Home SPORTS NEWS Κόντρες προπονητών-παικτών που άφησαν εποχή

Κόντρες προπονητών-παικτών που άφησαν εποχή


Με αφορμή την κόντρα Μουρίνιο – Πογκμπά, το FourFourTwo του Gazzetta.gr γράφει για τις πιο γνωστές μάχες παικτών με προπονητές.

Τζορτζ Μπεστ – Τόμι Ντόχερτι

«Ο Τόμι Ντόχερτι μου είπε ψέματα» υποστήριξε ο Legend της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπεστ. «Οσο τα δίνεις όλα στις προπονήσεις, δεν πειράζει αν χάνεις τις προαιρετικές». Ο Μπεστ πήρε το deal και δεν εμφανίστηκε πριν από ένα ματς για το FA Cup με την Πλίμουθ, όμως ο προπονητής τον άφησε εκτός αποστολής στον επόμενο αγώνα στο Old Trafford. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ιρλανδός σε κάθε ευκαιρία στόλιζε για χρόνια τον προπονητή του.

Νικολά Ανελκά – Ραϊμόν Ντομενέκ

Το Mundial του 2010 ήταν μια καταστροφή για τον τεχνικό της Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ, με τους Μπλε να αποκλείονται από τη φάση των ομίλων. Η συνέχεια είχε ένταση, με τους παίκτες να ασκούν κριτική στον προπονητή τους για προλήψεις και έλλειψη στο man-management. Ο επιθετικός, Νικολά Ανελκά, είχε ήδη προειδοποιήσει ότι το κλίμα στην Εθνική δεν είναι καλό. Μετά το 0-0 με την Ουρουγουάη στην πρώτη αγωνιστική, η Γαλλία έχασε 2-1 από το Μεξικό, ο Ανελκά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και αποκάλεσε τον προπονητή του «που****ς γιο». Αυτό είχε ως συνέπεια να τεθεί εκτός αποστολής αφού αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. «Προσέβαλα έναν προπονητή τον οποίο έχει προσβάλλει όλη η Γαλλία, έναν προπονητή που δεν έχει κατακτήσει τίποτα. Οταν σε έχει προπονήσει ο Αντσελότι και άλλοι σπουδαίοι είναι δύσκολο να είσαι υπό τις οδηγίες του Ντομενέκ».

Ρόι Κιν – Αλεξ Φέργκιουσον
Alex Ferguson, Roy Keane
«Δεν γνωρίζει την έννοια της λέξης πίστη» είπε ο Κιν για τον Φέργκιουσον μετά την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του τελευταίου. Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε γράψει για την αποχώρηση του πρώην αρχηγού από το Old Trafford το 2006 και του χρέωνε δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρος των συμπαικτών του ύστερα από έναν αγώνα με την Μίντλεσμπρο. «Αυτό που παρατήρησα σε εκείνον είναι ότι τα μάτια του έρχονταν κοντά, ήταν φρικιαστικό να το παρακολουθείς» έγραψε ο Φέργκιουσον. Δεν βλέπω τον λόγο που έπρεπε να πει όλα αυτά τα πράγματα δεδομένου ότι κερδίσαμε τόσα πράγματα για εκείνον με την Γιουνάιτεντ απάντησε ο Κιν.

Φερνάντο Ρεντόντο – Ντανιέλ Πασαρέλα

«Ημουν σε καλή φόρμα» είπε ο Αργεντινός μέσος, Φερνάντο Ρεντόντο. «Αλλά είχε συγκεκριμένες ιδέες για την πειθαρχεία και ήθελε να κόψω τα μαλλιά μου. Δεν έβλεπα τι σχέση έχει αυτό με το να παίζεις ποδόσφαιρο και είπα ξανά όχι». Αυτός που το ήθελε αυτό ήταν ο τεχνικός της Αργεντινής, Ντανιέλ Πασαρέλα, ο οποίος με τις πουριτανικές μεθόδους του, άφηνε για παράδειγμα εκτός αποστολής παίκτες επειδή φορούσαν σκουλαρίκια. Ο αποκλεισμός αυτός αποτέλεσε μεγάλο θέμα, ο Ρεντόντο έμεινε έξω από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, όπως συνέβη και με τον Ντιέγο Μαραντόνα. Αν και ο Ρεντόντο κλήθηκε μετά από τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ο Ρεντόντο αποσύρθηκε από την Εθνική ύστερα από δύο μόλις συμμετοχές επιλέγοντας να συγκεντρωθεί στην ομάδα του. «Θα άλλαζα δρόμο για να τον αποφύγω».

Ικερ Κασίγιας – Ζοσέ Μουρίνιο
Iker Casillas, Jose Mourinho
Η τελευταία σεζόν του Μουρίνιο στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν επεισοδιακή. Ο Πορτογάλος ήταν στα μαχαίρια με κάποιους μεγάλους παίκτες, όπως ο Κασίγιας, ένας από τους κορυφαίους και πιο επιτυχημένους στην ιστορία του συλλόγου. Μετά το επιτυχημένο 2011-12 όταν η Ρεάλ κατέκτησε το πρωτάθλημα με 100 βαθμούς, ο Κασίγιας αν και ήταν βασικός, βρέθηκε στον πάγκο για να πάρει τα γάντια ο Αντόνιο Αδάν σε αγώνα με την Μάλαγα. Το επόμενο βήμα του Μουρίνιο ήταν να αγοράσει τον Ντιέγο Λόπεθ. Ο Αγιος Ικερ δεν κατάφερε ποτέ ξανά να κερδίσει τη θέση του. «Η σχέση μας καταστράφηκε όταν η ομάδα δεν έπαιζε καλά» είπε ο Ισπανός, που πήγε με ελεύθερη μεταγραφή στην Πόρτο το 2015. «Οταν περνάς πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα, αρχίζουν να σε βαριούνται».