Home SPORTS NEWS Οι όμιλοι στις τέσσερις κατηγορίες του UEFA Nations League

Οι όμιλοι στις τέσσερις κατηγορίες του UEFA Nations League

 


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων στις τέσσερις κατηγορίες της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, με την ονομασία Natsions League. Σε αυτή θα συμμετέχουν όλες οι Εθνικές ομάδες της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που δημιουργήθηκε με σκοπό την κατάργηση των φιλικών και ουσιαστικά αδιάφορων παιχνιδιών ανάμεσα στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι ασφαλώς, όπως η βοήθεια πρόκρισης σε ομάδες που έχουν λιγότερες πιθανότητες μέσω των προκριματικών.

Α’ Κατηγορία:
1ος όμιλος: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία
2ος όμιλος: Βέλγιο, Ελβετία, Ισλανδία
3ος όμιλος: Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία
4ος όμιλος: Ισπανία, Αγγλία, Κροατία

Β’ Κατηγορία:
1ος όμιλος: Σλοβακία, Ουκρανία, Τσεχία
2ος όμιλος: Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία
3ος όμιλος: Αυστρία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία
4ος όμιλος: Ουαλία, Ιρλανδία, Δανία

Γ’ Κατηγορία:
1ος όμιλος: Σκωτία, Αλβανία, Ισραήλ
2ος όμιλος: Ουγγαρία, Ελλάδα, Φινλανδία, Εσθονία
3ος όμιλος: Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος
4ος όμιλος: Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία

Δ’ Κατηγορία:
1ος όμιλος: Γεωργία, Λετονία, Καζακστάν, Ανδόρα
2ος όμιλος: Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
3ος όμιλος: Αζερμπαϊτζάν, Νησιά Φερόε, Μάλτα, Κόσοβο
4ος όμιλος: ΠΓΔΜ, Αρμενία, Λίχτενσταϊν, Γιβραλτάρ

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ UEFA NATIONS LEAGUE
Οι τέσσερις νικητές των ομίλων της League A θα παίξουν σε κάτι σαν Final-4 (UEFA Nations League Finals), με δύο ημιτελικούς, μικρό τελικό και μεγάλο τελικό. Η UEFA θα αποφασίσει τον Δεκέμβρη του 2018 σε ποια από τις 4 χώρες θα διεξαχθεί αυτό το Final-4 τον Ιούνιο του 2019 (θα υπάρχουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα).

Οι χώρες που θα τερματίσουν στην κορυφή κάθε ομίλου στις League B, C και D, κερδίζουν άνοδο, ενώ αυτές που θα τερματίζουν στις τελευταίες θέσεις στις League Α, B και C θα υποβιβαστούν! Θα αλλάζει δηλαδή με αυτόν το τρόπο η “σύσταση” του επόμενου UEFA Nations League (όχι μέσω της κατάταξης της UEFA).

Αναφορικά με τις ομάδες που συνεχίζουν στο UEFA Nations League, θα είναι τέσσερις από κάθε Λίγκα και θα παίξουν στα playoffs. Συνολικά εκεί θα συμμετέχουν 16 ομάδες και θα διεκδικούν τις 4 θέσεις για το EURO 2020. Θα σχηματίζονται τέσσερα γκρουπ από τέσσερις ομάδες, που θα προέρχονται από κάθε Λίγκα ξεχωριστά.

Αν μια ομάδα που έχει τερματίσει στην πρώτη τετράδα του UEFA Nations League, έχει προκριθεί ήδη μέσω των προκριματικών, τότε αντικαθίσταται από την αμέσως επόμενη. Αν μια Λίγκα δεν έχει αρκετές ομάδες για να συμπληρώσει την τετράδα της, θα ανεβαίνει μια ομάδα από κατώτερη Λίγκα για να καλύψει το κενό.

Το Euro 2020 θα διεξαχθεί όπως και το Euro 2016, δηλαδή με 24 ομάδες στα τελικά, μόνο που οι 20 ομάδες θα προκριθούν από τα προκριματικά (10 όμιλοι με πρόκριση για τους 2 πρώτους κάθε ομίλου) και οι υπόλοιπες τέσσερις από το UEFA Nations League.