Home SPORTS NEWS Βυθίστηκε στο πένθος η Ν. Αφρική

Βυθίστηκε στο πένθος η Ν. Αφρική


Θλίψη στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο της Νοτίου Αφρικής σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Τόμας Μαντιγκάγκε. Ο 40χρονος βοηθός προπονητή της «Μπαφάνα Μπαφάνα» έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο οποίο μάλιστα ενεπλάκη κι ένα γαϊδούρι.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι από τον θάνατο του Τόμας Μαντιγκάγκε», έγραψε στο twitter ο μέσος της Όλνταμ και της Νοτίου Αφρικής, Ντιν Φέρμαν, ενώ τη λύπη τους για τον θάνατο του προπονητή εξέφρασαν ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής, Κίρστεν Νεματαντάνι, ο προπονητής της ομάδας, Γκόρντον Ίγκεσουντ αλλά και ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.

Όσον αφορά στα αίτια του δυστυχήματος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χανγκουάνι Μουλαούντζι, τόνισε: «Επιβεβαιώνουμε ότι ο Τόμας Μαντιγκάγκε σκοτώθηκε τη νύχτα. Ήταν ατύχημα. Ο Μαντιγκάγκε ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Ένα γαϊδούρι διέσχιζε τον δρόμο και προκάλεσε το τραγικό συμβάν».

Ο Μαντιγκάγκε αγωνίστηκε στη Ζυρίχη το 1995 και σε άλλες ομάδες μέχρι την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2002. Στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στη Supersport United με την οποία κατέκτησε πολλά πρωταθλήματα πριν εργαστεί στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr