Home SPORTS NEWS Τροποποιήσεις στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από 1η Ιουνίου

Τροποποιήσεις στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από 1η Ιουνίου


Σημαντικές τροποποιήσεις στους κανονισμούς ποδοσφαίρου θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου, οι οποίες αλλάζουν μερικές σημαντικές λεπτομέρειες στον τρόπο που βλέπουμε το δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη, έπειτα από συνεδρίαση της Διεθνούς ομοσπονδίας κανονισμών ποδοσφαίρου που έγινε στο Αμπερντίν.

Η πρώτη τροποποίηση αφορά τον κανονισμό για το χέρι επιτιθέμενου σε φάση που είτε δημιουργεί ευκαιρία για γκολ είτε αποφέρει γκολ: «Ένα γκολ που σημειώνεται από χέρι, ακόμα κι αν αυτό είναι ακούσιο, ή ένας παίκτης που σκοράρει η δημιουργεί μια ευκαιρία για γκολ, έχοντας κερδίσει κατοχή / κοντρόλ με το χέρι -ακόμα κι αν αυτό είναι ακούσιο- θα σφυρίζεται πλέον ως παράβαση.

Μία άλλη αλλαγή αφορά το τείχος στις εκτελέσεις φάουλ. Με τον νέο κανονισμό, οι παίκτες της επιτιθέμενης ομάδας πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το ανθρώπινο τείχος, όταν ο συμπαίκτης του εκτελεί το φάουλ και δεν έχουν το δικαίωμα να πλησιάσουν πιο κοντά. Ο στόχος αυτής της τροποποίησης είναι να αποφευχθούν οι μάχες σώμα με σώμα και οι αψιμαχίες στο τείχος, να επιταχυνθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού, αλλά και να μην αποσπάται η προσοχή του διαιτητή.

Μία τρίτη αλλαγή αφορά τις αλλαγές. Πλέον ο παίκτης που αντικαθίσταται μπορεί να φεύγει από το γήπεδο από την κοντινότερη γραμμή και όχι να πηγαίνει στο κέντρο του γηπέδου, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι καθυστερήσεις και το παιχνίδι δεν θα διακόπτεται πια για πολύ ώρα.

Σε ότι αφορά τα ελεύθερα λακτίσματα μετά από άουτ, πλέον δεν θα χρειάζεται η μπάλα να βγει από την μεγάλη περιοχή, για να έρθει σε επαφή με δεύτερο παίκτη.

Αν η μπάλα την ώρα που παίζεται το παιχνίδι, χτυπήσει στον διαιτητή, τότε το παιχνίδι θα διακόπτεται και θα δίνεται ελεύθερο.

Τέλος, στις εκτελέσεις πέναλτι θα επιτρέπεται στον τερματοφύλακα να έχει το ένα του πόδι εκτός γραμμής τέρματος, κάτι που θα του δίνει την δυνατότητα να έχει καλύτερες αντιδράσεις και μεγαλύτερη τύχη να αποκρούσει, δίχως να δίνεται επανάληψη.

Όλοι αυτοί οι κανονισμοί που επικυρώθηκαν επίσημα από την ΦΙΦΑ στο 132ο συνέδριο που έγινε στο Αμπερντίν θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου και θα αλλάξουν τον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο

Πηγή: www.sdna.gr