Home SPORTS NEWS Τινάζουν στον αέρα το ποδόσφαιρο

Τινάζουν στον αέρα το ποδόσφαιρο


Έτοιμη να τινάξει στον αέρα τον ποδοσφαιρικό χάρτη είναι η Γερμανία, με το σχέδιο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε να στοχεύσει στην κατάργηση του Νόμου Μπόσμαν.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να γίνει και πάλι «σκλαβοπάζαρο» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αν περάσει η γραμμή των Γερμανών στις 27 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον.

Περισσότερους από 50.000 ποδοσφαιριστές από 49 χώρες θα κατεβάσει στους δρόμους η FIFPro, παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιριστών, για το ποδοσφαιρικό «σκλαβοπάζαρο» που ετοιμάζει ο Γερμανός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων, Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε.

Διαβάστε το δημοσιεύμα: «Τι είναι ο Νόμος Μποσμάν; Ο Ζαν – Μαρκ Μποσμάν, ένας μέτριος Βέλγος ποδοσφαιριστής, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν του έδιναν μεταγραφή, με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο. Το Δικαστήριο τον δικαίωσε και έφερε πραγματική επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές, πλέον, είχαν τη δυνατότητα να μένουν ελεύθεροι μετά το τέλος του συμβολαίου τους και να διαπραγματεύονται οι ίδιοι την επόμενη ομάδα, τον επόμενο εργοδότη τους. Επίσης, θα μπορούσαν να παίζουν σε όποια χώρα εντός της Ε.Ε., με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο, χωρίς, πλέον, να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο περιοριστικός αριθμός των κατά τόπους ομοσπονδιών.

Ποιο ήταν το καθεστώς πριν από την απόφαση για τον Νόμο Μποσμάν και θέλουν να επαναφέρουν οι Γερμανοί; Ο ποδοσφαιριστής γεννιόταν και «πέθανε» ποδοσφαιρικά στην ίδια ομάδα, ήταν εσαεί περιουσία της και έφευγε μόνο με τη συναίνεσή της. Πραγματική σκλαβιά! Θυμηθείτε πως μεγάλοι άσοι του παρελθόντος, όπως ο Μίμης Δομάζος, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, «γέρασαν» στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ηρακλή, επειδή οι ομάδες τους δεν τους έδιναν μεταγραφή.

Πηγή: Eφημερίδα των Συντακτών

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr