Home SPORTS NEWS Πρόεδρος UEFA: «Να δωθούν 10-20 εκατοστά περιθώριο στο οφσάιντ»

Πρόεδρος UEFA: «Να δωθούν 10-20 εκατοστά περιθώριο στο οφσάιντ»


Τα οριακά γκολ, κυρίως αυτά που έχουν επικυρωθεί ή όχι στην Premier League για… χιλιοστά, στάθηκαν αφορμή στο να ζητήσει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν επανεξέταση των κανόνων στην «VAR εποχή» σχετικά με το οφσάιντ. Τι δήλωσε για τον κανονισμό με το χέρι…

Ο Ιενάτσο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την Έβερτον είδε τον διαιτητή να επικυρώνει το γκολ του μετά από συνεννόηση με τον VAR και η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα υπέστη ανατροπή για… χιλιοστά.

«Αν έχεις μεγάλη μύτη είσαι σε θέση οφσάιντ αυτές τις μέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική «Mirror».

Για να προσθέσει, «οι γραμμές που βλέπουμε, είναι σχεδιασμένες από τους ανθρώπους στο VAR, οπότε ενέχει μια υποκειμενικότητα η όλη διαδικασία. Οπότε, η πρότασή μας είναι – θα το συζητήσουμε και με τους διαιτητές μας – να υπάρξει μια «ανεκτικότητα», ένα περιθώριο, 10-20 εκατοστών».

Παράλληλα, τη γνώμη του είπε και για τον κανονισμό με το χέρι και ως προς το τι κατοχυρώνεται ως παράβαση και τι όχι, σημειώνοντας: «Όλοι οι κορυφαίοι προπονητές των ευρωπαϊκών ομάδων και ο επικεφαλής διαιτητής της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι, έδειξαν μια φάση με χέρι. Και ρώτησε (ο Ροσέτι): «είναι χέρι ή όχι;». Οι μισοί στην αίθουσα είπαν ναι και οι άλλοι μισοί είπαν όχι. Οπότε, πείτε μου πόσο ξεκάθαρος είναι αυτός ο κανόνας. Δεν ξέρουμε τίποτα! Στις διοργανώσεις της UEFA δεν έχουμε πολλές επεμβάσεις του VAR γιατί ο αρχιδιαιτητής Ρομπέρτο Ροζέτι ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ξεκάθαρων και προφανών λαθών.
Η πίεση είναι πολύ διαφορετική, αν είσαι διαιτητής στο γήπεδο, παρ’ όλο που μπορεί να έχεις 70.000-80.000 κόσμο να σου φωνάζουν, εσύ πρέπει να πάρεις την απόφαση και όχι κάποιο άτομο κρυμμένο κάπου στο Λονδίνο, το Βερολίνο ή κάπου αλλού. Δεν είμαι fan του VAR, μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής», είπε ο Τσέφεριν.

Στη συνάντηση με τον Ροσέτι το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ, Ζινεντίν Ζιντάν και Μαξ Αλέγκρι.