Home SPORTS NEWS Το… χρήμα θέλει ρίσκο!

Το… χρήμα θέλει ρίσκο!


Γράφει ο «Εξάσφαιρος»…

«Χρώμα» εθνικών ομάδων με… λίγες πινελιές από ματς… εσωτερικών διοργανώσεων, έχει το κουπόνι μας την Τρίτη! Τα προκριματικά του Μουντιάλ είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη (εξαιρουμένου την ζώνη της Αφρικής που θα συνεχιστούν τον Μάρτιο) και το πρόγραμμα έχει πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Όπως μας έδειξε και η Παρασκευή, αξίζουν το ποντάρισμά μας σε OVER που πληρώνουν, αλλά και σε σημεία με ρίσκο! Βλέπετε, και στη ζώνη της Ευρώπης, όπου γίνεται η 4η αγωνιστική των ομίλων, ομάδες δεν έχουν… περιθώρια για απώλειες και για να φτάσουν στην επιτυχία, θέλουν γκολ!

Τα παιχνίδια είναι πολλά και στα έχω δυο «εξάδες». Ακολουθεί η ενότητα «Υπάρχουν και άλλα» επιλογές και για άλλα παιχνίδια, ώστε να κάνετε τις επιλογές σας. Όπως σας είπα, προκριματικά Μουντιάλ έχουμε σε Νότιο Αμερική, CONCACAF, Ασία, Ωκεανία (το κουπόνι δεν έχει ματς από αυτή τη ζώνη). Επίσης, στην Ευρώπη έχουμε αγώνες εθνικών ομάδων και σε επίπεδο Ελπίδων (UNDER 21) και Νέων (UNDER 19). Πάμε να δούμε τις προτάσεις μας… Σε λίγο θα ανέβει και η ανάλυση των αγώνων των «εξάδων» μας…

Όταν μια ομάδα πετυχαίνει τρία γκολ στο Βελιγράδι κόντρα στη Σερβία, σίγουρα μπορεί να τα πράξει και στην έδρα της απέναντι στη Σκωτία. Το Βέλγιο είναι αήττητο (2-1-0) στον 1ο όμιλο στη ζώνη της Ευρώπης και θέλει να συνεχίσει με νίκη για να παραμείνει πρώτο. Νέος… άνεμος πνέει στους «κόκκινους διάβολους», ομάδα που διαθέτει παίκτες για να σκοράρουν και κόντρα στη Σκωτία. Η φιλοξενούμενη με δυο βαθμούς σε τρεις αγώνες, πάει για αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες, αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό στον όμιλο. Προέρχεται πάντως από ήττα με 1-2 στην Ουαλία, έχει παίκτες για να φτάσει και η Σκωτία σε γκολ. «Σημαδεύω» το OVER με απόδοση1,60.

Στον 7ο όμιλο, αυτόν της εθνική μας, η Βοσνία πήρε το 0-0 στο Φάληρο και με… δόση τύχη και δεν θέλουν να σκέφτονται απώλειες κόντρα στη Λιθουανία. Η γηπεδούχος διαθέτει επιθετική ευχέρεια, ενώ η φιλοξενούμενη αμυντικά είναι ασταθής ομάδας. Η Λιθουανία είναι πάντως ανεβασμένη, καθώς προέρχεται από νίκη με 2-0 στο Λιχτενστάιν και δεν αποκλείω να σκοράρει. Η Βοσνία δέχτηκε άλλωστε γκολ από Λιχτενστάιν, λετονία, και με την εθνική μας ήταν πολύ τυχερή. «Στοχεύω» το OVER με απόδοση 1,55.

Για τον 4ο όμιλο έχουμε σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Τουρκία στη Βουδαπέστη. Σε καλύτερη κατάσταση δείχνει η γηπεδούχος με δυο νίκες και μια ήττες, έχοντας φέρει 3/3 OVER. Η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα. Έχει μόλις τρεις βαθμούς και παρά τις απουσίες της θα πρέπει να μην χάσει. Μπορούν και οι δυο να σκοράρουν, όλα πιθανά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με το OVER στο 1,80 να… έλκει!

Η Αλβανία όπως έδειξε και στην ήττα της εντός με 1-2 από την Ισλανδία είναι ευάλωτη. Μετράει 1-0-2 με δυο OVER. Παίζουν ανοιχτά, σκοράρουν, αλλά και δέχονται γκολ. Η Σλοβενία (1-0-2) προέρχεται από νίκη με 2-1 κόντρα στην Κύπρο και θέλει νέα επιτυχία, για να ελπίζει σε κάτι καλό. Η φιλοξενούμενη έχει βρει επιθετικά τα πατήματά της, αλλά αμυντικά αντιμετωπίσει προβλήματα (δεν είναι διαθέσιμος και ο Μπότσινα Τσέζαρ της Κιέβο). Το 2011 είχαμε 1-2. Το OVER πληρώνει 2,00, δεν αποκλείω και το «διπλό» (2,20).

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το ματς στο Βουκουρέστι ανάμεσα στην Ρουμανία και την Ολλανδία για τον 4ο όμιλο, ομάδες που έχουν κάνει το 3Χ3 στο γκρουπ. Η… ανανεωμένη Ουγγαρία είναι σε θέση να σκοράρει, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της. Φυσικά, γκολ μπορούν να πετύχουν και οι «οράνιε», που ξεχειλίζουν από ποιότητα. Η Ολλανδία πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα, μετά τον ντροπιαστικό τους αποκλεισμό στους ομίλους του EURO 2012. Η Ρουμανία του Βίκτορ Πιτούρκα δεν είναι πάντως χαμένη από χέρι. Εκτός από το OVER (1,75) σε κάποιο παρολί θα ρισκάρω και με «Χ» (3,35)…

Στη ζώνη της CONCACAF τα προκριματικά είναι στον 3ο γύρο και γίνεται η τελευταία αγωνιστική των τριών ομίλων. Από κάθε γκρουπ προκρίνονται στον τελικό γύρο (4ο) οι δυο πρώτες ομάδες. Στον 1ο όμιλο, Γουατεμάλα και ΗΠΑ έχουν 10 βαθμούς και ακολουθούν η Τζαμάικα με επτά και η Αντίγκουα (έχει αποκλειστεί) με έναν. Παίζουν στο Κάνσας οι ΗΠΑ κόντρα στη Γουατεμάλα. Η γηπεδούχος περνάει και με ισοπαλία, ακόμα και με ήττα, αν δεν νικήσει η Τζαμάικα την Αντίγκουα. Το ίδιο ισχύει και για την Γουατεμάλα. Με ισοπαλία περνούν δηλαδή και οι δυο, μετρώντας μάλιστα από 8-5 στα γκολ, ενώ έχουν φέρει στον όμιλο από 3/5 OVER. Στον πρώτο γύρο είχαμε 1-1. Η Γουατεμάλα προέρχεται από μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στη Τζαμάικα και τώρα θα τα δώσει όλα για να μην χάσει, κόντρα σε μια Αμερική που δεν έχει βγάλει… σταθερότητα. Φυσικά είναι φαβορί οι ΗΠΑ, αλλά αξίζει και η κόντρα, με το «Χ» στο 4,35. Πάνω από όλα OVER στη τιμή του 1,75!

Η ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΔΑ ΜΑΣ
137 ΒΕΛΓΙΟ-ΣΚΩΤΙΑ OVER 1,60
120 ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ OVER 1,55
128 ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ OVER 1,80
136 ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ OVER/2 2,00/2,20
125 ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ OVER/Χ 1,75/3,35
149 ΗΠΑ-ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ OVER 1,75
(το «Χ» πληρώνει 4,35!)

Η Λευκορωσία, αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό, θα πρέπει να πάρει αυτό το ματς και την περιμένω πιο επιθετική σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της στον 9ο όμιλο, έχοντας οκτώ γκολ παθητικό. Το ίδιο ισχύει και για την Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια, η οποία έχει απολογισμό 1-1-1 και με νέα νίκη απέναντι στην αντίπαλό της (στις 7 Σεπτεμβρίου νίκησε με 1-0 τη Λευκορωσία στην Τιφλίδα). Θα ρισκάρω με OVER (1,85), λόγω του ότι περιμένω επιθετική τη γηπεδούχο, ενώ γκολ μπορεί να πετύχει και η φιλοξενούμενη. Λέτε να γίνει και το «μπαμ» με «διπλό» (3,20).

Στον όμιλο της εθνική μας (7ος), Λετονία και Λιχτενστάιν θα προσπαθήσουν να φτάσουν στους πρώτους βαθμούς. Έχουν δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια τους, με τη γηπεδούχο να μετράει 3Χ3 OVER. Δεν αποκλείω να σκοράρει και η φιλοξενούμενη, η οποία στα 10 τελευταίες εξόδους της πήρε τρεις ισοπαλίες, ενώ με πάνω από πάνω από δυο γκολ διαφορά ηττήθηκε μόνο από Ολλανδία και Ουγγαρία. Δέχονται γκολ οι δυο ομάδες (η Λετονία έχει παθητικό 8 και το Λιχτενστάιν 12), «ποντάρω» στο OVER (1,60).

Όπως σας είπα στη ζώνη της CONCACAF τα προκριματικά είναι στον 3ο γύρο και γίνεται η τελευταία αγωνιστική των τριών ομίλων. Από κάθε γκρουπ προκρίνονται στον τελικό γύρο (4ο) οι δυο πρώτες ομάδες. Στον 3ο όμιλο μάχονται Παναμάς (10β.), Καναδάς (10β.), Ονδούρα (8β.) για τα δυο εισιτήρια, με την Κούβα (0 β.) να έχει αποκλειστεί. Η Ονδούρα υποδέχεται τον Καναδά και το ματς είναι τελικός. Η γηπεδούχος θέλει μόνο νίκη. Η φιλοξενούμενη περνάει με ισοπαλία, αλλά και με ήττα, αλλά τότε θα πρέπει να χάσει ο Παναμάς στην Κούβα και να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από αυτόν. Σημειώνω ότι οι δυο ομάδες μετράνε από μια ήττα στον όμιλο από τον πρωτοπόρο Παναμά. Η Ονδούρα συνολικά έχει 2-2-1 και εντός 1-0-1. Ο Καναδάς έχει μια νίκη παραπάνω (3-1-1) και εκτός μετράει 1-0-1. Στον Καναδά είχαμε 0-0. Ρισκάρω με «Χ» (3,35)…

Για τον 8ο όμιλο περιμένω την Πολωνία (2-2 εκτός με το Μαυροβούνιο και 2-0 εντός με τη Μολδαβία) περιμένω να παίξει κλειστά και επιφυλακτικά κόντρα στην πιο ποιοτική Αγγλία, που μετράει 2-1-0, αλλά στο ένα δυνατό της «τεστ» με την Ουκρανία εντός έφερε 1-1. Θα πουλήσει… ακριβά το τομάρι της η Πολωνία στο «Νορόντβι» της Βαρσοβίας, με τη φιλοξενούμενη να έχει και προβλήματα. Η παράδοση από το 1989 «γράφει» 0-4-2. Ρισκάρω και… εδώ με «Χ» (3,15).

Στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, η Βενεζουέλα φιλοξενεί τον Ισημερινό. Η γηπεδούχος παρά τις απουσίες της θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να είναι κοντά στις θέσεις πρόκρισης. Προέρχεται από μεγάλο «διπλό» το Σεπτέμβριο στην Παραγουάη με 2-0. Στην έδρα της έχει δυο νίκες (2-0-1), έχοντας νικήσει και την Αργεντινή. Η φιλοξενούμενη είναι στην 3η θέση, εντός έχει το απόλυτο (5-0-0 με 9-1 τα γκολ) λόγω και υψομέτρου, αλλά εκτός χάνει από τη δύναμή του (0-1-2 με 2-7). Ο Ισημερινός στα τέσσερα τελευταία του δεν έχει χάσει (3-1-0) και προέρχεται από νίκη με 3-1 εντός κόντρα στη Χιλή! Το 2004 και το 2008 είχαμε 3-1! Αξίζει το OVER (2,00), πληρώνει καλά και ο «άσος» (2,10).

Στη Β’ Βραζιλίας Ατλ. Παραναένσε και Αβάι παίζουν… τελικό στη μάχη που δίνουν για να ανέβουν. Αμφότερες έχουν τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία τους (3-1-0). Μόνο που η γηπεδούχος δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες για να ανέβει και αυτό το ματς κρίνει… πολλά! Η Ατλ. Παραναένσε είναι καλή στην έδρα της (9-3-2), ενώ η Αβάι εκτός έχει προβλήματα (2-3-9). Η γηπεδούχος νίκησε στον πρώτο γύρο στην έδρα της Αβάι με 2-1. «Σημαδεύω» τον «άσο» με απόδοση 1,60!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΞΑΔΑ ΜΑΣ
113 ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ OVER 1,85
(δεν αποκλείω το «μπαμ» με «διπλό» που πληρώνει 3,20)
118 ΛΕΤΟΝΙΑ-ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ OVER 1,60
144 ΟΝΔΟΥΡΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ Χ 3,35
119 ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ-ΑΒΑΪ 1 1,60
145 ΒΕΝΕΖΟΥΛΕΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ OVER/1 2,00/2,10
141 ΠΟΛΩΝΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ Χ 3,15
«Υπάρχουν και άλλα»

****Έχει… σκληρύνει η Ιαπωνία ως ομάδα, με τον Αλμπέρτο Ζακερόνι στον πάγκο της. Αυτό φάνηκε και στη φιλική της νίκη με 1-0 στο Παρίσι κόντρα στη Γαλλία την Παρασκευή. Στα πέντε τελευταία της σε επίσημα και φιλικά έχει ισάριθμα UNDER, αλλά σκοράρει. Στο Βρότσλαβ της Πολωνίας δίνει σημαντικό «τεστ» κόντρα στην ποιοτικότατη Βραζιλία, εν όψει και της συνέχεια των προκριματικών της. Η «σελεσάο», έχει πέντε OVER στα έξι τελευταία της, μπορεί να σκοράρει. Ο Αλμπέρτο Ζακερόνι τόνισε μάλιστα ότι κόντρα στη Βραζιλία θέλει να δει μια πιο επιθετική Ιαπωνία, γεγονός που ευνοεί το OVER…
100 ΙΑΠΩΝΙΑ-ΒΡΑΖΙΛΙΑ OVER 1,60

****Στον 1ο όμιλο των προκριματικών στη ζώνη της Ευρώπης, η Κροατία θα φιλοξενήσει στο Όσιγιεκ την Ουαλία. Η γηπεδούχος είναι αήττητη (2-1-0), και μετά την επιτυχία της με 2-1 στα Σκόπια με ανατροπή, θέλει νέα νίκη. Η φιλοξενούμενη μετά τις δυο πρώτες ήττες (0-2 εντός από το Βέλγιο και 1-6 στη Σερβία) έφτασε στην πρώτη τους επιτυχία με 2-1 απέναντι στη Σκωτία και έχει καλή ψυχολογία. Έχει πάντως δεχθεί σε τρία ματς εννιά γκολ. Η Ουαλία θα τα δώσει… όλα για νέα επιτυχία για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μπορούν να σκοραρουν και οι δυο ομάδες.
121 ΚΡΟΑΤΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ OVER 1,55

****Η τσεχία δεν έχασε στη Δανία (0-0) για τον 2ο όμιλο και στην έδρα της έκανε το… καθήκον της και νίκησε με 3-1 τη Μάλτα. Τώρα το πρόγραμμα έχει ένα πολύ κρίσιμο ματς κόντρα σε μια Βουλγαρία, η οποία είναι αήττητη (1-2-0), αλλά όχι… αχτύπητη. Ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ιταλία εντός, νίκησε δύσκολα 1-0 την Αρμενία στην έδρα της. Έπαιξε και τρίτο ματς εντός, αμύνθηκε σωστά με την Δανία αν και έπαιζε με δέκα και έτσι είχαμε 1-1. Το ματς είναι σημαντικό για την Τσεχία και στη Πράγα μπορεί να φτάσει σε παραπάνω γκολ. Το 2001 είχαμε 6-0 και το 2004 3-1.
126 ΤΣΕΧΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1 1,60

****Για τον 5ο όμιλο η Ισλανδία φιλοξενεί την Ελβετία στο Ρεϊκιαβικ. Η γηπεδούχος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του ομίλου, Έχει δυο νίκες (2-0 τη Νορβηγία εντός και 2-1 στην Αλβανία), ενώ έχασε δύσκολα με 0-1 στην Κύπρο. Μπορεί να έχει απουσίες, αλλά και στο συγκεκριμένο ματς η Ισλανδία θα παρουσιαστεί μαχητική, όπως έχει περάσει ο προπονητής της ομάδας, Λαρς Λάγκεμπαργκ! Παίκτες της παίζουν άλλωστε σε δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχουν παραστάσεις… η Ελβετία, δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής σε τρεις αγώνες. Νίκησε 2-0 στη Σλοβενία, με το ίδιο σκορ επικράτησε και της Αλβανίας εντός. Προέρχεται από 1-1 εντός με την Νορβηγία, σε αγώνα που έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3Χ3 στον όμιλο. Βέβαια και λόγω των απουσιών της γηπεδούχων, φαβορί είναι η δυνατή Ελβετία, αλλά δεν θα πω «όχι» και στο ρίσκο με «Χ», μετά και το «διπλό» με 2-1 της Ισλανδίας στην Αλβανία… Τα ματς των δυο ομάδων έχουν «2-3γκολ»…
127 ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ Χ 3,20
(το «2-3γκολ» έχει τιμή 1,75)

