Home SPORTS NEWS Ταρακούνησε την Ευρώπη με την 7αρα στο Λονδίνο η Μπάγερν

Ταρακούνησε την Ευρώπη με την 7αρα στο Λονδίνο η Μπάγερν


Η Μπάγερν ήταν εκκωφαντική, προκάλεσε τρόμο στο Λονδίνο κι έγραψε ιστορία με το απίθανο 7-2 επί της Τότεναμ. Καρέ τερμάτων από Γκνάμπρι.

Ασύλληπτο, μοναδικό, η Μπάγερν έκανε ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία της στο Champions League, διέλυσε 7-2 την Τότεναμ στο Λονδίνο κι έστειλε μήνυμα… επιστροφής! Εγινε η μοναδική ομάδα που έχει πετύχει τόσα τέρματα στην Αγγλία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ από τη δεύτερη αγωνιστικά ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση.

H Tότεναμ μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Τόσο στο 5ο λεπτό όσο και στο 10ο ο Ντεμπελέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά και στις δυο περιπτώσεις ο Νόιερ κράτησε την εστία του ανέπαφη. Ωστόσο, στο 12ο λεπτό οι Σπερς άνοιξαν το σκορ, με τον Σον να τελειώνει άψογα τη φάση. Ωστόσο, χρειάστηκαν… 194 δευτερόλεπτα για να απαντήσει η Μπάγερν, αφού ο Κίμιχ με σουτάρα πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν! Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ο Νόιερ ήταν εντυπωσιακός και νίκησε τόσο τον Άλι στο 18΄ όσο και τον Σον στο 20ο λεπτό. Ο διεθνής γκολκίπερ είχε ακόμα μια σούπερ επέμβαση στο 26′ και την προσπάθεια του Κέιν. Οι Βαυαροί ισορρόπησαν μετά το 30′, πήραν μέτρα, Κουτίνιο και Κομάν έδωσαν ώθηση και στο 41′ ο Βραζιλιάνος έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Σοκ για τους Σπερς στο 45′, ο Λεβαντόφσκι άρχισε τη φάση με τρομερή ντρίμπλα και την ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο. Ηταν το 13ο γκολ του σε 10 ματς σε όλες τις φετινές διοργανώσεις, περισσότερα από οποιονδήποτε στα big-five πρωταθλήματα.

Το ξεκίνημα της Μπάγερν στην επανάληψη ήταν… εκκωφαντικό, πίεσε ψηλά, ανάγκασε τους γηπεδούχους σε διαδοχικά λάθη και βρήκε δίχτυα δυο φορές. Στο 53′ ο Γκνάμπρι πέτυχε το 3-1 και στο 55′ ο ίδιος παίκτης με εξαιρετική κούρσα σημείωσε το 4-1. Οι Σπερς αντέδρασαν και στο 61΄ο Ρόουζ κέρδισε πέναλτι, με τον Κέιν να ευστοχεί και να μειώνει σε 4-2. Κι όμως, ο εφιάλτης είχε μόλις αρχίσει για τους Σπερς. Ο Γκνάμπρι στο 85′ πέτυχε χατ τρικ σημειώνοντας το 5-2. Οι Βαυαροί έκαναν ό,τι ήθελαν στο ματς και στο 87′ ο Λεβαντόφσκι σημείωσε το 6-2. Στο 88′ ήρθε το 7ο σοκ για την Τότεναμ, με τον Γκνάμπρι να κάνει καρέ και να διαμορφώνει το 7-2!

Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Σισοκό, Αλι (71′ Μόουρα), Γουίνκς (81′ Λαμέλα), Ντομπελέ (64′), Σον, Κέιν

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ (72′ Μαρτίνεθ), Αλάμπα (46′ Τιάγκο), Σούλε, Κίμιχ, Παβάρ, Κουτίνιο, Γκνάμπρι, Τολισό, Λεβαντόφσκι, Κομάν (71′ Πέρισιτς)

2ος Ομιλος
Βαθμολογία

1. Μπάγερν 10-2  6
2. Ερυθρός Αστέρας 3-4  3
3. Ολυμπιακός 3-5  1
4. Τότεναμ 4-9  1

Επόμενη αγωνιστική 22/10
Ολυμπιακός – Μπάγερν
Τότεναμ – Ερυθρός Αστέρας