Home SPORTS NEWS Τα κανόνια του Πειραιά!

Τα κανόνια του Πειραιά!


Γράφει ο Παναγιώτης Βουγιούς

Έχει γίνει παράδοση να χρειάζεται πλέον την εξωπραγματική συγκομιδή των 12 βαθμών για να έχει σίγουρη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως ο Ολυμπιακός δεν παραιτείται! Το αντίθετο. Με μεγάλη μπάλα σε ένα ματς που πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες θα είχαν παρατήσει από το 60′ οι ερυθρόλευκοι έλιωσαν την Άρσεναλ και πανηγύρισαν μία μεγάλη ανατροπή. Με την ψυχολογία στο ζενίθ οι παίκτες του Ζαρντίμ οδεύουν προς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 9 Δεκέμβρη. Μεγάλο ματς από τον Αμπντούν και γκολ από τον Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ήταν τα συστατικά που γύρισαν τούμπα το ματς.

 Με εναλλαγές ανάμεσα στο 4-4-2 και στο 4-2-3-1 πειραματίστηκε ο Βενγκέρ στο πρώτο μέρος, το πατροπαράδοτο 4-3-3 ακολοούθησε ο Ζαρντίμ. Η άμυνα δεν πατούσε καλά στο γήπεδο και αυτό φάνηκε στις πρώτες αντιδράσεις, ασχέτως αν οι Ζερβίνιο (ο οποίος ήταν σε μεγάλα κέφια) και Ράμσεϊ δεν κατάφεραν να τελειώσουν τις πρώτες φάσεις της Άρσεναλ. Ξεκινώντας από την κακή είδηση του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός όδευε στα αποδυτήρια χωρίς να χει κάνει πράξη το γρήγορο γκολ που συνηθίζει στις επιτυχίες στο Καραϊσκάκη. Μόνο καλή είδηση θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι το δούλευε μέσα στο ματς και βελτιωνόταν με συχνές επισκέψεις στα καρέ του Τσέζνι. Είτε παίζει με αμούστακα παιδιά (μια χαρά ήταν αυτή η ενδεκάδα) είτε με τους top class παίκτες η Άρσεναλ παραμένει μια ομάδα με φονικό ένστικτο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ροζίτσκι, ο οποίος έκανε γκολ το πρώτο σουτ των κανονιέρηδων προς την εστία του Κάρολ (38′). Μέχρι εκείνη την στιγμή οι Άγγλοι είχαν το απόλυτο 0 στις επιθέσεις τους(αν και κίνδυνος-θάνατος όποτε πάτησαν περιοχή) και ο Ολυμπιακός 4 σουτ προς την εστία. Φυσικά και θα ήταν πολύ καλύτερο το πρώτο 45λεπτο αν το video wall δεν είχε γράψει 0-1. This is football που λένε και στο χωριό των «κανονιέρηδων»…

 Ποιος είδε τον Ευρωπαίο και δεν τον φοβήθηκε

 Με παράδοση να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα που επιτάσσει το συνηθισμένο ο Ολυμπιακός έκανε πραγματικά μεγάλο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και κλείδωσε μία πολύτιμη νίκη για το γόητρο και τους ισχυρούς του Europa League. Και για να εξηγούμαστε, με το ντέρμπι να δεσπόζει υπάρχει στην ερυθρόλευκη πραγματικότητα πολλοί λίγοι θα περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για να ανατρέψει το συγκεκριμένο ματς. Οι παίκτες του Ζχαρντίμ μετά το 60′ πέταγαν φωτιές αφού πρώτα ο κόσμος έβαλε το φυτίλι. Πρώτη κανονιά από τον Μανιάτη για την ισοφάριση (64′) και αμέσως μετά ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (αλλαγή στην θέση του Αμπντούν στο 72′) …σταύρωσαν ακόμα μία φορά την Άρσεναλ στο Φάληρο. Δεν είναι λίγο πράγμα ξανά. Ολυμπιακός έφτασε τους 9 βαθμούς στον όμιλο σε μία χρονιά πλήρους ανανέωσης και βρέθηκε ξανά μόλις μία νίκη μακριά από την πρόκριση απέναντι σε ομάδες που έχουν δαπανήσει υπερδιπλάσια χρήματα για απόκτηση πρωτοκλασάτων παικτών.

 Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η κίνηση του Ζαρντιμ να αποσύρει από το ματς τον – καλύτερο παίκτη του Ολυμπαικου – Αμπντούν (και όχι τον μέτριο Μασάντο), αλλά Πορτογάλος παίρνει διπλή άφεση αμαρτιών. Πρώτον υπάρχει ντέρμπι και τον ήθελε όσο πιο ξεκούραστο γίνεται και δεύτερον ο Μήτρογλου σκόραρε πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η αλλαγή!

 Δεν είναι λίγο πράγμα part2

 O Ολυμπιακός έφτασε τους 9 βαθμούς στον όμιλο σε μία χρονιά πλήρους ανανέωσης και βρέθηκε ξανά μόλις μία νίκη μακριά από την πρόκριση απέναντι σε ομάδες που έχουν δαπανήσει υπερδιπλάσια χρήματα για απόκτηση πρωτοκλασάτων παικτών. Με το σπαθί του κερδίζει την θέση στο Europa στο οποίο θα ατενίζει την επόμενη κλήρωση από την θέση του ισχυρού.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr

0-1 Rosicky 38′

1-1 Maniatis 64′

2-1 Mitroglou 73′