****Η Γερμανία στον 3ο όμιλο έχει κάνει το 3Χ3 με ισάριθμα OVER. Στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, μπορεί να σκοράρει και κόντρα στη Σουηδία, η οποία έχει επίσης πετύχει το 2Χ2. Δεν αποκλείω να φτάσουν σε τέρμα και οι Σκανδιναβοί, έχοντας τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπροστά. Στα 10 τελευταία εντός των Γερμανών, τα έξι έχουν τελειώσει με «2-3γκολ»…
138 ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ OVER 1,40

****Η Εθνική πρέπει πρώτα από όλα να μην χάσει στη Μπρατισλάβα από τη Σλοβακία για τον 7ο όμιλο. Η εθνική μας μπορεί να σκοράρει κόντρα σε μια ομάδα που δέχτηκε γκολ τόσο από τους Λιθουανούς όσο και από τους Λετονούς. Η γηπεδούχος έχει και τα τρία παιχνίδια της στο… «2-3γκολ»! Η εθνική μας έχει δείξει πως ξέρει να αντιδρά, όταν έχουν στενέψει τα περιθώρια. Το 2003 είχαμε 2-2 και το 2008 0-2.
131 ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-3γκολ 1,70
(το «Χ» και το «2» έχουν τιμές 3,00 και 2,75)

****Στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής η Ουρουγουάη έχει καλύτερη ομάδα από τη Βολιβία. Η γηπεδούχος ποντάρει στην έδρα της, μία νίκη έχει και την έχει σημειώσει εντός (1-1-2). Η Βολιβία προέρχεται από 1-1 εντός με το Περού και στο Λα Παζ εκμεταλλεύεται το υψόμετρο. Η Ουρουγουάη (συνολικά 3-3-2 και εκτός 0-1-2) δεν είναι στην καλύτερη περίοδο με έναν βαθμό στα τρία τελευταία της στον όμιλο, ενώ θα έχει και απουσίες, ειδικά στην άμυνά της (Λουγκάνο, Κάσερες, Γκοντίν). Στο Λα Παζ η παράδοση «γράφει» 5-4-0. Από την άλλη, η Ουρουγουάη είναι αήττητη στα εννιά τελευταία των δυο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας (6-3-0). Δεν αποκλείω το «Χ»…
143 ΒΟΛΙΒΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ Χ 3,15

****Στη Β’ Βραζιλίας, η Κλαμπ Ντε Ρεγκάτας μάχεται για την σωτηρία της και στα επτά τελευταία της έχει βαθμούς μόνο με δυο ισοπαλίες… Στην έδρα της μετράει 6-2-6 και ποντάρει στα εντός έδρας παιχνίδια της. Στα τελευταία της παιχνίδια έχει βελτιωθεί και χάνει δύσκολα. Θα φιλοξενήσει τη Μπόα (εκτός 3-3-8), η οποία βαθμολογικά είναι πιο άνετη και μπορεί να σκοράρει… Προέρχεται πάντως από… σφαλιάρα με 0-4 εντός από την Κρισιούμα. Στον πρώτο γύρο είχαμε 0-0…
152 ΚΛΑΜΠ ΝΤΕ ΡΕΓΚΑΤΑΣ-ΜΠΟΑ 1Χ 1,90/3,40

****Κράτησα δυο ματς στα οποία δεν αποκλείω να… σπάσει ο «άσος» με το «Χ» να πληρώνει σούπερ. Για τον 8ο όμιλο η Ουκρανία θα φιλοξενήσει το Μαυροβούνιο, σ’ ένα πολύ κρίσιμο ματς. Η γηπεδούχος έχει δυο ισοπαλίες (1-1 στην Αγγλία και 0-0 στη Μολδαβία) και στο τελευταίο της ματς έδειξε να έχει πρόβλημα στο γκολ, με τον Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος ανέλαβε και τη Ντιναμό Κιέβου και θα αφήσει την εθνική, να αναρρώνει λόγω προβλήματος υγείας. Το Μαυροβούνιο έφερε 2-2 εντός με την Πολωνία και πέρασε με 6-0 από το Σαν Μαρίνο. Το ματς είναι κρίσιμο, μπορούν και οι δυο ομάδες να σκοράρουν, με τους «άσους» που διαθέτουν. Έχει καλή τιμή και το GOAL…
Σπουδαίο παιχνίδι έχουμε στο «Βιθέντε Καλντερόν» ανάμεσα στην Ισπανία και την Γαλλία για τον 9ο όμιλο. Οι δυο ομάδες έχουν κάνει το 2Χ2 και είναι αυτές που θα παλέψουν για την πρωτιά. Αμφότερες κέρδισαν με 1-0 εκτός στα πρώτα τους ματς. Οι «φούριας ρόχας» πιο δύσκολα στη Γεωργία και οι «τρικολόρ» στη Φινλανδία. Ακολούθησαν και για τις δυο πιο εύκολες νίκες κόντρα στη Λευκορωσία (3-1 η Γαλλία εντός και 4-0 η Ισπανία εκτός). Οι «πετεινοί» μπορεί να έχασαν την Παρασκευή με 0-1 από την Ιαπωνία σε φιλικό, σε ματς που έκαναν δοκιμές, αλλά θα πράξουν τα… πάντα, για να μην ηττηθούν. Στο παιχνίδι των δυο ομάδων στο EURO 2012 στα προημιτελικά, η Ισπανία στις καθυστερήσεις… καθάρισε με 2-0! Φυσικά και δεν είναι εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων, αλλά το… 4,15 αξίζει να μπει σε παρολί με εκπλήξεις!
124 ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Χ 3,40
(Το GOAL έχει απόδοση 1,70)
140 ΙΣΠΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ Χ 4,15

****Στα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Ασίας διεξάγονται αγώνες για τον 4ο γύρο. Οι 10 ομάδες που συνεχίζουν είναι χωρισμένες σε δυο ομίλους των πέντε! Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα πάρουν το εισιτήριο για το Μουντιάλ. Οι δυο τρίτες θα παίξουν μπαράζ μεταξύ τους. Η νικήτρια θα δώσει νέο μπαράζ με την 5η ομάδα από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, για μία θέση στο Μουντιάλ 2014…
Στον β’ όμιλο το Ιράκ (έπαιξε και φιλικό με τη Βραζιλία στο Μάλμε, με τη «σελεσάο» να θριαμβεύει με 6-1) του Ζίκο θα φιλοξενήσει στη Ντόχα του Κατάρ την Αυστραλία και τα «καγκουρό» δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Αμφότερες μετράνε από 0-2-1 με συντελεστή γκολ 2-3.
Για το ίδιο γκρουπ, δεύτερη με έξι βαθμούς (η πρωτοπόρος Ιαπωνία έχει 10) είναι η Ιορδανία (μετράει 1-1-1), μετά τη σπουδαία νίκη της εντός με 2-1 κόντρα στην Αυστραλία και τώρα παίζει στο Ομάν (έχει 0-2-1), ομάδα στην οποία τεχνικός είναι ο Πολ Λε Γκεν. Ματς… τελικός. Παίζονται στο εξωτερικό ο «άσος» και το «Χ» (κατά κάποιο τρόπο βολεύει τη φιλοξενούμενη). Δεν σκοράρουν εύκολα οι δυο ομάδες, θα πάω με το UNDER.
-Για τον α’ όμιλο έχουμε το ντέρμπι κορυφής του ομίλου ανάμεσα στο Ιράν και τη Ν. Κορέα… Η φιλοξενούμενη είναι αήττητη (2-1-0) και διαθέτει περισσότερη ποιότητα από την αντίπαλό της. Βέβαια, στη Τεχεράνη οι συνθήκες θα είναι εχθρικές με την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ να καλύπτει τι χάντικαπ λόγω έδρας. Το Ιράν μετράει 1-1-1, με συντελεστή τερμάτων 1-1, δηλαδή και 3/3 UNDER. Να μην χάσει θα κοιτάξει η Ν. Κορέα, με δεδομένο πως αυτό είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι (από πολλές πλευρές) που έχει να δώσει. Σκοράρει πάντως η φιλοξενούμενη, η οποία έχει 3/3 OVER. Δεν αποκλείω το «Χ»…
-Στο ματς Κατάρ-Ουζμπεκιστάν, επίσης για τον ίδιο όμιλο, να σας αναφέρω ότι το ποντάρισμα στο εξωτερικό είναι μοιρασμένο. Η γηπεδούχος έχει 1-1-1, ενώ η φιλοξενούμενη 0-2-1, έχοντας την ποιότητα να μην χάσει… Η φιλοξενούμενη έχει και την παράδοση μαζί της (2-1-5 από το 2001). Τις τελευταίες ώρες παίζεται στο εξωτερικό και το «Χ»…
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
105 ΙΡΑΚ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2 1,85
(Το «2-3γκολ» έχει απόδοση 1,75)
104 ΟΜΑΝ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ UNDER 1,65
115 ΙΡΑΝ-Ν. ΚΟΡΕΑ Χ 3,10
(το GOAL έχει τιμή 1,65)
101 ΚΑΤΑΡ-ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ UNDER 1,65
(Το «Χ» πληρώνει 3,20)

****Σε επίπεδο UNDER 21, συνεχίζονται οι ρεβάνς των πρώτων ματς των επτά μπαράζ (παίζουν οι 10 πρώτες και οι 4 καλύτερες δεύτερες της φάσης των ομίλων) για να βγουν οι ισάριθμες ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ (η διοργανώτρια έχει περάσει) για την τελική φάση του EURO 2013…
Στο ζευγάρι Ρωσία-Τσεχία, η «αρκούδα» νίκησε στο πρώτο ματς με 2-0, αξιοποιώντας μία από τις λίγες φάσεις που έκανε το 33’ και σκοράροντας στο 74’ με πέναλτι. Η Τσεχία ήταν πιο πειστική ειδικά στο δεύτερο μέρος, έχασε και πέναλτι στο 64’. Η Ρωσία στον όμιλό της βγήκε πρώτη (5-2-1), όπως και η Τσεχία στο δικό της γκρουπ (6-2-0). Η Τσεχία πριν από την ήττα της από τη Ρωσία ήταν για 18 αγώνες αήττητη σε προκριματικά του EURO. Θέλει γκολ για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης, μπορεί και η γηπεδούχος να σκοράρει…
-Η Ελβετία πήρε 1-1 στη Γερμανία στο πρώτο ματς και τώρα τα «πάντσερ» είναι στα… σχοινιά. Βέβαια η Γερμανία (στον όμιλό της βγήκε πρώτη με 9-1-0 και συντελεστή τερμάτων 39-9), μετράει 10 νίκες και δυο ισοπαλίες στον δρόμο για τελικά, είναι σε θέση να σκοράρει. Οι Ελβετοί πήραν την 2η θέση στον όμιλό τους με απολογισμό 5-2-1 και ήταν μέσα στις τέσσερις καλύτερες δεύτερες ομάδες. Θέλει γκολ η Γερμανία, μπορεί να σκοράρει και η Ελβετία.
-Η Ιταλία νίκησε στο πρώτο ματς με 1-0 τη Σουηδία, αλλά η γηπεδούχος ήταν πολύ καλύτερη από την αντίπαλό της. Η «σκουάντρα ατζούρα» μπορούσε περισσότερα γκολ. Η Ιταλία είχε βγει πρώτη στον όμιλό της (6-1-1 με συντελεστή γκολ 27-8), όπως και η Σουηδία στον δικό της (7-1-2), με τους Σκανδιναβούς να δείχνουν πάντως πιο ευάλωτοι αμυντικά.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
102 ΡΩΣΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ GOAL/OVER 1,60/1,75
107 ΕΛΒΕΤΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ OVER /2 1,55/1,80
112 ΣΟΥΗΔΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ Χ2 3,10/2,25

****Στο EURO 2013/UNDER 19 στο πλαίσιο του προκριματικού γύρου ολοκληρώνονται σε ομίλους τα ματς με την διεξαγωγή της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής και σε κάποια γκρουπ, παίζονται προκρίσεις. Ας δούμε τις ισχύει και τι μπορούμε να παίξουμε την Παρασκευή. Πρώτα από όλα θα σας υπενθυμίσω ότι οι ομάδες είναι χωρισμένες σε 12 ομίλους των τεσσάρων. Τα παιχνίδια των ομίλων γίνονται σε μια χώρα και οι ομάδες παίζουν από μια φορά μεταξύ τους. Οι δυο πρώτες από κάθε γκρουπ και η καλύτερη 3η (σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θα έχει μόνο κόντρα στις δυο πρώτες) θα συνεχίσουν στον ενδιάμεσο γύρο (ellite round), εκεί που περιμένουν ήδη (πέρασαν χωρίς αγώνες) Ισπανία, Σερβία, Τουρκία. Οι 28 ομάδες του ενδιάμεσου γύρου (ellite round) θα σχηματίσουν επτά νέους ομίλους των τεσσάρων, και οι πρώτες κάθε γκρουπ θα περάσουν στην τελική φάση, εκεί που τους περιμένει η διοργανώτρια Λιθουανία. Τα ματς στο 12ο όμιλο έχουν ολοκληρωθεί και την πρόκριση πήραν Αγγλία και Ουκρανία.
Όπως σας είπα, την Παρασκευή πραγματοποιείται η 3η αγωνιστική σε ομίλους και στο 7ο και 8ο γκρουπ έχουμε τελικούς για την πρόκριση. Πριν ποντάρουμε είναι καλό να δούμε πρώτα από όλα και τα κριτήρια ισοβαθμίας, τα οποία καθορίζονται ως εξής: 1. Τα μεταξύ τους παιχνίδια. 2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 3. Καλύτερη επίθεση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, 4. Διαφορά τερμάτων στον όμιλο. 5. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο. 6. Κλήρωση. Αν δυο ομάδες έχουν απόλυτη ισοβαθμία σε όλα τα κριτήρια και παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, αν μετά το τέλος του αγώνα εξακολουθούν ισόβαθμες, τότε η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι…
Στον 7ο όμιλο, η Αλβανία (φιλοξενεί τα ματς) κόντρα στη Λευκορωσία προκρίνεται με νίκη. Περνά και με ισοπαλία, αν δεν κερδίσει το Βέλγιο την Ιταλία. Η Λευκορωσία περνάει με δική της νίκη και ήττα του Βελγίου. Στο άλλο ματς, με νίκη η ισοπαλία προκρίνεται η Ιταλία, ενώ με ήττα θα πρέπει να μην υπάρξει νικήτρια στο Αλβανία-Λευκορωσία, ή να μην καλυφθεί η διαφορά τερμάτων με τη Λευκορωσία. Το Βέλγιο θέλει νίκη για να περάσει, ενώ με ισοπαλία θα πρέπει να κερδίσει η Λευκορωσία την Αλβανία. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν ως εξής: Βέλγιο-Λευκορωσία 1-0, Ιταλία-Αλβανία 3-0, Λευκορωσία-Ιταλία 1-1, Βέλγιο-Αλβανία 1-3.
Στον 6ο όμιλο Πορτογαλία (φιλοξενεί το ματς) και Γαλλία έχουν κάνει το 2Χ2 και έχουν περάσει. Οι Ίβηρες νίκησαν 2-0 τη Λετονία και 5-0 το Ισραήλ. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 2-1 του Ισραήλ και 6-0 της Λετονίας. Μπορούν γκολ αμφότερες.
Στον 8ο όμιλο τα ματς γίνονται στη Βοσνία και η οικοδέσποινα αναμένεται να κερδίσει το Καζακστάν και να πάρει την πρόκριση. Στο άλλο ζευγάρι θα παίξουν Νορβηγία-Σλοβακία. Η Νορβηγία προκρίνεται και με ισοπαλία. Προκρίνεται και με ήττα, αν δεν κερδίσει η Βοσνία, διαφορετικά θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και όλα θα κριθούν στην διαφορά τερμάτων. Η Σλοβακία προκρίνεται με νίκη, αν δεν κερδίσει η Βοσνία, και με ισοπαλία αν χάσει η Βοσνία. Αν κερδίσουν Σλοβακία, Βοσνία, τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Με τη Σλοβακία να χρειάζεται νίκη με 3-0. Το πιο πιθανό είναι η Βοσνία να νικήσει το Καζακστάν, οπότε και η Σλοβακία χρειάζεται ευρεία νίκη. Αναγκαστικά θα αφήσει χώρους, οπότε μπορεί να σκοράρει και η Νορβηγία, ομάδα που το έχει το γκολ. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν ως εξής: Σλοβακία-Καζακστάν 5-0, Νορβηγία-Βοσνία 3-1, Σλοβακία-Βοσνία 0-4, Καζακστάν-Νορβηγία 2-6. Με όλα τα παραπάνω στοιχεία παίζω:
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
153 ΑΛΒΑΝΙΑ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ OVER 1,60
154 ΙΤΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ 1Χ 1,60/3,40
109 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ OVER 1,50
103 ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ OVER/GOAL 1,50/1,45

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες σας…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη στήλη μας και στο Facebook στη σελίδα Εξάσφαιρος (pamesports.gr)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr