Home TOP NEWS Τζιωνής: “Ζητούμενο η σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα”

Τζιωνής: “Ζητούμενο η σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα”

 


Φιλοξενούμενος στη Cytavision και την εκπομπή “Ώρα για Μπάλα” ήταν ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αντώνης Τζιωνής. Ο κ. Τζιωνής στάθηκε στην ανάγκη για σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα, μίλησε για την εποχή Μιλτιάδη Νεοφύτου και τόνισε πως δεν μπορεί μια ομάδα να αλλάζει συνεχώς προπονητές και να ψάχνει διακρίσεις. Αναλυτικά:

Για τη νίκη στο Δασάκι: «Τον χαρακτήρα μεγάλης ομάδας πρέπει να τον βγάζουμε στο παιγνίδι μας. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη στο Δασάκι της προσθέτει σημασία, γιατί αν και βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση, δείξαμε χαρακτήρα. Αυτές τις βδομάδες προσπαθούμε να βγάλουμε πάθος και θέληση στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή η νίκη δεν είναι η λύση όλων των προβλημάτων είναι βάλσαμο όμως. Ανεβάζει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά στο προπονητικό κέντρο και συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε.

Το ξεκίνημα δεν ήταν αναμενόμενο, οι δυο ισοπαλίες και οι εμφανίσεις δεν ήταν αυτές που θέλαμε, όμως στο χθεσινό παιγνίδι παρουσιαστήκαμε περίπου όπως θέλουμε, αν εξαιρέσουμε κάποιες προσωπικές αδυναμίες».

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Είναι άδικο να λέγεται ότι δεν αγαπάμε τα παιδιά μας και ότι δεν δίνουμε ευκαιρίες. Είναι η φιλοσοφία του συλλόγου και του Τεχνικού Διευθυντή να έχουμε Κύπριους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να διατηρούμε στην ομάδα τους Κύπριους και να προσθέσουμε και άλλα παιδιά από τις ακαδημίες, άλλα και από τον ευρύτερο κυπριακό χώρο. Οι Κύπριοι πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο και με ένα πλάνο και ένα πρόγραμμα σύντομα θα έχει μεγαλύτερο αριθμό από αυτούς στην ομάδα. Δεν παραγνωρίζεται και η βοήθεια από καλούς ξένους ποιοτικούς παίκτες».

Για το οικονομικό
«Βρισκόμαστε ακόμα στην τριετή προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση, διανύουμε τον τρίτο χρόνο. Είναι χρονιά που θα εξοφληθούν κατά πάσα πιθανότητα όλες οι παλαιές υποχρεώσεις και αν τα καταφέρουμε να το πετύχουμε θα μπορούμε να προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες ,να κάνουμε καλύτερους προϋπολογισμούς, έχοντας περισσότερη ποιότητα».

Η σχέση με ΘΥΡΑ 9: «Αποδείξαμε έμπρακτα τη διάθεση και την πρόθεση να συνεργαστούμε με όλα τα ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΑ σύνολα. Θεωρούμε ένα κομμάτι από εμάς την ΘΥΡΑ 9, που καμιά φορά παραβαίνει τους κανόνες, άλλα θα πρέπει να συνεργαζόμαστε με όλους. Έχουμε δίαυλο επικοινωνίας με όλους. Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας μας στεναχώρησαν, έχουμε μιλήσει και έχουμε εκφράσει την αντίθεση μας, και εκφράζω εκ νέου την συμπαράσταση μας στον Άγη Ιακωβίδη. Μας στεναχώρησαν αυτές οι ενέργειες και οι οποίες δεν έχουν θέση σε καμία ομάδα, εντούτοις θα κουβεντιάσουμε θα διατηρήσουμε τις επαφές μας και τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν θα τα επιλύσουμε εσωτερικά για να μην μεγαλώσουν και να δυσχεραίνουν την προσπάθεια. Θέλουμε να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει, κανείς δεν περισσεύει. Όποιου τα κίνητρα είναι η αγάπη για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καλοδεχούμενος να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια».

Για την κριτική: «Την θεωρώ βιαστική, το δείγμα είναι πάρα πολύ μικρό, όμως δεν παύει από το ο περήφανος ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ να νιώθει πικραμένος, από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, ενεργεί θετικά, όταν αυτή γίνεται καλόπιστα και μένει σε πλαίσια σωστά. Μάθαμε να ζούμε μέσα από την κριτική και να κάνουμε όλοι καθημερινά τη δουλειά μας».

Για την στήριξη στον Κάρβερ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλη ομάδα, η πίεση είναι συνεχής και διαρκής, δεν θα σταματήσει ποτέ ακόμη και αν τα αποτελέσματα είναι τα καλύτερα. Όσον αφορά την στήριξη στον προπονητή, τα τελευταία 20 χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αλλάξει σχεδόν 30 προπονητές. Η ομάδα δεν έχει επιτυχίες αυτό το διάστημα, η τακτική αλλαγή των προπονητών δεν βοηθά. Πιστεύουμε στην δουλειά που γίνεται, στις δυνατότητες, ικανότητες και την εργατικότητα του προπονητή, θα τον στηρίξουμε γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε και είμαι σίγουρος ότι θα το δείξουμε και στο γήπεδο πως θα παίξουμε καλύτερα. Η σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα είναι το ζητούμενο. Η σταθερότητα διοικητικά βοηθά και η σταθερότητα στον προπονητή. Μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Ήμουν σίγουρος πως κάθε τι χρειάζεται το χρόνο του και κάποιες πραγματικότητες είναι εκεί και πρέπει να τις λαμβάνει ο καθένας υπόψιν του. Είναι μια καινούργια ομάδα και κτίζεται στη βάση ενός νέου μοντέλου, φέραμε 14 νέους παίκτες, όλα αυτά θέλουν χρόνο».

Για το οικονομικό και το Μιλτιάδη Νεοφύτου: «Στη Γ.Σ. του 2013 είχε ανακοινωθεί ότι το χρέος ήταν 16-17 εκ. ευρώ. Όταν αναλάμβανε την προεδρία ο κ. Νεοφύτου το χρέος ήταν κοντά στα 4 εκ. Το χρέος ανέβηκε και από εκεί και πέρα αρχίζει ένας Γολγοθάς, όταν και αναλαμβάνει την προεδρία ο Δώρος Σεραφείμ και γίνεται προσπάθεια για να υπάρξει μια καλή αγωνιστική παρουσία και μείωση χρεών παράλληλα. Υπήρχαν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και έπρεπε να πληρώνονται για να περνούμε τα κριτήρια. Άρα αυτό που μένει από την περίοδο Μιλτιάδη Νεοφύτου, είναι ένας εφιάλτης. Το μόνο παρήγορο είναι ότι η σωστή οικονομική διαχείριση μας δίνει το δικαίωμα, ότι αν συνεχίσουμε νοικοκυρεμένα να συμπεριφερόμαστε, ναι υπάρχει διέξοδος και δεν θα αργήσει να έρθει. Ποτέ δεν είχε συσσωρευτεί τόσο μεγάλο χρέος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν κατά πολύ, μακράν η χειρότερη περίοδος στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Για τον κόσμο: «Ζητάμε να στηρίξει την προσπάθεια αγοράζοντας εισιτήριο διαρκείας και εισιτήριο για τα εντός έδρας παιγνίδια και προϊόντα και να κάνει υπομονή για να λειτουργήσει στον καλύτερο δυνατό βαθμό αυτό το καινούργιο που κτίζεται. Γίνεται προσπάθεια να μπουν οι βάσεις για επόμενα χρόνια. Ο κόσμος να κάνει υπομονή και να μας στηρίξει. Υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, δεν μας ενοχλεί η καλόπιστη κριτική. Σύντομα θα είμαστε καλύτεροι και ο κόσμος θα βλέπει την ομάδα σε πιο ψηλό επίπεδο. Πολύ σύντομα θα του δώσουμε τη χαρά που του αξίζει».