Home SPORTS NEWS Μεταγραφικές προβλέψεις που «σίγουρα» θα επιβεβαιωθούν

Μεταγραφικές προβλέψεις που «σίγουρα» θα επιβεβαιωθούν


Κάθε καλοκαίρι γίνονται κάποιες μεταγραφές που κανείς δεν περιμένει. Είναι η ώρα, επομένως, για την κρυστάλλινη σφαίρα και τις προβλέψεις για το ποιος θα πάει πού.

ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Χάμες είναι σε σταυροδρόμι. Η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία ήταν δανεικός, δε δείχνει διατεθειμένη να τον κρατήσει. Περιέργως, με δεδομένη την ανάγκη που έχουν για δημιουργία και έλεγχο στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου μετά τις αποχωρήσεις των Αριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί. Εν τω μεταξύ, η μοίρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης καθορίστηκε με την επιστροφή του Ζινεντίν Ζιντάν στο Bernabeu. Αυτό αφήνει τη… Γιούβε: Μια ομάδα που θέλει απεγνωσμένα βοήθεια για να κατακτήσει την Ευρώπη όσο θα είναι εκεί ο Κριστιάνο Ροβάλντο. Ο Χάμες μπορεί να παίξει πιο πίσω και να κάνει περισσότερα από όσα έκανε ο Πάουλο Ντιμπάλα για να βοηθήσει τον Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο Ζόρζε Μέντες, μάνατζερ του Χάμες, μπορεί να δέσει ωραία το deal.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Ερικσεν παίζει στην πιο βαθιά θέση της Ρεάλ, αυτή του δημιουργικού μέσου, όπου ο Ζιντάν μπορεί να βάλει διάφορους: Μόντριτς, Κρος, Ισκο, Ασένσιο και άλλους. Ο Ζιντάν, όμως, πρέπει επίσης να ανανεώσει το κέντρο με τη φυσιολογική πτώση του Μόντριτς. Η Ρεάλ θα κοιτάξει τον Πογκμπά αλλά το συμβόλαιο του, μαζί με τις απαιτήσεις του Μίνο Ραϊόλα, θα είναι ένας πονοκέφαλος για τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο Ερικσεν, επομένως, μπορεί να μπει εκεί. Ο πρόεδρος της Τότεναμ βέβαια, Ντάνιελ Λίβι, θα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει για το κέντρο. Γι’ αυτό, όμως, θα πούμε περισσότερα προσεχώς.

ΝΙΚΟΛΑ ΠΕΠΕ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Πέπε έχει εξελιχθεί στη Λιλ και πολλές ομάδες θα τον διεκδικήσουν για να ενισχύσουν τις επιθέσεις τους. Η Λίβερπουλ είναι μια προοπτική που έχει βάση. Δε θα υπάρχει πίεση για αυτόν ώστε να γίνει αμέσως βασικός στο Anfield και ο Γιούργκεν Κλοπ θα συνεχίσει να βελτιώνει τη μηχανή του. Ο Πέπε θα δώσει στον Γερμανό βάθος και θα του δίνει την εγγύηση ότι μπορεί να ποντάρει σε αυτόν όταν θέλει να ξεκουράσει κάποιον από τη βασική τριάδα. Παράλληλα, ο Πέπε ταιριάζει στα σχήματα του Κλοπ, αφού είναι ένας πολυσύνθετος επιθετικός που μπορεί να σκοράρει και ως εξτρέμ.

ΦΙΛΙΠ ΚΟΥΤΙΝΙΟ – ΤΣΕΛΣΙ

Η Μπαρτσελόνα θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του Κουτίνιο και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πιο προφανείς προορισμοί για τον Βραζιλιάνο από ό,τι η Τσέλσι, δεν είναι πολλοί αυτοί που θα θέλουν να στοιχηματίσουν πάνω του. Με την αποχώρηση του Εντέν Αζάρ, ο Κουτίνιο θα είναι μια ελκυστική προοπτική για την Τσέλσι. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να παίξει αριστερά στην επίθεση των τριών, εκεί δηλαδή που αφήνει ένα μεγάλο κενό ο Αζάρ, αλλά μπορεί να γυρίσει και στο κέντρο. Ο Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ ήταν αποκάλυψη ως αριστερός χαφ φέτος, αλλά ο τραυματισμός του θα τον αφήσει εκτός δράσης για το μεγαλύτερο διάστημα της επόμενης σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κουτίνιο μπορεί να βοηθήσει. Ολο αυτό, όμως, προφανώς εξαρτάται από την έφεση των Λονδρέζων κατά της απαγόρευσης μεταγραφών που τους έχει επιβληθεί.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΝΕΡΕΣ – ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο Νέρες θα είναι ένας από αυτούς που θα πουλήσει ο Αγιαξ και ο προορισμός του μπορεί να είναι το βόρειο Λονδίνο. Μπορεί οι Κανονιέρηδες να συνδέονται με φήμες για τον Χακίμ Ζίγιεχ, αλλά ο Νέρες είναι νεότερος και μπορεί να είναι καλύτερο απόκτημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Αρσεναλ θα είναι μια πολύ διασκεδαστική ομάδα τη νέα σεζόν με Νέρες, Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θα είναι καλύτερη στη δεύτερη χρονιά του Ουνάι Εμερι.

ΤΖΟΒΑΝΙ ΛΟ ΣΕΛΣΟ – ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Τότεναμ δεν θα καταφέρει να αντικαταστήσει τον Ερικσεν με έναν παίκτη ίδιου επιπέδου, αλλά το να αποκτήσει τον Λο Σέλσο από την Ρεάλ Μπέτις θα είναι πολύ καλή κίνηση. Η Μπέτις τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή μετά τον δανεισμό από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά μπορεί να έχει κέρδος, ειδικά μετά την αποχώρηση του προπονητή Κίκε Σετιέν, ο οποίος ήταν αυτός που έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του Λο Σέλσο. Αν η Τότεναμ χρησιμοποιήσει ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του Ερικσεν για τον Αργεντίνο μέσο, θα έχει κάνει μια σπουδαία μεταγραφή.

ΙΣΚΟ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Καθώς θα γίνεται στο καλοκαίρι αυτή η… επανάσταση στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ισκο θα είναι ένα από τα “θύματα”. Η Γιούβε μπορεί να κάνει κίνηση για έναν παίκτη που δεν ήταν μακριά από το να γίνει ένας από τους καλύτερους του κόσμου τη σεζόν 2016-17. Η Γιουβέντους, απλά, θα πρέπει να κάνει κάτι που η Ρεάλ ποτέ δεν έκανε σταθερά: Να βρει ένα σχήμα για να παίζουν μαζί οι Χάμες, Ισκο και Ρονάλντο.

ΤΙΜΟ ΒΕΡΝΕΡ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Η Μπάγερν είναι σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο θα πρέπει να γίνει μια ανανέωση. Αν και κατέκτησε το πρωτάθλημα, έστω και αργά και βασιζόμενη κυρίως στις γκέλες της Ντόρτμουντ, το κριτήριο τους για το αν πέτυχαν θα είναι πάντα το τι παρουσία είχαν στο Champions League. Είναι μια γηρασμένη ομάδα. Ο Τίμο Βέρνερ θα είναι μέρος ενός νέου κύκλου και θα βοηθήσει ώστε να έρθει νέος αέρας και στην επίθεση.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΤΑΜΕΝΤΙ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟNTΡΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Αυτή είναι μια εξαιρετική κρίσιμη σεζόν για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θα πρέπει να αλλάξει. Εχασαν την καρδιά της άμυνας τους, όπως και τον σούπερσταρ τους. Θα δεχθούν ακόμη ένα χτύπημα καθώς η Σίτι θα κάνει κίνηση για τον ανερχόμενο αμυντικό χαφ Ρόντρι. Αλλά αν η Ατλέτικο καταφέρει να κρατήσει τους Κόκε, Σαούλ και Πάρτεϊ, το κέντρο τους μπορεί να είναι ΟΚ. Και με τον Οταμέντι, θα έχουν αυτή την αμυντική ασφάλεια που χρειάζονται μετά τις απώλειες των Λούκας Ερνάντες και Ντιέγκο Γοδίν. Ο Ρόντρι, από την άλλη, ταιριάζει μια χαρά στο σχήμα του Πεπ Γκουαρδιόλα και δίνει στη Σίτι μια έξτρα επιλογή πίσω από τον γηρασμένο Φερναντίνιο.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo