Home SPORTS NEWS Μεξικό – Εκουαδόρ 1-2

Μεξικό – Εκουαδόρ 1-2

1434749513_191551_1434753449_album_grande


Μπορεί να άργησε να πάρει τους πρώτους του βαθμούς, όμως ο Ισημερινός μπορεί στο τέλος να αρκεστεί στη μία και μοναδική του νίκη επί του Μεξικού για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Γκουστάβο Κιντέρος νίκησε με 2-1 και περιμένει τα αποτελέσματα στους άλλους ομίλους για να μάθει αν θα συνεχίσει στο Copa América ως καλύτερη τρίτη του πρώτου γκρουπ.

Οι Αμαρίγιος ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στο 26′ κατάφεραν να σφραγίσουν την ανωτερότητά τους, χάρη στο κακό διώξιμο του Αγιάλα από την άμυνα. Η μπάλα έφτασε στον Ένερ Βαλένσια που σούταρε αμέσως, η μπάλα άλλαξε τροχιά με μία κόντρα και ο Μπολάνιος σε καίρια θέση, έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Κορόνα.

Τα λάθη στην άμυνα των Τρικολόρ δεν σταμάτησαν ούτε στο β’ μέρος. Από ένα τέτοιο ήρθε και το δεύτερο γκολ του Εκουαδόρ, όταν ο Μεδίνα χάρισε τη μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Μπολάνιος ανέλαβε τη δημιουργία, βρίσκοντας τον Βαλένσια με μία κάθετη μπαλιά και ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ πλάσαρε τον Μεξικανό κίπερ για το 2-0.

Ωστόσο, ένα αναίτιο μαρκάρισμα του Ατσιλιέρ στο 63′ στον Αγιάλα, σε εκτέλεση κόρνερ ανάγκασε τον διαιτητή να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Ραούλ Χιμένες ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 2-1, σημειώνοντας ένα γκολ που μπορεί τελικά να κοστίσει και την πρόκριση στο Εκουαδόρ.

Οι παίκτες του Κιντέρος εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα αποτελέσματα των άλλων ομίλων για να προκριθούν ως καλύτεροι τρίτοι, κάνοντας την πρώτη τους νίκη σε Copa América από το 2004. Από την άλλη, η ομάδα του Ερέρα απέκτησε την… τιμή να γίνει η πρώτη ομάδα που αποκλείεται μετά από δύο ισοπαλίες στα δύο πρώτα ματς της διοργάνωσης και στρέφει πλέον την προσοχή της στο Gold Cup που ξεκινά στις 9 Ιουλίου.

Μεξικό (Μιγκέλ Ερέρα): Χοσέ Κορόνα, Βαλενσουέλα, Φλόρες, Βελάρδε (46′ Ακίνο), Αγιάλα, Ντομίνγκες, Μεδίνα, Χεσούς Κορόνα (62′ Ερέρα), Γκουέμες (52′ Φαμπιάν), Βουόσο, Χιμένες

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Κιντέρος): Ντομίνγκες, Μίνα, Ατσιλιέρ, Αγιοβί, Παρέδες, Ιμπάρα (78′ Κασάρες), Λάστρα, Νομπόα, Μοντέρο (90+2′ Μαρτίνες), Βαλένσια, Μπολάνιος

gazzetta.gr