Home SPORTS NEWS Ένας Μπλασζικόφσκι για όλους τους… ρομαντικούς!

Ένας Μπλασζικόφσκι για όλους τους… ρομαντικούς!


Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο που βλέπουμε… «money talks» που λένε και οι αγγλόφωνοι. Είναι όμως και κάποιοι ποδοσφαιριστές που βρίσκουν τρόπους να πηγαίνουν κόντρα και μας υπενθυμίζουν γιατί αγαπήσαμε αυτό το άθλημα.

Ένας από αυτούς είναι ο Γιάκουμπ Μπλασζικόφσκι, αλλιώς «Κούμπα», ο οποίος άφησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ για να πάει στην αγαπημένη του Βίσλα Κρακοβίας. Ο Πολωνός έχει ζήσει μια πολυτάραχη ζωή (στα 10 του χρόνια είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του), ωστόσο ο λόγος για τον οποίο γίνεται ντόρος είναι το συμβόλαιο του με τους Πολωνούς και γενικότερα η αγάπη που έδειξε στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βρέθηκε ένα βήμα πριν το λουκέτο την ίδια ώρα που ήταν στις τελευταίες θέσεις, αλλά ο Πολωνός έδειξε την αγάπη του για την ομάδα, δέχτηκε συμβόλαιο 100 ευρώ (!) τον μήνα, χάρισε λεφτά στην Μπορούσια για να τον αφήσει ελεύθερο και παραχώρησε όλα τα έσοδα από χορηγίες σε ορφανοτροφεία, ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν δωρεάν τα ματς της Βίσλα.

Η κίνηση του Πολωνού, που βοήθησε και οικονομικά την ομάδα αφού έκανε δωρεά 300 χιλιάδες ευρώ, έδωσε στην Βίσλα την απαραίτητη ένεση για να ανακάμψει αγωνιστικά, η ομάδα εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αλλά και την ευκαιρία να προβεί σε μεταγραφές.

Αναμφίβολα μια ρομαντική ιστορία, που δύσκολα συναντάμε στις μέρες μας…