Home SPORTS NEWS Στη Γερμανία το Euro 2024

Στη Γερμανία το Euro 2024


Το απόγευμα (16:00) στη Νιόν της Ελβετίας, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, ανακοίνωσε την χώρα που θα φιλοξενήσει το Euro 2024.

Νικήτρια βγήκε η Γερμανία και θα αναλάβει τον θεσμό για το Καλοκαίρι του 2024, όπου 24 ομάδες θα διαγωνιστούν για το τρόπαιο σε ένα τουρνουά 51 αγώνων.

Τον περασμένο Απρίλιο, η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και η τουρκική υπέβαλαν επίσημα τις υποψηφιότητες τους για την διοργάνωση, με τους Γερμανούς, τελικά, να παίρνουν τον θεσμό.

Η Γερμανία έχει διοργανώσει δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο , ποτέ όμως το Euro. Η Δυτική Γερμανία είχε φιλοξενήσει το τουρνουά το 1988, αλλά αυτό πριν την επανένωση.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA αποφάσισαν σε μυστική ψηφοφορία και το όνομα της νικήτριας ανακοινώθηκε από τον Σλοβένο πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

Από τα 19 μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης ποδοσφαίρου, δύο δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Ράιχαρντ Γρκίντερ και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Σερβέτ Γιαρντιμτσί.