Home SPORTS NEWS Αέρας στην Στοκχόλμη ο Μάρκος

Αέρας στην Στοκχόλμη ο Μάρκος

http://www.ant1iwo.com/cache/cfx_imagecr3/066B2FE4D03302A2B8630F43524946C4.jpg


Στον 4ο ημιτελικό του στο φετινό tour προκρίθηκε ο Μάρκος Παγδατής, με στόχο την πρόκριση στον πρώτο του τελικό για το 2012.

Ο 27χρονος από τη Μεγαλόνησο, συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε απέναντι στον Μπεράνκις, τον νίκησε στα δύο σετς και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Στοκχόλμης.

Το Νο33 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητής της διοργάνωσης το 2009, επικράτησε με 6-3, 7-6(4) του 22χρονου Λιθουανού, έχοντας και πάλι σε πολύ μεγάλη ημέρα το σερβίς του το οποίο δεν έχασε παρά τις τέσσερις ευκαιρίες του αντιπάλου του.

Ο Παγδατής, πέτυχε ενα γρήγορο break στο εναρκτήριο σετ και σώζοντας και τις δύο ευκαιρίες του Μπεράνκις, έφτασε στο 6-3, με εξαιρετικά ποσοστά στο σερβίς.

Στο 2ο σετ, ο Μάρκος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από τις 3 ευκαιρίες που είχε για break, όμως διατήρησε τη ψυχραιμία του τις δύο φορές που χρειάστηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ, παίρνοντας τελικά τη νίκη στο tie break με 7-4, μετά από 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα.

Στα ημιτελικά του indoor τουρνουά των 487,000 ευρώ, ο Παγδατής θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στο Νο1 του ταμπλό, Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά και τον Ουκρανό, Σεργκέι Στακόφσκι.

Με τον Τσονγκά, ο Κύπριος συναντήθηκε πριν δύο εβδομάδες στον 3ο γύρο του Shanghai Masters, όπου ο Γάλλος είχε πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά με 6-2, 7-6.

Αυτός θα είναι ο 4ος φετινός ημιτελικός για τον Παγδατή μετά το Sydney International (l. to Benneteau), το PBZ Zagreb Indoors (l. to Lacko) και πριν τρεις εβδομάδες στο Japan Open όπου ηττήθηκε απ’τον μετέπειτα πρωταθλητή, Κέι Νισικόρι.

ant1iwo