Home SPORTS NEWS Πρώτη φορά μετά το 1971 για τις Αγγλικές!

Πρώτη φορά μετά το 1971 για τις Αγγλικές!


Το αγγλικό ποδόσφαιρο… αντεπιτίθεται τη φετινή αγωνιστική περίοδο στις διοργανώσεις της UEFA και για πρώτη φορά έπειτα από 38 χρόνια υπάρχουν έξι εκπρόσωποι της χώρας στα προημιτελικά!

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ και Λίβερπουλ συμμετέχουν στους «8» του Champions League έπειτα από τις προκρίσεις που πανηγύρισαν εις βάρος των Παρί Σεν Ζερμέν, Σάλκε, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα.

Από την πλευρά τους, οι Άρσεναλ και Τσέλσι βρίσκονται στα προημιτελικά του Europa League ξεπερνώντας με άνεση τα εμπόδια των Ρεν και Ντιναμό Κιέβου.

Η φετινή, είναι η πρώτη φορά έπειτα από 48 χρόνια που βρίσκονται έξι αγγλικά κλαμπ σε τόσο προχωρημένο σημείο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπειτα από την πορεία που είχαν κάνει οι ομάδες της Αγγλίας το 1971!

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ήταν μονάχα η Έβερτον η οποία και αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό, για να φτάσουν οι «πράσινοι» μέχρι και τον μεγάλο τελικό του «Γουέμπλεϊ» κόντρα στον Άγιαξ.

Στο Κύπελλο Κυπελλούχων, είχαν βρεθεί στους «8» οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες και κοντραρίστηκαν στον ημιτελικό έχοντας προσπεράσει τις Μπριζ και Γκόρνικ Ζάμπρε στην πορεία τους μέχρι τους «4».

Στον μεγάλο τελικό έφτασε η Τσέλσι, που σε διπλά παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο!

Οι τρεις που απομένουν, συμμετείχαν στο Inter – Cities Fairs Cup, όπου βρέθηκαν οι Άρσεναλ, Λιντς και Λίβερπουλ.

Οι «κανονιέρηδες» αποκλείστηκαν από την Κολωνία, ενώ, οι «κόκκινοι» και τα «παγώνια» συνέχισαν στα ημιτελικά όπου και κοντραρίστηκαν μεταξύ τους. Εκεί, νικήτρια αναδείχθηκε η Λιντς, η οποία σε τρία ματς για το τρόπαιο απέναντι στη Γιουβέντους, κατέκτησε τον τίτλο με συνολικό σκορ 3-3 αλλά με υπεροχή στα εκτός έδρας γκολ!

Πηγή: Gazzetta