Home SPORTS NEWS Γιατί η νέα φανέλα της Γιουβέντους έχει εξοργίσει τους οπαδούς

Γιατί η νέα φανέλα της Γιουβέντους έχει εξοργίσει τους οπαδούς


Ζούμε σε μια εποχή που το μεταμοντέρνο είναι η νέα πρόκληση. Συγκεκριμένα, το ζήτημα της αθλητικής φανέλας είναι αυτό που επαναπροσδιορίζεται συνεχώς από τις ίδιες τις ομάδες, πότε με ρετρό οπτική, πότε με μοντέρνα προσέγγιση, ακόμα και με άποψη που λίγοι μπορούν να καταλάβουν που ακριβώς στηρίζεται και από πού αντλεί έμπνευση.

Η νέα φανέλα της Γιουβέντους είναι τουλάχιστον τολμηρή ως προς τον σχεδιασμό της. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο που έχει κάνει σχεδόν προσωπικό της trademark τη φανέλα με τις ρίγες, να λανσάρει μια νέα φανέλα όπου οι ρίγες σχεδόν απουσιάζουν. Ακόμα περισσότερο, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε φανέλα που εισάγει έξτρα χρωματική λεπτομέρεια στο σχεδιασμό της, που απέχει παράσαγγας από τα βασικά χρώματα του σήματος της.

Η Γιούβε έκανε όλα τα παραπάνω και προφανώς δεν παίρνει τίποτα πίσω.

 

Την περασμένη Κυριακή η πρωταθλήτρια Ιταλίας παρουσίασε τη νέα της φανέλα η οποία περιγράφηκε ως ‘ένα τολμηρό, νέο σχέδιο με αναφορές στο παρελθόν, που προδιαγράφει το μέλλον του συλλόγου, μέσα από την εξέλιξη του θρυλικού μοτίβου με τις λευκές και μαύρες ρίγες.

 

Η νέα φανέλα της Γιούβε απέχει σχεδιαστικά από το θρυλικό λευκό-μαύρο και συστήνει επίσης μια κάθετη ροζ γραμμή στο νέο της μοτίβο. Οι αντιδράσεις των φιλάθλων ήταν μαζικές και γεμάτες οργή και ειρωνεία.

Όμως η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν έκανε τίποτα τυχαία. Ο ανασχεδιασμός των ριγών σύμφωνα με το Football Italia, είναι αποτέλεσμα έρευνας της ομάδας σε συνεργασία με γνωστό αθλητικό brand, προκειμένου η νέα φανέλα να είναι ελκυστική και προς το αμερικάνικο κοινό.

Εκεί, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι ριγωτές εμφανίσεις παραπέμπουν περισσότερο σε στολή διαιτητή. Πάντως η διοίκηση της Γιούβε με επίσημη τοποθέτηση της περιέγραψε το νέο σχέδιο ως μια αναφορά στο μακρινό παρελθόν, στην πρώτη εμφάνιση της Γιουβέντους στα τέλη του 19ου αιώνα, που ήταν χρώματος ροζ.

Πάντως η πρώτη φορά που οι παίκτες της Γιούβε φόρεσαν τη νέα φανέλα δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς η ήττα με 2-0 από τη Ρόμα ήρθε μάλλον εύκολα. Ας ελπίσουμε η νέα φανέλα να φέρει γούρι στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από την επόμενη σεζόν.

www.contra.gr