Home SPORTS NEWS Φερέιρα: «Θα δώσουμε τη μάχη μας»

Φερέιρα: «Θα δώσουμε τη μάχη μας»


Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα πιστεύει πως αν οι ποδοσφαιριστές του κάνουν εμφάνιση ανάλογης της αξίας τους τότε θα μπορέσουν να φτάσουν στη νίκη. Αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα, ωστόσο υπογράμμισε πως μόνο με δουλειά μπορεί να βγει απο το τέλμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε το ελληνικό πρωτάθλημα με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού εκεί τα παιχνίδια είναι διαφορετικά και οι ομάδες έχουν κίνητρα. Για το πρόβλημα στην άμυνα είπε πως αυτά υπάρχουν απο την αρχή της χρονιάς και πως θα πορευτεί με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Δεν απέκλεισε το ντεμπούτο του Χουχούμη στην αρχική ενδεκάδα.

Για το αν θεωρεί πως μια καλή πορεία στην Ευρώπη μπορεί να διορθώσει την κακή εικόνα στην Ελλάδα: «Να κάνω μια παρένθεση. Αν είδατε χθες οποιοδήποτε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, στην προκειμένη περίπτωση αν είδατε το ματς Γιουνάιτεντ – Μπράγκα κατανοείτε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των αγώνων και όσων συμβαίνουν στα πρωταθλήματα. Για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγω των κινήτρων του Τσάμπιονς αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ. Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία του Παναθηναϊκού θα δούμε ότι είχε καλή ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά όχι πάντα στο πρωτάθλημα. Ο δεύτερος λόγος είναι ο τύπος παιχνιδιού των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η διαφορά αφορά το στυλ κάθε ομάδας, αφού όλοι έχουν άλλο στυλ. Ιστορικά γενικά οι σύλλογοι που προέρχονται από ασθενέστερες ποδοσφαιρικά χώρες έχουν διαφορετικούς δρόμους. Επί παραδείγματι στην Ολλανδία ο Άγιαξ όπου κανείς δεν τον ήξερε και κάποια στιγμή έπαιξε σε τελικούς Κυπέλλων Ευρώπης. Στην Πορτογαλία υπήρξε η Πόρτο που σιγά σιγά έγινε μεγάλη ομάδα και ξέρετε ότι γνωρίζω καλά την ιστορία της. Δεν αναφέρομαι σε άλλες χώρες. Σε κάθε χώρα ακόμα και αν αυτή δεν είναι ποδοσφαιρικά σημαντική, οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είναι οι καλύτερες των χωρών αυτών. Η ιστορία του Παναθηναϊκού είχε αποκορύφωμα το 1971 όταν πήγε στον τελικό του Πρωταθλητριών. Κανείς δεν μπορεί να ξεχνάει την ιστορία των συλλόγων. Άρα είναι φυσικό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να σκέφτονται ότι η ιστορία του συλλόγου δημιουργείται στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει μια ομάδα να είναι δυνατή στη χώρα της για να γίνει δυνατή και εκτός συνόρων.Τα πράγματα αλλάζουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπετε τις αλλαγές στο αγγλικό, το ισπανικό, το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όλα αλλάζουν. Κοινωνίες, πολιτικές, ποδόσφαιρο. Για να μείνεις ψηλά πρέπει να παραμείνεις οικονομικά εύρωστος σαν ομάδα».

Για το πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα του Παναθηναϊκού: «Πάντα τις ίδιες ερωτήσεις μου κάνετε. Ο πόνος μέσα μας, που ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως ήταν τα παρελθόντα έτη, είναι μεγάλος. Δεν είναι θέμα να έχεις μόνο δύο μάτια. Χρειάζεται και μνήμη για να βλέπεις σφαιρικά τα πράγματα. Αν συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, όσο οι παίκτες συνεχίζουν να δουλεύουν, να αποκτούν εμπειρία, να πιστεύουν στους εαυτούς τους και να αποκτούν αυτοπεποίθηση, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα»

Για το ματς με τη Λάτσιο: «Έχετε σκεφτεί το δρόμο που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό με όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες για να κρατηθούμε στο επίπεδο αντάξιο του Παναθηναϊκού; Πολλά πράγματα δεν λύνονται επειδή υπάρχει η θέληση να λυθούν, αλλά επειδή υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν. Για να απαντήσω στην ερώτησή σας εάν οι παίκτες μου πιστεψουν στις δυνατότητές τους, μπορούν να παίξουν καλύτερα και απ’ ό,τι κόντρα στην Τότεναμ. Η Λάτσιο θα μας δυσκολέψει αλλά οπωσδήποτε θα τη δυσκολέψουμε και εμείς».

Για τα προβλήματα στην άμυνα: «Κατανοείτε ότι υπάρχουν προβλήματα. Αυτά υπάρχουν από το παρελθόν αλλά δείχνετε με την ερώτησή σας ότι κατανοείτε τα προβλήματά μας. Δεν συμφωνώ ότι υπάρχουν προβλήματα μόνο στο κέντρο της άμυνας με τον Μπουμσόνγκ και τον «Τριάντα». Με τη Μάλαγα έπαιξαν ο Πίντο και ο Βελάσκες. Ο Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε με την Τότεναμ και ήταν έκπληξη η εμφάνισή του γιατί έπαιξε ήρεμα και καλά. Ούτε ο Βύντρα είναι μαζί μας. Καθημερινά προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα προβλήματα. Αυτό είναι το ρόστερ που έχουμε και με αυτούς τους παίκτες θα προχωρήσουμε. Αυτό που λέω συχνά και μπορεί να επιβεβαιώσει ο Λάζαρος είναι ότι θέλω να έχουν τόση εμπιστοσύνη όση τρέφω εγώ γι’ αυτούς. Αύριο θα παίξει ένας ακόμα νεαρός παίκτης της ομάδας. Το ποδόσφαιρο αλλάζει και τίποτα δεν είναι όπως πριν. Όταν είχα έρθει η ομάδα έπαιζε με τη Μπαρτσελόνα. Ξεκίνησα τότε να προσπαθώ να δημιουργήσω μια νέα ομάδα. Χρειάζεται χρόνος και χρήματα. Κάθε ομάδα είναι ανάλογη με την ιστορία της χώρας ποδοσφαιρικά. Αυτά που είπα μπορεί να μην σας ενδιαφέρουν. Σίγουρα θα με ρωτήσετε ποιος θα είναι ο νεαρός παίκτης που θα παίξει αύριο. Ο Χουοχούμης είναι πολύ καλός παίκτης! Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη σημερινή Λάτσιο και στη Λάτσιο του παρελθόντος. Είναι διαφορετικό το ιταλικό πρωτάθλημα συγκριτικά με την ένταση του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι σημαντικό να υπάρχουν κίνητρα και αυτοπεποίθηση διότι με εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση χτίζεις αυτό που θέλει. Πιστεύω ότι αυτό θα υπάρχει αύριο».

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις κόντρα σε έναν αντίπαλο του επιπέδου της Λάτσιο θέλει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής μέσος θεωρεί πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ευκαιρία για να μπει ξανά ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι της πρόκρισης και να δείξει ξανά το καλό του πρόσωπο.

Για το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με τη Λάτσιο: «Ίσως είναι ευκαιρία να επανακάμψουμε. Τέτοιου είδους παιχνίδια προσφέρονται. Περνάμε δύσκολες στιγμές. Το ξέρουν όλοι. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα. Δεν μπορώ να πω ξανά ότι πάμε για νέο ξεκίνημα. Απλά πρέπει να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις».

Για τη Λάτσιο: «Είναι πολύ καλή ομάδα και οι εμφανίσεις της μιλάνε μόνες τους. Ίσως μας βγει σε καλό γιατί εάν εμφανιστούμε αυτοί που πρέπει, θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε σωστά το παιχνίδι. Από τη λάμψη του αντιπάλου μας έχουμε μόνο να κερδίσουμε».

Για το αν επηρεάζουν την ομάδα οι εξελίξεις στη Σούπερ Λιγκ: «Νομίζω κι εγώ ότι είναι ευκαιρία να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όσο για το πρωτάθλημα έχει διαφορές με την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή κατά κάποιο τρόπο συνδέονται γιατί δεν έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις. Μπορούμε να δείξουμε ποιοι είμαστε, να μπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης και σίγουρα εάν εμφανιστούμε όπως στον αγώνα με την Τότεναμ όπου και το επίπεδο είναι το ίδιο, μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Δεν έχω να στείλω μήνυμα. Ήταν καλό αυτό που έγινε γιατί προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν κάποια πράγματα. Ό,τι τους είχα πει τότε, ισχύει και τώρα».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr