Home SPORTS NEWS Αντι-ρατσιστικό περιβραχόνιο στον Τέρι!

Αντι-ρατσιστικό περιβραχόνιο στον Τέρι!


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ζητήσει από τον Τζον Τέρι να φορέσει το περιβραχόνιο στο οποίο θα αναγράφεται μήνυμα κατά του ρατσισμού, στην περίπτωση που ο Άγγλος αμυντικός θα είναι ο αρχηγός της Τσέλσι στον αγώνα κόντρα στη Σαχτάρ την Τρίτη το βράδυ για την 3η αγωνιστική του champions league.

Το ίδιο θα ζητηθεί και από όλους τους αρχηγούς των ομάδων που θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Την περασμένη εβδομάδα, ο Τέρι τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών για τη φραστική ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, όμως η συγκεκριμένη ποινή ισχύει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις και όχι εκτός Αγγλίας.

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει: «Κάθε ομάδα θα συνοδευτεί κατά την είσοδό της στον αγωνιστικό χώρο από παιδιά τα οποία θα φορούν μπλουζάκια με το μήνυμα “Ενωμένοι Απέναντι στο Ρατσισμό” (United Against Racism) και από τους αρχηγούς των ομάδων θα ζητηθεί να φορέσουν το ειδικό περιβραχόνιο το οποίο θα φέρει το ίδιο μήνυμα».

Η συγκεκριμένη καμπάνια θα προωθηθεί και στα 40 ματς του Champions League και του Europa League αυτή την εβδομάδα, ενώ στα μάτριξ των γηπέδων θα προβληθούν ειδικά σποτ αλλά και οι εκφωνητές θα ενθαρρύνουν τον κόσμο να συνασπιστεί στον αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Το γεγονός αυτό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την άρνηση πολλών ποδοσφαιριστών της Πρέμιερ Λιγκ να φορέσουν τα ειδικά μπλουζάκια προθέρμανσης στα οποία επίσης αναγραφόταν το μήνυμα κατά του ρατσισμού. Μεταξύ αυτών, το “θύμα” του Τζον Τέρι, Άντον Φέρντιναντ, ο αδελφός του, Ρίο, και ο Τζέισον Ρόμπερτς.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr