Home SPORTS NEWS Οι πρώτες μάχες των «16» του Europa League

Οι πρώτες μάχες των «16» του Europa League


Μετά τις μεγάλες εκπλήξεις των τελευταίων ημερών στο Champions League, η σκυτάλη περνάει στα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Europa League. Μεγάλο ενδιαφέρον σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Αγία Πετρούπολη.

Στην Φρανκφούρτη, η Άιντραχτ φιλοξενεί την Ίντερ και άπαντες στο στρατόπεδο των Κυπελλούχων Γερμανίας φιλοδοξούν να φτάσουν όσο γίνεται πιο μακριά στην διοργάνωση. Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και το 4-1 της ρεβάνς κατέστησε σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει. Οι «νερατζούρι» ξεπέρασαν με σχετική άνεση το εμπόδιο της Ραπίντ Βιέννης και πλέον αναζητούν την ευρωπαϊκή καταξίωση σε μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα.

Η γνωστή και μη εξαιρετέα από τις φετινές της αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, Μπενφίκα, δοκιμάζεται στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Προερχόμενοι από το διπλό στο ντέρμπι με την Πόρτο για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, οι «αετοί» της Λισαβόνας προβάρουν ως το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού, έχοντας αποκλείσει την Γαλατάσαραϊ στην προηγούμενη φάση. Οι γηπεδούχοι πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία ως τώρα στην διοργάνωση, τερμάτισαν πρώτοι και αήττητοι στην φάση των ομίλων και στην φάση των «32» απέκλεισαν την Βικτόρια Πλζεν.

Η πολυνίκης του θεσμού Σεβίλλη φιλοξενεί στην Ανδαλουσία την Σλάβια Πράγας και, θεωρητικά, αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση. Η πρόκριση επί της Λάτσιο έδειξε ότι οι Σεβιγιάνοι δεν αστειεύονται. Στον αντίποδα, οι Τσέχοι, έχοντας αποκλείσει την Γκενκ στην προηγούμενη φάση, φιλοδοξούν να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Στην Αγία Πετρούπολη η Ζενίτ φιλοξενεί την Βιγιαρεάλ, στο, ίσως, πιο αμφίρροπο ζευγάρι της φάσης των «16». Οι πρωτοπόροι του ρωσικού πρωταθλήματος έχουν βλέψεις για μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην διοργάνωση, έχοντας ξεπεράσει αρχικά το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε. Τα «κίτρινα υποβρύχια» έβγαλαν εκτός συνέχειας την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και απέδειξαν ότι μπορούν να… τορπιλίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο ανά πάσα στιγμή.

Με τον αέρα του φαβορί αλλά και της… προϊστορίας, η Άρσεναλ δοκιμάζεται στη Βρετάνη κόντρα στην Ρεν. Οι «κανονιέρηδες» παραμένουν αήττητοι όταν φιλοξενούνται από γαλλικές ομάδες, την ίδια στιγμή που η πάντα υπολογίσιμη Ρεν βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ομάδα από την Αγγλία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρόκριση εις βάρος της, γνωστής μας από τον όμιλο του Ολυμπιακού, Μπέτις, ενώ οι Λονδρέζοι πήραν το εισιτήριο για τους «16» αποκλείοντας την, επίσης γνωστή μας από τον όμιλο του ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Σε μια σεζόν που ξεκίνησε με όνειρα και προσδοκίες αλλά εξελίχθηκε σε… εφιάλτη, η Τσέλσι φιλοξενεί στο Λονδίνο την «δήμιο» του Ολυμπιακού, Ντιναμό Κιέβου. Έχοντας πρόσφατα απωλέσει το τρόπαιο του Λιγκ Καπ στον τελικό με την Μάντσεστερ Σίτι, οι «μπλε» εστιάζουν την προσοχή τους στην κατάκτηση του τροπαίου προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν να σώσουν από μια προβληματική σεζόν, την ίδια στιγμή που οι Ουκρανοί έχουν αποδειχτεί πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

Στον ιταλικό νότο, η Νάπολι φιλοξενεί στο «Σαν Πάολο» στην Σάλτσμπουργκ, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ξεπέρασε με σχετική άνεση το εμπόδιο της Ζυρίχης, την ίδια στιγμή που οι πρωταθλητές Αυστρίας «ξέσπασαν» στη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ προκειμένου να πάρουν την πρόκριση.

Τέλος, η Βαλένθια, όντας το ακλόνητο φαβορί του ζευγαριού, υποδέχεται στο «Μεστάγια» την Κράσνονταρ. Οι «νυχτερίδες» διατηρούν ένα αήττητο σερί στα εννιά τελευταία τους εντός έδρας παιχνίδια στην διοργάνωση, την ίδια στιγμή που οι Ρώσοι πραγματοποίησαν την δική τους υπέρβαση αποκλείοντας την Λεβερκούζεν στην φάση των «32».

Πηγή: sdna

 

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

19:55 Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ίντερ (Cytavision Sports 2)

19:55 Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπενφίκα (Cytavision Sports 6)

19:55 Σεβίλλη – Σλάβια Πράγας (Cytavision Sports 3)

19:55 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Βιγιαρεάλ (Cytavision Sports 7)

19:55 Ρεν – Άρσεναλ (Cytavision Sports 1)

 

22:00 Τσέλσι – Ντιναμό Κιέβου (Cytavision Sports 1)

22:00 Νάπολι – Σάλτσμπουργκ (Cytavision Sports 2)

22:00 Βαλένθια – Κράσνονταρ (Cytavision Sports 7)