Home SPORTS NEWS Χιλή – Βολιβία 5-0

Χιλή – Βολιβία 5-0

chile_1heudo0djzp1u1md4oim3qn6eo


Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον Βιδάλ, ο οποίος όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά άρχισε και ως βασικός! Μαζί με τους Βαλδίβια, Αλέξις ήταν οι κορυφαίοι και η Χιλή στο ρελαντί επικράτησε 5-0 της Βολιβίας και προκρίθηκε ως πρώτη στα προημιτελικά του Copa America! Βέβαια, τόσο οι Χιλιανοί όσο και οι Βολιβιανοί ήξεραν πριν τη σέντρα πως έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, μετά και την ήττα των Μεξικάνων. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεκουράσουν βασικούς και να παρουσιαστούν με αρκετές αλλαγές. Το ματς είχε μόνο μια πρωταγωνίστρια τη Χιλή, η οποία με το καλημέρα έδειξε πως ήταν το απόλυτο αφεντικό. Οταν κατέβαζε ταχύτητα, η Βολιβία προσπαθούσε να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Γκολ από τα αποδυτήρια για την οικοδέσποινα, η οποία μόλις στο 3′ άνοιξε το σκορ. Ο Βάργκας υποδέχθηκε ιδανικά τη βαθιά μπαλιά, άφησε στον Αράνγκις, ο οποίος με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0! Η Χιλή είχε τον απόλυτο έλεγχο, Βιδάλ και Σάντσες με ατομικές ενέργειες έβαζαν δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα, η οποία όμως… κρατούσε. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποια καλά σουτ με Μποσεζούρ, Αλέξις χωρίς όμως αποτέλεσμα! Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 31′. Ο Βιδάλ με ωραία προσπάθεια κέρδισε το φάουλ, ο Σάντσες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Βέβαια, έξι λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα. Εξαιρετικός συνδυασμός του Βαλδίβια με τον παίκτη της Αρσεναλ, ο πρώτος έστρωσε ιδανικά και ο τελευταίος με έξοχη κεφαλιά πέτυχε το 2-0! Η Χιλή θα μπορούσε να κλείσει το α’ μέρος με ένα τρίτο τέρμα, αλλά ο Βάργκας στο 43′ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Το ημίχρονο έκλεισε με 67% κατοχή για τους Χιλιανούς και 13 σουτ!

Αλέξις και Βιδάλ ξεκουράστηκαν, Φερνάντες και Ενρίκες πήραν τη θέση τους και η Χιλή ήταν ακόμα πιο… γρήγορη! Οι Χιλιανοί είχαν τον έλεγχο, οι φιλοξενούμενοι μόλις μια προσπάθεια με τον Μορένο και το τρίτο τέρμα δεν άργησε! Στο 66′ ο Ενρίκες έκανε το ιδανικό γύρισμα και ο Αράνγκις εύκολα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η οικοδέσποινα όποτε πάταγε το γκάζι ήταν εντυπωσιακή, ο Βαλδίβια έκανε εξαιρετική δουλειά και αυτό φάνηκε στο 79′. Απίθανη ασίστ και ο Μεδέλ πολύ ωραία πέτυχε το 4-0. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν… δώρο της Βολιβίας, αφού από το γύρισμα του Ενρίκες στο 86′ ο Ράλδες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το 5-0.

Πήρε ανάσες, αφού δεν αγωνίστηκε καθόλου ο παίκτης του Παναιτωλικού, Ντάνι Μπεχαράνο.

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα (70′ Πισάρο), Μποσεζούρ, Ντίας, Αράνγκις, Βιδάλ (46′ Φερνάντες), Βαλδίβια, Αλέξις Σάντσες (46′ Ενρίκες), Βάργκας

Βολιβία: Κινιόνες, Ροντρίγκες (46′ Μάρβιν Μπεχαράνο), Ράλδες, Κοΐμπρα, Μοράλες, Βεϊσάγκα (46′ Μιράντα), Τσουμασέρο, Ντάλενσε, Πεδριέλ, Εσκομπάρ (61′ Λίσιο), Μορένο

Γκρουπ Α

1. Χιλή 7 (10-3)
2. Βολιβία 4 (3-7)
3. Εκουαδόρ 3 (4-6)
4. Μεξικό 2 (4-5)

1η αγωνιστική

Χιλή – Εκουαδόρ 2-0
Μεξικό – Βολιβία 0-0

2η αγωνιστική

Εκουαδόρ – Βολιβία 2-3
Χιλή – Μεξικό 3-3

3η αγωνιστική

Μεξικό – Εκουαδόρ 1-2
Χιλή – Βολιβία 5-0

gazzetta.gr