Home SPORTS NEWS Top-5: Παίκτες που πήγαν πολύ νωρίς στην Premier League

Top-5: Παίκτες που πήγαν πολύ νωρίς στην Premier League


Τι θα μπορούσαν να είναι; Οι παρακάτω παίκτες απέτυχαν να εντυπωσιάσουν στην Αγγλία αλλά τελικά είχαν μια χαρά καριέρες.

Η ιστορία της Premier League είναι γεμάτη με παίκτες που ήταν στο σωστό σημείο αλλά τη λάθος ώρα. Ποδοσφαιριστές που είχαν όλα όσα χρειάζονταν για να θριαμβεύσουν στο αγγλικό πρωτάθλημα αλλά δεν ήξεραν πώς να τα χρησιμοποιήσουν. Τελικά το έκαναν, αλλά όχι στην Premier League…

ΚΕΒΙΝ-ΠΡΙΝΣ ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ (Τότεναμ)
Αποτέλεσμα εικόνας για kevin prince boateng tottenhamΟ Μποατενγκ πήγε στους Spurs το 2007 εχοντας τη φήμη ενός εκ των καλύτερων νέων σταρ της Γερμανίας. Ηταν μόλις 20 ετών τότε και η ανωριμότητα είχε ως συνέπεια η καριέρα του στην Τότεναμ να… διαλυθεί από τα υπερβολικά πάρτι και την κακή διατροφή. Ευτυχώς, όμως, ο Μπόατενγκ ξέφυγε από αυτά -τόσο πολύ ώστε πέρυσι να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα για έναν περίεργο σύντομο δανεισμό- πετυχαίνοντας καλά πράγματα στις επόμενες ομάδες του, συμπεριλαμβανομένης της Μίλαν.

 

ΓΙΟΝ ΝΤΑΛ ΤΟΜΑΣΟΝ (Νιούκαστλ)
Αποκτήθηκε έπειτα από εισήγηση του Κένι Νταλγκλίς έχοντας εντυπωσιάσει στη Χέρενφεν, ο Τόμασον υποτίθεται ότι θα ήταν ο αναπληρωματικός του Αλαν Σίρερ. Αλλά όταν ο θρυλικός Αγγλος φορ υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό ο Δανός βρέθηκε να έχει θέση βασικού νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. Αντεξε μόλις μία -όχι καλή- σεζό στο Tyneside πριν πάει στη Φέγενορντ, όπου έδειξε τις δυνατότητες του και κέρδισε μια μεταγραφή στη Μίλαν. Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Δανίας.

 

ΖΕΡΟΜ ΜΠΟΑΤΕΝΓΚ (Μάντσεστερ Σίτι)
«Στην Αγγλία πρέπει να αποδώσεις άμεσα», είπε κάποτε στη Bild ο Μπόατενγκ. «Βασικά χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς αλλά ο αγγλικός Τύπος δε σου δίνει καθόλου χρόνο για αυτό». Ο αδερφός του Κέβιν-Πρινς είχε μια ασταθή, με αρκετούς τραυματισμούς σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι το 2010-11, πριν αρπάξει την ευκαιρία η Μπάγερν Μονάχου για να τον κάνει δικό της με 13,5 εκατ. ευρώ. Δε χρειάζεται να πούμε ότι ήταν μια πολύ σωστή κίνηση για την καριέρα του: Ο Μπόατενγκ κατέκτησε επτά πρωταθλήματα Γερμανίας, το Champions League αλλά και το Μουντιάλ με τη Γερμανία το 2014.

 

ΜΑΡΚΟ ΜΑΤΕΡΑΤΣΙ (Έβερτον)
Αποτέλεσμα εικόνας για materazzi everton

Ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν παίξει στην Εβερτον και κατέκτησαν το Μουντιάλ, ο Ματεράτσι ήρθε από την Περούτζια το 1998 και δε χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αφήσει το στίγμα του. Μέσα σε μία μόνο σεζόν στο Goodison Park έβαλε δύο γκολ και πήρε τρεις κόκκινες κάρτες, πριν επισρέψει σην Περούτζια και τελικά κερδίσει την προσοχή της Ιντερ. Το 2009-10 ήταν ένας από τους πυλώνες των αποδυτηρίων των Νερατζούρι του Ζοσέ Μουρίνιο που κατέκτησαν το Champions League.

 

ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Αποτέλεσμα εικόνας για forlan manchester united

Ο Φορλάν πήγε στη Γιουνάιτεντ επειδή ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μπήκε σφήνα και χάλασε τη μεταγραφή του στη Μίντλεσμπρο. Και η αλήθεια είναι ότι μια θητεία στο πιο χαλαρό περιβάλλον στο Teeside μάλλον θα βοηθούσε περισσότερο τον Ουρουγουανό. Τελικά, έζησε ένα εφιαλτικό 8μηνο, χωρίς γκολ σε 27 αγώνες, που θα μπορούσε να καταστρέψει μια υποσχόμενη καριέρα – αν και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν του κρατούν κακία και ακόμη τον αποθεώνουν για εκείνα τα δύο γκολ επί της Λίβερπουλ στο Anfield τον Δεκέμβριο του 2002. Ευτυχώς, η μετακίνηση του στην Ισπανία και τη La Liga, πρώτα στη Βιγιαρεάλ και μετά στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τα άλλαξε όλα. Το 2008-09, μάλιστα, πέτυχε 32 γκολ στο πρωτάθλημα για τους Ροχιμπλάνκος.

Πηγή: FourFourTwo – gazzetta.gr