Home SPORTS NEWS Αντιδράσεις για το… άγαλμα της κουτουλιάς (Video)

Αντιδράσεις για το… άγαλμα της κουτουλιάς (Video)


Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία το άγαλμα που δημιούργησε ο Αντέλ Αμπντεσεμέντ, το οποίο αναπαριστά την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Κουτουλιά που έχει γίνει η πιο γνωστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο…

Αυτό το άγαλμα από τις αρχές του μήνα βρίσκεται στην πλατεία Μπομπούργκ, μπροστά από το μουσείο του Πομπιντού στο Παρίσι, αλλά στη Γαλλία ξεσηκώθηκαν οι πρόεδροι τοπικών ομάδων!

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έγραφε και η «Marca», τριάντα πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων σε τοπικό επίπεδο, ζήτησαν με επιστολή από τον Ζιντάν να κινηθεί, ώστε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο άγαλμα.

«Ως πρώην πρωταθλητής, μελλοντικός προπονητής, άνδρας και πάνω απ’ όλα πατέρας, πρέπει να καταγγείλεις αυτό το έργο και να βάλεις άμεσα τέλος στην αρνητική χρησιμοποίηση της εικόνας σου. Θα έδειχνε με τον καλύτερο τρόπο την αμέριστη στήριξή του στις εκπαιδευτικές αξίες του γαλλικού ποδοσφαίρου», αναφέρει η επιστολή προς το «Ζιζού».

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι φιλοτεχνήθηκε από Γάλλο καλλιτέχνη, όπως έχει ρίζες από την Αλγερία, όπως δηλαδή ήταν και ο Ζινεντίν Ζιντάν!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr