Home SPORTS NEWS Χρυσή Μπάλα 2019: Η στιγμή του κορυφαίου της χρονιάς έφτασε

Χρυσή Μπάλα 2019: Η στιγμή του κορυφαίου της χρονιάς έφτασε


Λιονέλ Μέσι, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ή Κριστιάνο Ρονάλντο; Το βράδυ θα είναι γνωστή η απάντηση για το ποιος εκ των τριών θα είναι ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 2019.

Η στιγμή να γίνει γνωστός και επίσημα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2019, έφτασε.

Το France Football θα δώσει τη Χρυσή Μπάλα σε έναν εκ των Μέσι, Φαν Ντάικ ή Ρονάλντο και η αγωνία είναι μεγάλη!

Θα μπει κάποιος για δεύτερη σερί χρονιά ανάμεσα στο δίπολο, ή θα πάρει το προβάδισμα στην «χρυσή» κούρσα ο, σύμφωνα με διαρροές φαβορί για τη νίκη, Λιονέλ Μέσι;

Αν όντως καταλήξει στον 32χρονο Αργεντινό, θα είναι η 6η Χρυσή Μπάλα που κατακτάει και θα περάσει στην πρώτη θέση στη σχετική λίστα, ξεπερνώντας κατά μια τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 5.

Η λίστα με τις 30 υποψηφιότητες είναι γεμάτη από ταλέντο και πρωταθλητές. Μεγάλες πρωταγωνίστριες είναι οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, Αγγλίας και Ισπανίας, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα με 7, 5 και 4 παίκτες, αντίστοιχα.

Το γαλλικό περιοδικό France Football, που διοργανώνει την εκδήλωση και είναι υπεύθυνο για το βραβείο, αναμένεται να καλύψει την διαδικασία ζωντανά (21:30 ώρα Ελλάδος) και να προσφέρει οπτικοακουστικό υλικό από την ιστοσελίδα του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, μαζί με τον καλύτερο παίκτη του κόσμου θα βραβευτούν και ο καλύτερος παίκτης κάτω των 21 ετών (Kopa Trophy), η καλύτερη ποδοσφαιρίστρια (Women’s Golden Ball) αλλά και ο κορυφαίος τερματοφύλακας της χρονιάς (Yachine Trophy).

Ακολουθούν οι λίστες των υποψηφιοτήτων σε όλες τις κατηγορίες:

Kopa Trophy:

Women’s Golden Ball:

Yachine Trophy:

Θυμηθείτε ποιοι έχουν κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα από το 1956 μέχρι και το 2018:

https://youtu.be/noWqLLvPauc

Πηγή: gazzetta.gr