Home SPORTS NEWS Η δράση της 5ης αγωνιστικής του Europa League

Η δράση της 5ης αγωνιστικής του Europa League


Σπουδαίες αναμετρήσεις στην 5η στροφή των ομίλων του Europa League, με τον ΑΠΟΕΛ να επιζητά το «διπλό» κόντρα στην Ντουντελάνζ και την ομάδα του Έμερι να θέλει το τρίποντο κόντρα στους «αετούς» για παρουσία και μαθηματικά στους «32».

Νίκη πάση θυσία πρέπει να πάρει ο ΑΠΟΕΛ στο Λουξεμβούργο κόντρα στην ουραγό Ντουντελάνζ, προκειμένου να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης (από 4 βαθμούς μαζί με Καραμπάκ) από τον 1ο όμιλο ως δεύτερος, καθώς η Σεβίλλη ήδη έχει «σφραγίσει» την παρουσία της εκεί ως πρώτη και τα εναπομείναντα παιχνίδια με Καραμπάκ (εντός) και ΑΠΟΕΛ (εκτός) είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ματσάρα στο Λονδίνο αυτή μεταξύ της Άρσεναλ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την ομάδα του Ουνάι Έμερι να θέλει μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στην φάση των «32», ενώ οι Γερμανοί ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Σταντάρ Λιέγης που δοκιμάζεται στην έδρα της τελευταίας Βιτόρια.

Τα «ρέστα» της θα παίξει η Πόρτο στην έδρα της πρωτοπόρου Γιουνγκ Μπόις, όπου θέλει να κερδίσει για να την «πιάσει» στη βαθμολογία του 7ου ομίλου, εκεί όπου η δεύτερη Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ φιλοξενείται από την Φέγενορντ, με τις δύο ομάδες να έχουν επίσης την ίδια βαθμολογική απόσταση.

Η Ρόμα είναι στην Τουρκία προκειμένου να αντιμετωπίσει την οδηγό του 9ου ομίλου Μπασακσεχίρ, την οποία με νίκη προσπερνάει για ένα βαθμό, την ίδια ώρα που η Γκλάντμπαχ επί αυστριακού εδάφους θα παλέψει την τελευταία, αλλά με μόλις ένα πόντο πίσω της ΒΑΚ Πέλετς.

Ντέρμπι για γερά νεύρα στον 11ο όμιλο μεταξύ Μπράγκα και Γουλβς, με τους Πορτογάλους να οδηγούν την κούρσα στο +1 από την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, την ίδια ώρα που η αποκλεισμένη Μπεσίκτας υποδέχεται την Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τους Σλοβάκους να θέλουν τη νίκη για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες για πρόκριση.

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει, θεωρητικά, εύκολο έργο κόντρα στην δεύτερη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης και τελευταία χωρίς βαθμό Αστάνα στο Καζακστάν, όπου με νίκη «κλειδώνει» πρωτιά και πρόκριση, ενώ παράλληλα η Άλκμααρ θέλει να εξαλείψει κάθε ελπίδα της τρίτης Παρτιζάν για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Πηγή: gazzetta.gr

Το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων:

1ος όμιλος
22:00 Ντουντελάνζ – Αποέλ (Cytavision Sports 1HD)
22:00
Σεβίλλη – Καραμπάχ (Cytavision Sports 3HD)

2ος όμιλος
22:00 Λουγκάνο – Κοπεγχάγη (Cytavision Sports 4HD)
22:00
Μάλμε – Ντιναμό Κιέβου

3ος όμιλος
17:50 Κράσνονταρ – Βασιλεία
17:50 Τράμπζονσπορ – Χετάφε

4ος όμιλος
22:00 Ρόζενμποργκ – ΛΑΣΚ Λιντς
22:00 Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αϊντχόφεν

5ος όμιλος
22:00 Σέλτικ – Ρεν
22:00 Λάτσιο – Κλουζ (Cytavision Sports 5HD)

6ος όμιλος
22:00 Άρσεναλ – Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Cytavision Sports 2HD)
22:00 Γκιμαράες – Σταντάρ Λιέγης (Cytavision Sports 6HD)

7ος όμιλος
19:55 Φέγενορντ – Ρέιντζερς (Cytavision Sports 5HD)
19:55 Γιουνγκ Μπόις – Πόρτο (Cytavision Sports 1HD)

8ος όμιλος
19:55 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Λουντογκόρετς
19:55 Φερεντσβάρος – Εσπανιόλ

9ος όμιλος
19:55 Ολεξάντρια – Βόλφσμπουργκ
19:55 Σεντ Ετιέν – Γάνδη

10ος όμιλος
19:55 Μπασάκσεχιρ – Ρόμα (Cytavision Sports 4HD)
19:55 Βόλφσμπεργκερ – Γκλάντμπαχ

11ος όμιλος
19:55 Μπεσίκτας – Σλόβαν Μπρατισλάβας
19:55 Μπράγκα – Γουλβς (Cytavision Sports 2HD)

12ος όμιλος
17:50 Αστάνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Cytavision Sports 3HD)
19:55 Άλκμααρ – Παρτιζάν (Cytavision Sports 3HD)