Home SPORTS NEWS Η νίκη της χρονιάς! (video)

Η νίκη της χρονιάς! (video)


Γράφει ο Παναγιώτης Βουγιούς

Μέχρι το 75′ έχανε με 1-0 αλλά τίποτα δεν ήταν ικανό να γονατίσει αυτόν τον Ολυμπιακό. Με Πειραιώτικη ψυχή, μαγκιά και στόφα μεγάλης Ευρωπαϊκής ομάδας ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την κατάσταση με γκολ του Τοροσίδη στο 73′ και του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις (90+1) για την τέλεια απόδραση!

Με ενδεκάδα …Ξάνθης παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ζαρντίμ με μοναδική διαφοροποίηση την επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο «νεωτερισμός» με την χρησιμοποίηση του Μέγιερι στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ευτυχώς θάφτηκε κάτω από χαλάκι και ο Κάρολ επέστρεψε στον θεσμό 11 χρόνια μετά το ντεμπούτο του (Λιλ – Γιουνάιτεντ).

 Δυνατά άρχισαν οι ερυθρόλευκοι πιέζοντας στα ¾΄του γηπέδου την γαλλική ομάδα και ανεβάζοντας λίγο ψηλότερα την άμυνα συγκριτικά με τα δύο πρώτα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην διοργάνωση. Πιστός στην παράδοση που έχει χτίσει πλέον να χάνει την πρώτη σημαντική στιγμή της ομάδας του έμεινε ο Μασάντο, ο οποίος υποδέχτηκε την ωραίο γύρισμα του Γκρέκο στην περιοχή αλλά σούταρε άστοχα (25′). Τρίτη συνεχόμενη φορά που αστοχεί ο Πορτογάλος στην πρώτη σημαντική φάση των ερυθρόλευκων. Γενικά το πρώτο μέρος πέρασε αναίμακτα με τους Γάλλους ναι μεν να υπερέχουν στην κατοχή της μπάλας (65-35) αλλά να μην μπορούν να βγάλουν φάση της προκοπής μπροστά στα καρέ του Μέγιερι. Εξαιρετικός ο Γκρέκο στα πρώτα 25 λεπτά ήταν σίγουρα ο καλύτερος του Ολυμπιακού (στο δημιουργικό κομμάτι), μαζί με τους Μανωλά και Κοντρέρας στην άμυνα.

 Το δεύτερο μέρος δεν άρχισε καλά και με ένα γκολ σχεδόν καρμπόν με αυτά που δέχτηκαν οι Πειραιώτες στην Αγγλία, ο Σαρμπονιέ πλήγωσε την ερυθρόλευκη άμυνα (49′). Παρά το διπλό λάθος από Κοντρέρας και Μανωλά ο Ουτάκα έχει κατεβάσει την μπάλα με το χέρι και το τέρμα δεν θα πρεπε να μετρήσει. Μέτρησε όμως και ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία επιλογη: Να βγει μπροστά και να προβληματίσει την Μονπελιέ. Να πάρει ότι καλύτερο μπορεί. Στην αρχή ο τρόπος ήταν λίγο ανορθόδοξος και μέχρ το 60′ το παιχνίδι ήταν ροντεό με τρελό ρυθμό. Η είσοδος του Αμπντούν (στον Γκρέκο 60′) ηρέμησε λίγο τα πράγματα ίσως και οι φωνές του Ζαρντίμ από τον πάγκο. Ο Πορτογάλος έριξε αναγκαστικά στην μάχη και τον Μήτρογλου (70′) στην θέση του Τζεμπούρ ο οποίος γύρισε το πόδι του.

 Ήταν γνωστό ότι οι στημένες φάσεις θα ήταν αντικείμενο του πόθου για τους παίκτες του Ζαρντίμ. Από μία τέτοια ο Χολέμπας γέμισε και ο Τοροσίδης κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή και εκτέλεσε τον Γάλλο τερματοφύλακα για το 1-1. Η κόκκινη εξέδρα (που δεν σταμάτησε στιγμή να παροτρύνει) πήρε φωτιά και το κυριότερο οι ήδη τσαλακωμένη ψυχολογία των Γάλλων κλονίστηκε ακόμα περισσότερο. Σε μια κλωστή κρεμόταν η αναμέτρηση μέχρι και τις καθυστερήσεις. Οι ερυθρόελυκοι δεν ήταν ικανοποιημένοι με την ισοπαλία με τον Αμπντούν να αρχίζει την κούρσα και να δίνει έτοιμο γκολ στον πιστολέρο για ονειρικό διπλό στις καθυστερήσεις! Φαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή περιήγηση θα συνεχιστεί και εφέτος μέχρι την άνοιξη.

Διαβάστε το live

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σάλκε 7 (5-3)
2. Άρσεναλ 6 (5-3)
3. Ολυμπιακός 3 (4-6)
4. Μονπελιέ 1 (4-6)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr