Home SPORTS NEWS Τα κορυφαία… «Πούσκας» κάθε χρονιάς

Τα κορυφαία… «Πούσκας» κάθε χρονιάς


Το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ κόντρα στην Έβερτον ψηφίστηκε ως το κορυφαίο για το 2018 και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποια τέρματα έχουν αναδειχθεί τα καλύτερα σε κάθε χρονιά, από τότε που καθιερώθηκαν τα βραβεία «Πούσκας».

2009: Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ και μετά το 2-2 στο Ολντ Τράφορντ, ο Ρονάλντο με μία «οβίδα» από τα 40 μέτρα έδωσε τη νίκη στην Γιουνάιτεντ μέσα στην έδρα της Πόρτο με 1-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση στα ημιτελικά.

2010: Χαμίτ Άλτιντοπ (Τουρκία)
Για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2012, η εθνική Τουρκίας πέρασε νικηφόρα από το Καζακστάν με 3-0. Το δεύτερο γκολ των Τούρκων σημείωσε ο Χαμίτ Άλτιντοπ, ο οποίος έπιασε ένα βολέ πριν η μπάλα σκάσει κάτω, μετά από εκτέλεση κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» των γηπεδούχων.

 

2011: Νεϊμάρ (Σάντος)
Την εποχή που είχε αρχίσει να λάμπει το «αστέρι» του στην Σάντος και η φήμη του περνούσε σιγά σιγά τα σύνορα της Βραζιλίας, ο Νεϊμάρ σημείωσε ένα γκολ, που έδειχνε τι θα επακολουθούσε στο άμεσο μέλλον. Σε ένα παιχνίδι Σάντος-Φλαμένγκο, για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, έκανε… χαζό τον αντίπαλο αμυντικό, που δεν κατάλαβε από πέρασε η μπάλα, πριν ο ίδιος στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

https://youtu.be/93Va6TZhmDQ

2012: Μίροσλαβ Στοχ (Φενερμπαχτσέ)
Ο Σλοβάκος, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14, σημείωσε ένα απίθανο γκολ στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Φενερμπαχτσέ, απέναντι στην Γκεντσλερμπιρλιγκί. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Άλεξ δεν έστειλε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά έξω από αυτή, με τον Στοχ να πιάνει στον αέρα το βολέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

2013: Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Σουηδία)
Στην καριέρα του έχει βάλει πολλά και εντυπωσιακά γκολ. Αυτό, όμως, στο φιλικό της εθνικής Σουηδίας με την αντίστοιχη της Αγγλίας ήταν… το κάτι άλλο. Ο γκολκίπερ των Άγγλων, Τζο Χαρτ, έκανε λάθος εκτίμηση, βγαίνοντας να διώξει εκτός περιοχής, με τον Ζλάταν να μην το σκέφτεται καθόλου και να πιάνει ανάποδο ψαλίδι από τα 35 μέτρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

2014: Χάμες Ροντρίγκες (Κολομβία)
Ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 ήταν ο άνθρωπος, που οδήγησε τους «καφετέρος» μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στους «16», η Κολομβία νίκησε την Ουρουγουάη με 2-0, με τον Χάμες Ροντρίγκες να σημειώνει και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης. Το ένα από τα δύο, όμως, ήταν χάρμα οφθαλμών, με τον ίδιο να πιάνει ένα γυριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

2015: Βέντελ Λίρα (Γκοϊανέσια)
Ένας άγνωστος Βραζιλιάνος κατάφερε να στερήσει από τον Λιονέλ Μέσι το μοναδικό ατομικό βραβείο, που δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην καριέρα του. Στο πρωτάθλημα του Γκοϊάς, ο Βέντελ Λίρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, συγκεντρώνοντας το 46,7% των ψήφων, έναντι 33,3% του Μέσι.

2016: Φαϊζ Σούμπρι (Πενάνγκ)
Ένας ακόμη άγνωστος ποδοσφαιριστής, που κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, χάρις σε ένα εκπληκτικό τέρμα που σημείωσε. Για το πρωτάθλημα Μαλαισίας, ο Σούμπρι σκόραρε με εκτέλεση φάουλ από πολύ μεγάλη απόσταση. Το… ιδιαίτερο ήταν πως η μπάλα άλλαξε ξαφνικά τροχιά, μπερδεύοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

2017: Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)
Μπορεί στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο να μη σημείωσε ούτε ένα τέρμα, όμως την περσινή χρονιά σημείωσε το κορυφαίο στον κόσμο. Για την Πρέμιερ Λιγκ, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ο επιθετικός της Άρσεναλ σημείωσε γκολ με τακουνάκι, έπειτα από σέντρα του Αλέξις Σάντσες. Μάλιστα, λόγω του τρόπου που έστειλε την μπάλ στα δίχτυα, το γκολ του Ζιρού ονομάστηκε «χτύπημα του σκορπιού».

Πηγή: Gazzetta.gr