Home SPORTS NEWS Ο Κλοπ μιλά για το δώρο της ζωής, την οικογένεια και… την...

Ο Κλοπ μιλά για το δώρο της ζωής, την οικογένεια και… την ακροδεξιά


Ο Γιούργκεν Κλοπ παραχώρησε μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις του παραμονές του μεγάλο τελικού του Champions League και παραδίδει μαθήματα με τις σκέψεις του γύρω από το… δώρο που λέγεται «ζωή» και την πραγματική σημασία του ποδοσφαίρου…

Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ μίλησε στην Independent όσο βρισκόταν με την ομάδα του στη Μαρμπέγια της Ισπανίας για λίγες μέρες προκειμένου να γίνουν προπονήσεις σε πιο ζεστό κλίμα, πριν από τον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης κόντρα στην Τότεναμ.

Όσα λέει, είναι πραγματικά τροφή για σκέψη και αναθεώρηση ορισμένων πραγμάτων…

Απαντώντας σε ερώτηση για το πάθος που τον διακρίνει, τον τρόπο που δένεται με τις ομάδες που προπονεί και αν πραγματικά θεωρεί το ποδόσφαιρο ζήτημα ζωής και θανάτου, ο Γιούργκεν Κλοπ αφοπλίζει…

«Ζούμε μονάχα μια φορά. Οπότε πρέπει να κάνουμε ωραία τη ζωή μας. Ορισμένες φορές μπορείς να το πετύχεις μόνος σου, ορισμένες άλλες όχι. Αντιλαμβάνομαι ότι το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα κομμάτι διασκέδασης της ζωής. Οπότε, αν κάνουμε τον κόσμο να βαριέται, τότε γιατί να έρχεται στο γήπεδο; Πρέπει να προσπαθούμε να δίνουμε λόγους για να ψυχαγωγείται ο κόσμος. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους τίτλους.

Η πίστη μου στον Θεό με βοήθησε. Η ζωή είναι ένα μεγάλο δώρο. Πρέπει να το διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Και φυσικά να το απολαμβάνουμε. Ορισμένες φορές πρέπει να φροντίζουμε για να μη χαλάει. Δεν σημαίνει ότι όλα πάντοτε θα πηγαίνουν όπως τα θέλουμε… Δεν είμαστε πέντε χρονών παιδιά. Αν δοκιμάσω κάτι και προσπαθώ κάτι, τότε είμαι υπεύθυνος για την απόφαση που πήρα και την πράξη που έκανα. Αν δεν το καταφέρεις, προσπάθησε πάλι. Αν δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό για εσένα, προσπάθησε κάτι διαφορετικό.

Ξέρω ότι όλος ο κόσμος πάλι θ’ ασχοληθεί με τους χαμένους μου τελικούς. Δεν είναι ωραίο αυτό. Αλλά δεν μπορώ ούτε να το αγνοήσω ούτε να το ξεχάσω πως έχει συμβεί να χάσουμε. Πήγαμε στον τελικό και ήμασταν η έκπληξη της διοργάνωσης την περσινή σεζόν. Περίμεναν άλλες ομάδες και ήμασταν εμείς που φτάσαμε εκεί».

Ξεκαθαρίζοντας πως με τη μορφή που έχει πάρει η πολιτική εν έτει 2019 εκείνος δηλώνει πολύ εύκολα κι απλά «αριστερός», ο «Kloppo» αναφέρεται στην άνοδο της ακροδεξιάς και δηλώνει:

«Ποιος δεν ανησυχεί; Ποιος με υγιή νου δεν ανησυχεί γι’ αυτά που συμβαίνουν; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι στα υπάρχοντα προβλήματα εκείνοι που προέρχονται από την ακροδεξιά μπορούν να βρουν λύσεις. Ξέρετε γιατί οι καλύτεροι άνθρωποι δεν είναι στην πολιτική; Γιατί δεν τους πληρώνουμε όπως θα έπρεπε. Ειδικά στη Γερμανία. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι στις εταιρείες. Οπότε πρέπει να τα βάλουμε με τους υπόλοιπους αυτή τη στιγμή…».

Όσο για την βοήθεια που του προσφέρει η πίστη του, είχε να πει το πιο απλό και συνάμα το πιο δυνατό πράγμα…

«Είμαι ήρεμος. Δεν περιμένω η ζωή μου να είναι τέλεια. Η ζωή μου είναι πολύ καλύτερη από αυτό που είχα φανταστεί. Γιατί, λοιπόν, να ανησυχώ ή να προβληματίζομαι; Θα ήταν ηλίθιο από την πλευρά μου. Λένε «ο Πεπ κερδίζει συνέχεια και ο Κλοπ όχι». Αλήθεια; Έλα τώρα… Πηγαίνω σπίτι και έχω μια υπέροχη οικογένεια. Είμαι μονίμως ένας χαρούμενος άνθρωπος. Γιατί να ζηλεύω ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από εμένα και ίσως πιο έξυπνοι από εμένα; Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που είναι καλύτεροι προπονητές από εμένα. Και πάλι όμως διαχειρίζομαι τη ζωή και την αντιμετωπίζω σαν ένα μεγάλο δώρο…».

Πηγή: gazzetta.gr