Home SPORTS NEWS Κλήθηκε για πρώτη φορά σε εθνική ομάδα στα 49 του!

Κλήθηκε για πρώτη φορά σε εθνική ομάδα στα 49 του!


Ο Μάρτιν Σμιθ με καταγωγή από το Ίπσουιτς έγραψε ιστορία καθώς σε ηλικία 49 ετών κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων!

Ο Σμιθ, ο οποίος είναι υδραυλικός στο επάγγελμα, αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και πήρε μέρος σε ματς για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο νησί Νέκερ, το οποίο ανήκει στον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και υπάγεται στους Βρετανικούς Παρθένους Νήσους.

Ο τραυματισμός του βασικού γκολκίπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση του Σμιθ, είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί στην εθνική ομάδα για τα ματς του Πρωταθλήματος Εθνών στην Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

«Απόλαυσα το παιχνίδι, αλλά δεν είχα αγωνιστεί για 15-20 χρόνια. Υπήρχαν παίκτες που έπαιζαν για την εθνική ομάδα και μία εβδομάδα πριν το πρώτο ματς στην Ανγκουίλα μου τηλεφώνησε ο προπονητής. Ένας από τους τερματοφύλακες που πέταγε για να παίξει έσπασε τον ώμο του και με ρώτησαν αν θα ενδιαφερόμουν για αντικαταστάτης. Μου πήρε περίπου 12 δευτερόλεπτα να δεχτώ», τόνισε ο Σμιθ προσθέτοντας:

«Λένε ότι οι τερματοφύλακες δεν χρειάζεται να είναι σε καλή φόρμα και αυτό ήταν καλό για μένα, επειδή την επόμενη μέρα πονούσα για 24 ώρες. Αν ο ώμος του νεότερου τερματοφύλακα γίνει καλά, θα δω αν με σκέφτονται για προπονητή τερματοφυλάκων και θα επιστρέψω».

Οι Βρετανικοί Παρθένοι Νήσοι βρίσκεται στην 207η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, 4 θέσεις πάνω από το Σαν Μαρίνο.

Πηγή: gazzetta.gr