Home SPORTS NEWS Το… τρίτο ημίχρονο στο ξύλο της Σερβίας

Το… τρίτο ημίχρονο στο ξύλο της Σερβίας


Διαβάστε εδώ τι έγινε στο Κρούσεβατς. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

Video: Ρατσισμός, κόκκινη και ξύλο στη Σερβία
Προβληματισμό και ανησυχία έχουν σκορπίσει τα επεισόδια που είχαμε στο Κρούσεβατς, στον αγώνα Ελπίδων της Σερβίας με την Αγγλία, συμβάν που έχει και ρατσιστικές επεκτάσεις… Η Σερβία κλήθηκε σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA, η ομοσπονδία της χώρας ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν ενστερνίζεται τις κατηγορίες για ρατσιστική προσβολή εναντίον παίκτη του παίκτη των φιλοξενουμένων, Ντάνι Ρόουζ. Στη Σερβία το συγκεκριμένο θέμα επέφερε μάλιστα και αλλαγές και σε πολιτικό επίπεδο…
Την ίδια ώρα η εφημερίδα «Sun» εκφράζει τον προβληματισμό της σχετικά με το κατά πόσο η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα επιβάλλει τις ποινές που αρμόζουν σε τέτοιες περιπτώσεις…

Ο πρόεδρος της σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τόμισλαβ Κάραντζιτς υπογράμμισε: «Θέλω να απολογηθώ στους φίλους του ποδοσφαίρου και στην αγγλική ομοσπονδία για το δυσάρεστο περιστατικό που έζησαν. Όταν μιλώ για το περιστατικό αυτό, αναφέρομαι στα επεισόδια που συμμετείχαν παίκτες και προσωπικό και των δύο ομάδων. Απολογούμαι εκ μέρους της ομοσπονδίας μας, η οποία φιλοξενούσε τον αγώνα και όχι επειδή πιστεύω ότι το λάθος ήταν μόνο δικό μας».

Βλέπετε οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές αλλά και παράγοντες των «τριών λιονταριών», κατήγγειλαν επίσης ρατσιστική επίθεση οπαδών κατά του Ντάνι Ρόουζ και ανέφεραν το συμβάν στην UEFA, κάτι όμως που αρνείται η σερβική πλευρά. Ο Κάραντζιτς συγκάλεσε μάλιστα επειγόντως την πειθαρχική επιτροπή για να εξετάσει το συμβάν, ενώ υποσχέθηκε την τιμωρία όσων κριθούν υπεύθυνοι.

Όπως είπαμε στη Σερβία είχαμε και αλλαγές με πολιτικό… χρώμα! Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός άμυνας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διορίστηκαν, αντίστοιχα, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του εθνικού συμβουλίου για την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό. Αυτό συνέβη στον απόηχο της οργής και της διαμάχης μετά τα επεισόδια της Τρίτης στο Κρούσεβατς, ύστερα από τον προαναφερόμενο αγώνα.

Εν τω μεταξύ, η «Sun», όπως και ο υπόλοιπος αγγλικός Τύπος, έχει δώσει μεγάλη έκταση στο γεγονός και η αγγλική εφημερίδα αναρωτιέται το κατά πόσο η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα επιβάλλει τις ποινές που πρέπει… Με τον αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Τζέφρι Τόμσον να τονίζει αηδιασμένος από τα γεγονότα στη Σερβία, ωστόσο υπόσχεται πως η UEFA θα πάρει μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η «Sun» το… προχωράει το θέμα και υπογραμμίζει πως τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που μοιράζονται την ευθύνη για την αντιμετώπιση του ρατσισμού είναι όλοι λευκοί και προέρχονται από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ισπανία, που υπάρχουν πολλά κρούσματα ρατσισμού.

Υπογραμμίζει πως η εκτελεστική επιτροπή δεν μπορεί να… υπερηφανεύεται πως καταπολεμά τον ρατσισμό με βάση τις τιμωρίες που έχουν επιβληθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως η «Sun» υπογραμμίζει με καυστικό τρόπο: «Επιβλήθηκε πρόστιμο 80.000 λιρών στον Μπέντνερ για τη διαφήμιση μιας στοιχηματικής εταιρείας μέσα από το… μποξεράκι του, ενώ το ίδιο πειθαρχικό όργανο τιμώρησε με 32.000 λίρες την Ομοσπονδία της Βουλγαρίας για τη ρατσιστική επίθεση της οπαδών προς τον Άσλεϊ Γιάνγκ. Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι: Η διαφήμιση προϊόντων είναι κακή; Ο ρατσισμός όχι τόσο σοβαρός… Πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα του Πλατινί και των συνεργατών του να δείξουν ότι νοιάζονται τόσο πολύ για τη φυλετική ισότητα, όπως για το Financial Fair Play. Α, μαντέψτε τι συμβαίνει την επόμενη εβδομάδα! Είναι η καταπολέμηση του ρατσισμού στην εβδομάδα της UEFA. Ο αποκλεισμός της Σερβίας από το διεθνές ποδόσφαιρο, θα στείλει το μήνυμα καλύτερα από κάθε T-shirt»!
Με τους Σέρβους να αρνούνται πάντως τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση στον Ντάνι Ρόουζ. Να θυμίσουμε πως το ματς έγινε στο πλαίσιο των ρεβάνς των μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2013/UNDER 21. Η Αγγλία νίκησε και στα δυο ματς με 1-0 και πήρε το εισιτήριο…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr