Home SPORTS NEWS Aποκλεισμός του Μάρκου Παγδατή από το Shanghai Masters

Aποκλεισμός του Μάρκου Παγδατή από το Shanghai Masters

http://www.astra.com.cy/images/BAGDATHS.jpg


Σε ένα κακό ποιοτικά ματς με κύριο χαρακτηριστικό τη νευρικότητα, ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά ξεπέρασε στα δύο σετς το εμπόδιο του αγνώριστου, προς το χειρότερο, Μάρκου Παγδατή στο σημαντικότερο παιχνίδι του 3ου γύρου στο Shanghai Masters και σφράγισε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Παρά το ιδανικό ξεκίνημα με break και στα δύο σετς, ο Μάρκος Παγδατής δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις του τελευταία και γνώρισε δίκαια τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του προτελευταίου Masters της φετινής χρονιάς.

Ο 27χρονος Κύπριος που προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Μίλος Ράονιτς στο 2ο γύρο, ηττήθηκε με 6-2, 7-6(2) απ’τον ανώτερο Τσονγκά και ολοκλήρωσε το Ασιατικό του swing, με ανάμικτα συναισθήματα.

Ήταν ελάχιστες οι στιγμές στο ματς που ο Παγδατής φαινόταν ικανός να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του στο Τόκιο (πλην του ημιτελικού με τον Νισικόρι) και στη Σανγκάη.

Το Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης, μπορεί να είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο αλλά ούτε ο Τσονγκά έδειχνε ανίκητος, παρουσιάζοντας αρκετά ευάλωτα και τρωτά σημεία στο παιχνίδι του, τα οποία όμως ο Παγδατής δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.

Ο 27χρονος Γάλλος, Νο6 στον κόσμο, είχε το σερβίς του όποτε το χρειαζόταν ενώ τα δυνατά του groundstrokes και οι εξαιρετικές του λόμπες, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον αργό και νωχελικό Παγδατή.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Μάρκο ο οποίος στο 1ο μόλις game πέτυχε break (1-0), χωρίς ωστόσο να προλάβει να χαρεί το προβάδισμα αφού στα δύο επόμενα service games του, “χάρισε” με double fault δύο breaks στον Τσονγκά (3-1).

Ο εκρηκτικός τενίστας απ’το Λεμάν, πέτυχε άλλο ένα break στο 8ο game (6-2) του εναρκτήριου σετ, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο μισοάδειο κεντρικό court μετά από 32 λεπτά.

Ούτε στο 2ο σετ μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα με break που πήρε ο Παγδατής (2-1), ο οποίος παρά τα δύο breaks που δέχθηκε στη συνέχεια (4-2), κατάφερε να ισορροπήσει (4-4) και να στείλει το σετ στο tie break.

Εκεί, ο Τσονγκά ήταν πολύ ανώτερος και εκμεταλλευόμενος κάποια αδικαιολόγητα λάθη του αντιπάλου του, έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά αγώνα.

Στα προημιτελικά της Σανγκάης, ο Τσονγκά περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Μπέρντιχ-Κέρει.

πηγή: tennis24.gr