Home SPORTS NEWS Έχασε μία θέση, αλλά… πάντα «ισχυρή» η Ελλάδα

Έχασε μία θέση, αλλά… πάντα «ισχυρή» η Ελλάδα


Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου έχασε μια θέση στην βαθμολογία της FIFA, μετά και τους αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς ο Σεπτέμβριος βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 12η θέση, ενώ στις 8 Αυγούστου ήταν 11η! Να αναφέρουμε πως η βαθμολογία της FIFA έχει πια πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς βάσει αυτής θα γίνει η κλήρωση των μπαράζ για τα εναπομείνταντα εισιτήρια του Μουντιάλ, από την ζώνη της Ευρώπης, και η εθνική μας λογικά θα ακολουθήσει τον συγκεκριμένο… δρόμο προσπαθώντας να βρει ένα εισιτήριο για την τελική φάση.

Να αναφέρουμε πως από τις 8 Αυγούστου, όταν και είχε ανακοινωθεί η προηγούμενη βαθμολογία, η εθνική μας σημείωσε στο διάστημα που μεσολάβησε τρεις νίκες, επί της Αυστρίας στο φιλικό του Αυγούστου και των Λιχτενστάιν, λετονίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά στην αξιολόγηση λαμβάνεται υπόψη και η δυναμική των αντιπάλων.

Η συγκεκριμένη θέση τοποθετεί την Ελλάδα στην τρίτη θέση του ομίλου των ισχυρών, μαζί με τις Κροατία, Πορτογαλία και Σουηδία, ενώ αυτή τη στιγμή το θεωρούμενο ως «αδύναμο» γκρουπ, οι ομάδες του οποίου θα κληρωθούν με τις «δυνατές», συνθέτουν οι Γαλλία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Ισλανδία και Βουλγαρία, που διεκδικούν τις δεύτερες θέσεις στους ομίλους τους.

Να σημειωθεί όμως ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει λόγω των αποτελεσμάτων που θα σημειωθούν στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, ενώ κάποιες ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν πιθανότητες να προκριθούν απευθείας, τερματίζοντας πρώτες στους ομίλους τους.

Η πρώτη 12άδα: 1. Ισπανία 1514 βαθμοί, 2. Αργεντινή 1263, 3. Γερμανία 1261, 4. Ιταλία 1199, 5. Κολομβία 1180, 6. Βέλγιο 1159, 7. Ουρουγουάη 1126, 8. Βραζιλία 1067, 9. Ολλανδία 1058, 10. Κροατία 1051, 11. Πορτογαλία 1029, 12. Ελλάδα 1016

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr