Home SPORTS NEWS Στην κορυφή του κόσμου η Σερβία

Στην κορυφή του κόσμου η Σερβία

serbia-u21


Η Σερβία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Μουντιάλ Νέων (under 20), καθώς μετά από δραματικό παιχνίδι νίκησε με 2-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) την Βραζιλία στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας (φιλοξένησε την διοργάνωση)! Για την Σερβία αυτός ήταν ο πρώτος της τίτλος στην ιστορία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20. Το 1987 η τότε ενωμένη Γιουγκοσλαβία είχε παίξει ξανά στον τελικό και είχε νικήσει 2-1 στην παράταση το Μάλι. Η «σελεσάο» έμεινε στις πέντε κούπες και δεν έπιασε την Αργεντινή που έχει έξι τρόπαιο! Στην 3η θέση το Μάλι, 3-1 τη Σενεγάλη (στο 45’ έμεινε με 10 παίκτες)!

Η Σερβία έφτασε στην επιτυχία, ενώ δεν είχε δυο βασικά της στελέχη, αφού είχαν συμπληρώσει κάρτες! Οι δυο ομάδες στην αρχή ήταν προσεκτικές, ενώ ήταν και κουρασμένες, έχοντας πάιξει και ματς με παρατάσεις στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε γκολ. Οι Βαλκάνιοι άνοιξαν τελικά το σκορ στο 70′ με τον Μάντιτς, και οι Βραζιλιάνοι ισοφάρισαν στο 73’. Το 1-1 έμεινε μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.
Στον έξτρα χρόνο η Σερβία κατάφερε να φτάσει στο «χρυσό» γκολ στο 118’! Ο Μαξίμοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ Ζέαν μετά από ωραία συνεργασία των Ίλιτς και Ζίφκοβιτς και με σουτ σκόραρε, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς!
Οι συνθέσεις
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζεάν, Ζοάο Πέντρο, Λουσάο, Μαρλόν, Ντανίλο, Γκιλιέρμε, Μποσίλια (65’ Α. Περέιρα), Γκάμπριελ (91’ Άλεφ), Ζόρζε, Ζαζά (74’ Μάλκομ), Ζεάν Κάρλος.
ΣΕΡΒΙΑ: Ραΐκοβιτς, Γκάιτς, Αντόνοφ, Ζντιέλαρ, Βελίκοβιτς, Μπάμπιτς, Σάπονιτς (95’ Ίλιτς), Μαξίμοβιτς, Μάντιτς (76’ Γκατσίνοβιτς), Ζίβκοβιτς, Σεργκέι (82’ Γιοβάνοβιτς).

Η «σελεσάο» βγήκε 1η στον 5ο όμιλο (3-0-0/9-3), νίκησε Νιγηρία (4-2), Ουγγαρία (2-1), Β. Κορέα (3-0). Στους «16» και στους «8» πέρασε στα πέναλτι 5-4 και 3-1 την Ουρουγουάη (0-0 παράταση/κανονική διάρκεια) και την Πορτογαλία (0-0 παράταση/κανονικός αγώνας). Στο ημιτελικό… σκόρπισε (5-0) την Σενεγάλη (στο 44’ έμεινε με 10 παίκτες).
Η Σερβία ήταν 1η στον 4ο όμιλο (2-0-1/4-1), έχασε 1-0 από την Ουρουγουάη, νίκησε 2-0 Μάλι, Μεξικό. Απέκλεισε την Ουγγαρία με 2-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) τις ΗΠΑ με 6-5 στα πέναλτι (0-0 παράταση/κανονική διάρκεια) και το Μάλι 2-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια).

Τον θρίαμβο της Σερβίας σχολίασε στο «Twitter» ο Νόβακ Τζόκοβιτς (No1 στην παγκόσμια κατάταξης του τένις), ο οποίος έγραψε: «Είμαι τόσο υπερήφανος για τη νεαρή ποδοσφαιρική μας ομάδας. Πρωταθλητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA για ηλικίες κάτω των 20 ετών. Μπράβο παιδιά»…


Στην 3η θέση το Μάλι
Ιστορία έγραψε και το Μάλι με την 3η θέση που κατάκτησε, αφού είναι η καλύτερη που έχει στην διοργάνωση. Νίκησε στον μικρό τελικό με 3-1 την Σενεγάλη με ανατροπή. Το ματς ήταν συναρπαστικό, η Σενεγάλη έπαιζε από το 45’ με 10 παίκτες, ενώ χάθηκαν και δυο πέναλτι… Στο 45’ ο Μπα είδε την δεύτερη (η πρώτη στο 30’) κίτρινη κάρτα και η Σενεγάλη έκανε το 1-0 με την Γουάντζι, ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο… Στο 74’ ο Τραορέ ισοφάρισε και στο 76’ ο Σακό έχασε πέναλτι για το Μάλι. Τελικά, το 2-1 για το Μάλι έγινε ξανά με τον Τραορέ στο 83’. Στο 86’ αστόχησε σε πέναλτι ο Νιάνγκ για την Σενεγάλη και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Σαμασέκου στο 90’+1, ενώ οι αντίπαλοί του είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσουν…

Δείτε εδώ τι έγινε από τους «16» έως και τον τελικό της διοργάνωσης


Δείτε εδώ τις θέσεις που πήραν οι ομάδες στους ομίλους. Από τα έξι γκρουπ πέρασαν οι δυο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτερι δεύτεροι…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr