Home SPORTS NEWS Στον τελικό το Περού με Βραζιλία, “πάρτι” 3-0 τη Χιλή

Στον τελικό το Περού με Βραζιλία, “πάρτι” 3-0 τη Χιλή


Ιστορία έγραψε το Περού, με την παρέα του Γκερέρο να επικρατεί της Χιλής με 3-0 και να προκρίνεται στον τελικό Copa America μετά από 44 χρόνια!

Μπορεί στα χαρτιά η Χιλή να ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Copa America, έχοντας ήδη κατακτήσει τα δύο προηγούμενα, αλλά οι Περουβιανοί είχαν άλλη γνώμη. Η παρέα του Γκερέρο έκανε πλάκα στην μεγάλη της αντίπαλο, επικράτησε με 3-0 και μετά από 44 χρόνια θα διεκδικήσει και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στην Βραζιλία. Την τελευταία φορά που είχε βρεθεί σε αυτό το σημείο το είχε κατακτήσει και μένει να δούμε αν θα το κάνει και φέτος. Όσον αφορά την Χιλή, μετά τα δύο συνεχόμενα τρόπαια, δεν μπόρεσε να βρεθεί στον τελικό, χάνοντας από έναν καλύτερο αντίπαλο την συγκεκριμένη βραδιά.

Στα του αγώνα, τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Φλόρες στο 21′ και έκαναν το 0-2 με τον Γιοτούν στο 38′ μετά από τραγικό λάθος του Αρίας. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο οι Χιλιανοί ανέβηκαν, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα του Περού να είναι ανίκητος και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκερέρο με πλασέ έκανε το 0-3 και πέρασε και μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ των Copa America. Η Χιλή από την άλλη δεν μπόρεσε ούτε να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον εντυπωσιακό Καγιέσε να πιάνει το πέναλτι του Βάργκας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.