Home SPORTS NEWS Κατηγορείται για στήσιμο αγώνα ο Sir Alex Ferguson

Κατηγορείται για στήσιμο αγώνα ο Sir Alex Ferguson


Ο Sir Alex Ferguson έστησε αγώνα της Manchester United, με αντάλλαγμα ένα χρυσό ρολόι μάρκας Rolex αξίας £30,000! Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ατζέντης Giuseppe “Pino” Pagliara σε συνομιλία που είχε (και ηχογραφήθηκε) με Αγγλίδα δημοσιογράφος, η οποία βρισκόταν υπό κάλυψη.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν χθες στο δικαστήριο, ο 64χρονος μάνατζερ υποστηρίζει ότι ο θρυλικός προπονητής της Man Utd δέχθηκε το ρολόι ως αντάλλαγμα για να επηρεάσει την εξέλιξη ενός αγώνα κόντρα στη Juventus για το Champions League, υποστηρίζοντας επίσης πως στο παρελθόν είχε δώσει χρήματα στον Σκωτσέζο τεχνικό για να πάρει στην ομάδα δικούς του ποδοσφαιριστές! Ο Pagliara βρέθηκε χθες στο δικαστήριο του Southwark μαζί με τον Tommy Wright, πρώην προπονητή της Barnsley FC, και τον 48χρονο ατζέντη Dax Price και αρνήθηκαν και οι τρεις τις κατηγορίες.

Η κατηγορούσα αρχή υποστήριξε πως οι τρεις άνδρες βρέθηκαν στο επίκεντρο εκτενούς έρευνας που διέπραξε η εφημερίδα “Telegraph”, η οποία στο παρελθόν αποκάλυψε αρκετές περιπτώσεις διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, όπως την υπόθεση του τότε προπονητή της Εθνικής Αγγλίας, Sam Allardyce, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα παραιτήθηκε από το πόστο του.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, οι Price και Pagliara προσπάθησαν να… εντυπωσιάσουν την under-cover δημοσιογράφο, τονίζοντας πως στο παρελθόν είχαν συναντήσεις με γνωστά πρόσωπα του ποδοσφαίρου με σκοπό είτε να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα αγώνα είτε να ολοκληρώσουν παράτυπα κάποιες μεταγραφές πελατών τους. Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν πως είχαν συναντηθεί στο Λονδίνο με τους Antonio Conte, Steve McClaren, τον Nwankwo Kanu και Harry Redknapp.

Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται, αλλά κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν στην αγγλική πρωτεύουσα κατά την περίοδο που οι δύο μάνατζερ υποστήριξαν ότι συναντήθηκαν μαζί τους.

Ενώπιον του δικαστή βρέθηκε και η ίδια η δημοσιογράφος Claire Newell, η οποία χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο “Claire Taylor” και συστήθηκε ως εκπρόσωπος μιας (ψεύτικης) εταιρείας διαχείρισης αθλητισμού με την επωνυμία Meiran, υποστηρίζοντας πως θέλει να επενδύσει σε ποδοσφαιριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά την περίπτωση του Sir Alex Ferguson, η κατηγορούσα αρχή επικαλέστηκε τη μαρτυρία του Pagliara, ο οποίος υποστήριξε πως είχε συνάντηση με τον πρώην προπονητή της United στο Μάντσεστερ τον Ιούνιο του 2016 και σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς στην ηχογραφημένη συνάντηση με την υπό κάλυψη δημοσιογράφου, κατηγόρησε τον Sir Alex Ferguson ότι πήρε χρήματα στο πλαίσιο συμφωνιών μεταγραφής ποδοσφαιριστών.

Παρόμοιες κατηγορίες υπάρχουν και για τον πρώτην προπονητή της Barnsley, Tommy Wright.

Τόσο ο Wrigth, όσο και ο Pagliara αρνούνται τις κατηγορίες. Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: agglia.net