Home SPORTS NEWS Δεν ξεκαθάρισε το σκηνικό με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Ligue 1

Δεν ξεκαθάρισε το σκηνικό με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Ligue 1


Απίστευτη εξέλιξη στη Ligue 1 και στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, κυρίως αυτά που του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μονακό πέρασε πάλι στη 2η θέση, με νίκη επί της Σεντ Ετιέν στις καθυστερήσεις, αφήνοντας πίσω της δύο και τρεις βαθμούς λιγότερους τις Λιόν και Μαρσέιγ αντίστοιχα. Η πρώτη “αυτοκτόνησε” στο φινάλε απέναντι στη Στρασμπούρ και έχασε, αν και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 88′, ενώ οι “Μασαλοί” προηγήθηκαν της Γκινγκάμ με δύο γκολ αλλά στο τέλος πήραν μόνο ένα βαθμό.

Δεν ξεκαθάρισε λοιπόν το σκηνικό μετά τη διεξαγωγή της προτελευταίας αγωνιστικής, κάτι που θα γίνει στο φινάλε σε μια εβδομάδα. Ενδιάμεσα η Μαρσέιγ θα αγωνιστεί στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και εάν κατακτήσει το τρόπαιο θα κλείσει από εκεί τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο έτσι δεν θα ανησυχεί το επόμενο Σάββατο, αφού εάν ηττηθεί στον τελικό θα πρέπει να κερδίσει στο φινάλε του Γαλλικού Πρωταθλήματος και παράλληλα να βρίσκεται στο ακουστικό για τα αποτελέσματα των ομάδων που βρίσκονται από πάνω της.

Η Πρωταθλήτρια Παρί έχασε μέσα στην έδρα της από τη Ρεν, που εξασφάλισε θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ κοντά στο εισιτήριο για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση είναι και η Νις, μετά την επικράτηση επί της Καέν. Διατηρούν ελπίδες Μπορντό και Σεντ Ετιέν, όμως δεν είναι στο χέρι τους. Όσον αφορά τον υποβιβασμό, υπάρχει ενδιαφέρον, με τρεις ομάδες να παλεύουν για αποφυγή του. Η Τρουά βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και η Τουλούζ είναι στο +1, αλλά σε θέση που οδηγεί σε μπαράζ για παραμονή στην κατηγορία. Κινδυνεύει ακόμη η Καέν, που είναι στο +3 από τη 18η θέση, όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας μειονεκτεί.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Γκινγκάμ – Μαρσέιγ 3-3 (42′, 52′ πέν. Γκρενιέ, 70′ πέν. Μπριάν / 2′ Ζερμέν, 14′, 81′ Τοβέν)

Σάββατο
Αμιάν – Μες 2-0 (21′ πέν. Μανζαλά, 86′ αυτ. Σελίμοβιτς)
Ανζέ – Ναντ 0-2 (50′ Λούκας Λίμα, 61′ Κουλιμπαλί)
Μπορντό – Τουλούζ 4-2 (38′ και 49′ Μπρέθγουεϊτ, 73′ Λεράγκερ, 78′ Μάλκομ / 29′ Ισιαγκά Σιλά, 90′ Ντιόπ)
Λιλ – Ντιζόν 2-1 (18′ και 45′ Μοθίμπα / 11′ Κουόν Τσανγκ-Χουν)
Μονακό – Σεντ-Ετιέν 1-0 (90’+1 πέν. Φαμπίνιο)
Μονπελιέ – Τρουά 1-1 (58′ Κοζά / 31′ Αζαμούμ)
Νις – Καέν 4-1 (2′ και 10′ πέν. Μπαλοτέλι, 36′ Σεν-Μαξιμέν, 72′ Σερί / 76′ Κουακού)
Παρί Σεν-Ζερμέν – Ρεν 0-2 (52′ πέν. Μπεριγκό, 71′ Ινού)
Στρασμπούρ – Λιόν 3-2 (22′ Μπαοκέν, 88′ Νούνο ντα Κόστα, 90’+4 Λιενάρ / 50′ πέν. Φεκίρ, 73′ Αουάρ)

Στιγμιότυπα: