπεκοένσε, κάτι που έγινε!

Τέσσερις μήνες μετά λοιπόν, οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες, στον πρώτο τελικό για το Σούπερ Καπ της Λατινικής Αμερικής, αφού η Ατλέτικο Νασιονάλ ήταν κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες και ράγισαν καρδιές. Όπως ήταν λογικό, το παιχνίδι ξύπνησε μνήμες, που ήταν νωπές ακόμη άλλωστε, αφού δεν πέρασε καιρός από το αεροπορικό δυστύχημα της Βραζιλιάνικης ομάδας. Πριν την αναμέτρηση η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική, με τους επιζώντες να μπαίνουν στο γήπεδο και να δίνουν ομιλία. Επίσης πριν την έναρξη, στις οθόνες του σταδίου παίχτηκε ένα βίντεο με τους αδικοχαμένους και όλοι στο γήπεδο, που ήταν κατάμεστο, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν στα δάκρυα τους!

https://twitter.com/dotemirateseng/status/849436413401628672

Στο 71ο λεπτό όλου σηκώθηκαν για να χειροκροτήσουν, εις μνήμη των 71 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Να σημειωθεί, πως κατά την άφιξη της Κολομβιανής ομάδας πραγματοποιήθηκε μια απίστευτη υποδοχή από την Σαπεκοένσε.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, η Σαπεκοένσε κέρδισε 2-1 και πήρε προβάδισμα για τον τίτλο, ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Ρεϊνάλντο με πέναλτι στο 24′ και στο 59′ ο Μακνίλι ισοφάρισε, για να έρθει στο 74′ ο Οτάβιο Λουίς να διαμορφώσει το 2-1 για την Βραζιλιάνικη ομάδα. Δείτε τα γκολ:

Περισσότερα για τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, δείτε στα βίντεο πιο κάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=vG26u0SA-dM

https://www.youtube.com/watch?v=XTvcPrlPdaQ