Home SPORTS NEWS Ο ΟΦΗ τη μάχη της Κρήτης

Ο ΟΦΗ τη μάχη της Κρήτης


Αν και ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος του ΟΦΗ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ήταν αυτή που έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τα Χανιά.

Οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά είχαν τις ευκαιρίες, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Στέφανος Γουναρίδης, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα μαζί με τον Σίσιτς, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Γκολ ποίημα του Σίσιτς

Στα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα το θέαμα ήταν πολύ κακό με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο ΟΦΗ όμως κατάφερε και πήρε κεφάλι στο σκορ αξιοποιώντας τη μοναδική του καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος του αγώνα, με τον Μίρνες Σίσιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 33ο λεπτό.

Ο ΟΦΗ, στην πρώτη του αξιόλογη ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Σίσιτς να είναι ο σκόρερ. Στο 33’, μετά από πάσα του Παπάζογλου, η μπάλα κατέληξε στον Σλοβένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πλατανιά έκανε το σουτ, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ, καθώς έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κηπουρού, με τον τελευταίο να μένει «άγαλμα».

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του ΟΦΗ. Στο 42’ ο Ουκάρ εκτέλεσε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Γουναρίδη να πραγματοποιεί ασθενή απόκρουση, αλλά ο Σόουζα έδιωξε γρήγορα πριν κάποιος παίκτης του Πλατανιά στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Χανιώτες θα μπορούσαν να ισοφάριζαν στην εκπνοή του αγώνα, αλλά το πλασέ του Αναστασάκου πέρασε μόλις άουτ.

Ο Πλατανιάς τις ευκαιρίες, ο ΟΦΗ το «τρίποντο»

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα από το πρώτο. Ο Πλατανιάς μπήκε δυναμικά στον αγώνα, κλείνοντας τον ΟΦΗ στα καρέ του και έφτασε στην ισοφάριση στο 48’ με τον Αναστασάκο.

Ο Μαραγκουδάκης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με την άμυνα του ΟΦΗ όμως να ολιγωρεί, γεγονός το οποίο και εκμεταλλεύτηκε ο Αναστασάκος στέλνοντας με κοντινό πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 65’, νέα χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου, αυτή την φορά με τον Ουντότζι. Ο παίκτης των Χανιωτών, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια ο Πλατανιάς συνέχισε να πολιορκεί τον ΟΦΗ, με τον Αναστασάκο να χάνει μοναδική ευκαιρία, καθώς μετά από σέντρα κάνει την κεφαλιά – ψαράκι, αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά. Στο 77’, ο Αναστασάκος, έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία, καθώς έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή με τον «πορτιέρο» του ΟΦΗ να δηλώνει και πάλι παρών.΄

Στο 80ο λεπτό, ο ΟΦΗ έφερε το ματς τούμπα. Μετά από σέντρα του Σίσιτς από τα δεξιά, ο Λαμπρόπουλος έκανε το κοντρόλ, σούταρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε απειλήσει.

Στη συνέχεια, ο Πλατανιάς προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω, με τον ΟΦΗ να φεύγει νικητής από τη μάχη της Κρήτης.

Η επόμενη αγωνιστική:

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr