Home SPORTS NEWS Η FIFA εγκατέλειψε το πλάνο 48 ομάδων για το Μουντιάλ του Κατάρ

Η FIFA εγκατέλειψε το πλάνο 48 ομάδων για το Μουντιάλ του Κατάρ


Η FIFA δεν θα προχωρήσει στο πλάνο των 48 ομάδων για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ παρά την αρχική επιθυμία της.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ήθελε οι ομάδες να αυξηθούν σε 48 από Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, όμως σύμφωνα με τους «Times» η FIFA θα εγκαταλείψει το πλάνο, που εξ’ αρχής ήταν δύσκολο. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα και η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχώρησε σε αυτή την απόφαση.

Ο λόγος είναι ότι οι πολιτικές εντάσεις της περιοχής απέκλειαν κάποιες χώρες από το να φιλοξενήσουν κάποια παιχνίδια, ενώ οι χώρες που θα μπορούσαν να το κάνουν δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να υποστηρίξουν μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το Κατάρ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θα μπορούσε μόνο του να φιλοξενήσει τις έξτρα ομάδες και το πλάνο της FIFA προέβλεπε δύο γήπεδα εκτός του Κατάρ. Πλέον, η αύξηση των ομάδων θα υλοποιηθεί από το Μουντιάλ του 2026, που θα συνδιοργανώσουν οι ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, η FIFA και το Κατάρ διερεύνησαν από κοινού όλες τις δυνατότητες αύξησης του αριθμού των ομάδων από 32 σε 48 ομάδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Μετά από διεξοδική έρευνα με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αυτή η πρόταση. Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα παραμείνει έτσι όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί με 32 ομάδες»!

Πηγή: gazzetta.gr