Home SPORTS NEWS Έκανε πάλι το τρεμπλ η Παρί Σεν-Ζερμέν

Έκανε πάλι το τρεμπλ η Παρί Σεν-Ζερμέν


Μετά το Πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ, η Παρί Σεν-Ζερμέν κατέκτησε και το Κύπελλο, κάνοντας έτσι το τρεμπλ στη Γαλλία. Η ομάδα της πρωτεύουσας επικράτησε στον τελικό Coupe de France με 2-0 της Λεζ Ερμπιέ, η οποία πάλεψε όσο μπορούσε έχοντας απέναντι της ένα τέτοιο μεγαθήριο. Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές περιόδους που η Παρί κατακτά και τους τρεις εγχώριους τίτλους, δείχνοντας πως… παίζει χωρίς αντίπαλο εντός των συνόρων.

Το σκορ στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο “Stade de France” άνοιξε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε ο Χιοβάνι Λο Σέλσο στο 26ο λεπτό. Ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το γήπεδο… πήρε φωτιά από τους οπαδούς της Παρί, που περίμεναν να ακολουθήσουν πολλά γκολ. Κάτι τέτοιο όμως αποδείχθηκε ακατόρθωτο, παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν απέναντι στην εστία της άσημης Λεζ Ερμπιέ, που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της χώρας.

Στην επανάληψη ακυρώθηκε τέρμα του Μπαμπέ με τη βοήθεια του VAR, ενώ στη συνέχεια ήρθε το δεύτερο γκολ στο ματς. Ο Έντινσον Καβάνι ανατράπηκε εντός περιοχής και ανάλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, ευστοχώντας στο 74′ από τα έντεκα βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί πως είναι ο τέταρτος τίτλος στη σεζόν για την Παρί, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2017-2018 ξεκίνησαν με τον τίτλο του Σούπερ Καπ.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τον τελικό:

Τα πανηγύρια των “παριζιάνων” για την κατάκτηση του 12ου Κυπέλλου στην ιστορία του συλλόγου: