Home SPORTS NEWS Σπουδαία πρόταση από Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ

Σπουδαία πρόταση από Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ


Μετά από σχετική συμφωνία των Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ, οι συγκεκριμένες ομάδες θα καταθέσουν πρόταση στην αρμόδια ομοσπονδία για παραχώρηση 10% των εσόδων τους από το Champions League στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Στόχος, όπως αναφέρουν, είναι η αύξηση του ανταγωνισμού και του επιπέδου στο Ολλανδικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο Gazzetta.gr:

Σπουδαία κίνηση από Άγιαξ, Αϊντχόφεν και Φέγενορντ που συμφώνησαν ώστε το 10% των χρημάτων που συγκεντρώνεται από το Champions League να παραχωρείται στις υπόλοιπες ομάδες του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Επαναστατική πρόταση από τις τρεις πιο σημαντικές ομάδες του ολλανδικού πρωταθλήματος προς την διοργανώτρια αρχή του τουρνουά.

Αγιαξ, Φέγενορντ και PSV Αιντχόφεν, συναντήθηκαν και συμφώνησαν να προτείνουν την διάθεση του 10% όλων των χρημάτων που συγκεντρώνονται στο Champions League, στις άλλες ομάδες της κατηγορίας.

Η εφημερίδα ADSportwereld έκανε μια εκτίμηση, με δύο ομάδες στους ομίλους με τουλάχιστον δύο νίκες και μία ισοπαλία, που θα έφερνε αρκετά πρόσθετα έσοδα για τις άλλες ομάδες.

Σε αντάλλαγμα, οι τρεις μεγάλες απαιτούν την κατάργηση της χρήσης συνθετικού χλοοτάπητα στην Eredivise.

Ο στόχος, όπως εξηγούν οι τρεις σύλλογοι, είναι να παρέχουν σε όλους τους συλλόγους την ελάχιστη οικονομική δυνατότητα να καταστήσουν το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και να αυξήσουν το επίπεδο του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

Η πρόταση θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί και να τεθεί σε ισχύ την επόμενη σεζόν.