Home SPORTS NEWS Μια Μπάρτσα να την πιείς στο ποτήρι! Ισοπέδωσε με 8-2 την Ουέσκα

Μια Μπάρτσα να την πιείς στο ποτήρι! Ισοπέδωσε με 8-2 την Ουέσκα


Η Μπαρτσελόνα, με πατημένο το γκάζι μετά το προβάδισμα της Ουέσκα, διέλυσε με το εντυπωσιακό 8-2 τη νεοφώτιστη και έκανε το τρία στα τρία, παραμένοντας μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Primera Division. Δύο γκολ και δύο ασίστ από τον μάγο Μέσι, δύο γκολ από τον Σουάρες!

Το ματς με τη νεοφώτιστη Ουέσκα στο Καμπ Νου ήταν από αυτά στα οποία η Μπάρτσα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει γκολ και θέαμα στο κοινό της. Και ακριβώς έτσι εξελίχθηκε, παρά το γεγονός ότι η θαρραλέα στο πρώτο ημίχρονο Ουέσκα πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό. Στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα βρήκε τον ρυθμό της και δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, φτάνοντας στο εκκωφαντικό 8-2, με τον Λιονέλ Μέσι να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δύο γκολ και δύο ασίστ!

Μέσι και Σουάρες έδωσαν τη λύση, η Ουέσκα μείωσε σε 3-2 λίγο πριν βγει το ημίχρονο, αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μπάρτσα δεν αστειεύτηκε. Με ένα δεύτερο γκολ του Μέσι και ένα από τους Ντεμπελέ, Ράκιτιτς και Ζόρντι Άλμπα η Μπάρτσα, που έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι του Καμπ Νου, έφτασε το 7-2. Στις καθυστερήσεις, ο Μέσι άφησε τον Σουάρες να εκτελέσει το πέναλτι, με τον Ουρουγουανό να σκοράρει για δεύτερη φορά για το τελικό 8-2. Με αυτή την εντυπωσιακή επικράτηση η Μπαρτσελόνα έκανε το 3Χ3 διατηρώντας το απόλυτο και παραμένοντας στην κορυφή μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ παράλληλα υποχρέωσε τη νεοφώτιστη Ουέσκα στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Θαρραλέα η Ουέσκα, αλλά η Μπάρτσα το έφερε στα μέτρα της

Το ξεκίνημα στο Καμπ Νου ήταν αναπάντεχο με την Ουέσκα να «παγώνει» το καταλανικό κοινό στο 3′ όταν ο Λόνγκο πήρε την κεφαλιά, μετά από σέντρα, και ο Ερνάντες με προβολή από κοντά έβαλε μπροστά τους νεοφώτιστους. Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να βρει ρυθμό και όταν το κατάφερε έκλεισε την Ουέσκα στην περιοχή της, παίρνοντας τα ηνία. Στο 16′ ο Μέσι «χόρεψε» την άμυνα των φιλοξενούμενων και με τη βοήθεια του δοκαριού ισοφάρισε σε 1-1 με ένα εξαιρετικό γκολ. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 24′ η Μπάρτσα πήρε το προβάδισμα, όταν ο Άλμπα πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή, γύρισε στην καρδιά της άμυνας της Ουέσκα και από το πόδι του Μαγιοράλ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 των Καταλανών.

Η Μπάρτσα συνέχιζε να πιέζει, απέναντι πάντως σε μία θαρραλέα Ουέσκα. Στο 29′ ο Ντεμπελέ είδε το φαλτσαριστό του να βρίσκει το οριζόντιο, αλλά στο 39′ ήρθε το 3-1 για τους παίκτες του Βαλβέρδε. Ο Άλμπα έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, βρήκε τον Σουάρες μέσα στην περιοχή και ο Ουρουγουανός τελείωσε τη φάση. Το VAR έδειξε ότι ο Άλμπα δεν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ. Η Ουέσκα, ωστόσο, που δεν φοβόταν να βγει μπροστά όταν είχε τη δυνατότητα, απάντησε άμεσα και στο 42′ μετά το γύρισμα του Γκόμεθ, ο Γκαγιάρ με προβολή μείωσε σε 3-2, ολοκληρώνοντας ένα ημίχρονο με πολλά γκολ και γρήγορο ρυθμό.

Το Καμπ Νου κατηφόρισε και έπεσαν… οκτώ!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Μπάρτσα πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ουμτιτί βρήκε τον Σουάρες και αυτός με τη μία τον Ντεμπελέ, ο οποίος πλάγια αριστερά μέσα από την περιοχή σημάδεψε με δυνατό σουτ τη γωνία του Βέρνερ και έγραψε το 4-2. Οι παίκτες του Βαλβέρδε είχαν μπει φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος για να καθαρίσουν το παιχνίδι και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 52′, ο Μέσι με μία από τις κλασικές μπαλιές του, βρήκε τον Ράκιτιτς από τα δεξιά και ο Κροάτης με ένα δυνατό σουτ τράνταξε τα δίχτυα της Ουέσκα για το 5-2.

Η Μπάρτσα δεν έλεγε να αφήσει το πόδι από το γκάζι, ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Εκμεταλλευόμενος την αμυντική γραμμή της Ουέσκα που έπαιζε ψηλά, ο Κουτίνιο με όμορφη κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Μέσι και εκείνος πλάσαρε για το 6-2. Ο Αργεντινός άσος, μετά τα γκολ, διπλασίασε και τις ασίστ του. Στο 81′ δεν δυσκολεύτηκε να… ταΐσει τον προωθημένο Άλμπα, ο οποίος πλάσαρε τον Βέρνερ για το 7-2! Στις καθυστερήσεις η Μπαρτσελόνα που δεν χάριζε τίποτα κέρδισε πέναλτι και ο Σουάρες ευστόχησε, γράφοντας το τελικό 8-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, βάζοντας έτσι τέλος στον εφιάλτη της Ουέσκα…

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Ουμτιτί (65′ Λενγκλέ), Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (71′ Βιδάλ), Μπουσκέτς (76′ Άρτουρ), Κουτίνιο, Ντεμπελέ, Μέσι, Σουάρες

Ουέσκα (Λέο Φράνκο): Βέρνερ, Λουισίνιο, Ετσέιτα, Μαγιοράλ, Μιραμόν, Μούστο, Μελέρο, Γκόμεθ, Γκαγιάρ (65′ Σεμέδο), Ερνάντες (72′ Άβιλα), Λόνγκο (58′ Γκιουρλέρ)

Πηγή