Home SPORTS NEWS Τα φαβορί πήραν προβάδισμα στο Γιουρόπα Λιγκ

Τα φαβορί πήραν προβάδισμα στο Γιουρόπα Λιγκ


Άρσεναλ και Μπενφίκα, με ελληνική παρουσία αμφότερες, πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τις πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις Βαλένθια, Τσέλσι.

Οι «κανονιέρηδες», με βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην αμυντική τριάδα του Ουνάι Έμερι, νίκησαν στο Λονδίνο τη Νάπολι (εκτός αποστολής ο Καρνέζης) με 2-0 χάρις στα γκολ των Ράμσεϊ στο 15ο και Κουλιμπαλί (αυτογκόλ) στο 25ο λεπτό.

https://www.youtube.com/watch?v=cO9x9QpeLdY

Οι Πορτογάλοι, με τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο και Ανδρέα Σάμαρη στην ενδεκάδα τους, επιβλήθηκαν στο «Ντα Λουζ» της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 4-2. Οι Γερμανοί έμειναν με 10 παίκτες στο 20΄, όταν ο Ντικά αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στην ίδια φάση καταλογίστηκε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ στο 21΄ ο Ζοάο Φέλιξ ανοίγοντας το σκορ, αλλά στο 40΄ ο Λούκα Γιόβιτς ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Οι Πορτογάλοι ήταν εξαιρετικοί στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και σκόραραν άλλες τρεις φορές, δύο με τον Φέλιξ (43΄, 54΄) που έφτασε στο χατ-τρικ και μία με τον Ρούμπεν Ντίας στο 50΄, αλλά ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Γκονσάλο Πασιένσια, έδωσε κάποιες ελπίδες στην Άιντραχτ μειώνοντας στο 72΄.

Ξεκάθαρο προβάδισμα και για την Τσέλσι, που αν και δυσκολεύτηκε αρκετά εν τούτοις πέρασε από την Πράγα νικώντας 1-0 την ενθουσιώδη Σλάβια, χάρις στο γκολ του Μάρκος Αλόνσο στο 86ο λεπτό.

https://www.youtube.com/watch?v=OWhdjU0mRBU

Εκτός έδρας νίκη και κατ΄ επέκταση τη μερίδα του λέοντος στις πιθανότητες για πρόκριση πήρε και η Βαλένθια, που πέρασε με 3-1 από το «Εστάδιο ντε λα Κεράμικα» απέναντι στη γηπεδούχο Βιγιαρεάλ, στον ισπανικό «εμφύλιο».

Οι «νυχτερίδες» του Μαρθελίνο προηγήθηκαν με τον Γκονσάλο Γκέδες στο 6΄, που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Αντρές Φερνάντεθ στο πέναλτι του Ντάνι Παρέχο, για να ισοφαρίσει στο 36΄ από τα 11 βήματα ο Σάντι Καθόρλα.

Η Βαλένθια, όμως, «χτύπησε» στις καθυστερήσεις του αγώνα, αρχικά με τον Ντάνιελ Βας και ύστερα ξανά με τον Γκέδες κι έφτασε σε ένα σκορ που δύσκολα ανατρέπεται, ειδικά όταν θα υπερασπιστεί στο «Μεστάγια».

https://www.youtube.com/watch?v=tlQDDhxIQUA

Οι ρεβάνς θα τελεστούν στις 18 Απριλίου. Στα ημιτελικά (2/5 και 9/5) τα ζευγάρια θα είναι Νάπολι ή Άρσεναλ – Βιγιαρεάλ ή Βαλένθια και Μπενφίκα ή Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σλάβια Πράγας ή Τσέλσι.

Ο τελικός της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο Αζερμπαϊτζάν, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.