Home SPORTS NEWS Ο Τότι και η επιστροφή του στην εθνική

Ο Τότι και η επιστροφή του στην εθνική


Μετά τον Τσέζαρε Πραντέλι, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλέσει τον Φραντζέσκο Τότι στην εθνική Ιταλίας εν όψει και του Μουντιάλ, εφόσον ο αρχηγός της Ρόμα συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, βγήκε και ο Τζιανλουϊτζι Μπουφόν και τόνισε πως θέλει τον «καπιτάνο» των «τζιαλορόσι» συμπαίκτη του στο αντιπροσωπευτικό συγκροτήματα… Με τον Τότι να μην κρύβει την χαρά του για τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αν και τόνισε πως περιμένει να κληθεί πρώτα στην εθνική και να δει πως θα αντιδράσει!

«Θα μπορούσε να βοηθήσει με πολλούς τρόπους», είπε ο πορτιέρο της Γιουβέντους, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Φραντσέσκο Τότι από τις «μικρές» εθνικές ομάδες. «Εάν ο Τότι συνεχίσει και του χρόνου, όπως παίζει φέτος, τότε νομίζω ότι ο κόουτς θα έπρεπε να του δώσει μία ευκαιρία. Τίποτα δεν μπορείς να αποκλείεις όταν ένας άνθρωπος παίρνει παιχνίδια μόνος του. Συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Ιταλία. Έχει ακόμα μέλλον και το δείχνει. Εξακολουθώ να λυπάμαι που μας άφησε πριν επτά χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να βοηθήσει με πολλούς τρόπους», ανέφερε ακόμα ο Μπουφόν!

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του Τσέζαρε Πραντέλι την Δευτέρα. Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας ανέφερε, απονέμοντας τα εύσημα στον Φραντσέσκο Τόρι για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται στα 36 του: « Εάν την επόμενη χρονιά ο Φραντσέσκο είναι ακόμα σε αυτή τη φόρμα και έχει τα ίδια κίνητρα, θα είμαστε υποχρεωμένοι να τον λάβουμε υπόψη μας έναν μήνα πριν την έναρξη της τελικής φάσης του Μουντιάλ, σε περίπτωση που έχουμε προκριθεί. Αυτή τη στιγμή παίζει λες και είναι μικρό παιδί».

Την ίδια ώρα πήρε θέση και ο αρχηγός της Ρόμα και τόνισε: «Τα λόγια του Πραντέλι με χαροποίησαν. Αν θα κληθώ ξανά στην εθνική; Δε το γνωρίζω, πάντως, είμαι καλά τώρα. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα για το 2014. Ίσως σε έναν χρόνο να έχω σταματήσει. Ποιος ξέρει… Θα δούμε όταν με καλέσει ο Πραντέλι. Πώς είμαι σε αυτή τη φόρμα; Παραμένω σε καλή κατάσταση, είμαι επαγγελματίας. Πολλά έχουν να κάνουν με την προετοιμασία του Ζέμαν και μία ειδική δίαιτα».

Ο Φραντσέσκο Τότι είχε δηλώσεις πριν από λίγο καιρό πως το 2014 θα σταματήσει, εκτός αν τον καλέσουν στην Εθνική Ιταλίας. Κάποιοι είπαν πως αυτές οι δηλώσεις είναι μια μορφή πίεσης για να παίξει στην εθνική…

Ο Τότι μίλησε και για τη Ρόμα και είπε: «Αν μπορούμε να πάρουμε την τρίτη θέση; Το όνειρό μου είναι να ξαναπαίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρόμα»,
Για την έκβαση του πρωταθλήματος σχολίασε: «Η Γιούβε είναι ήδη πρωταθλήτρια».
Για το συμβόλαιό του, το οποίο εκπνέει το 2014 είπε: «Δεν έχω καν αρχίσει τις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου μου. Πότε θα το κάνω; Όταν με καλέσουν. Κανείς δε φανταζόταν πως στα 36 μου θα είμαι έτσι».

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr