Home TOP NEWS Φ. Κωνσταντινίδης: «Θα κλείσει το ΓΣΠ αν δεχτούμε τους όρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»

Φ. Κωνσταντινίδης: «Θα κλείσει το ΓΣΠ αν δεχτούμε τους όρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»


Μετά τον Αντρέα Μιχαηλίδη, και ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με το γήπεδο που θα φιλοξενεί τους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης – Ο Α. Μιχαηλίδης για συνάντηση με Παπασταύρου – Τι είπε για Μακάρειο

Όλα όσα είπε:

Γενικό σχόλιο: «Είχαμε κάποιες συναντήσεις σε σχέση με την συνομολόγηση της συμφωνίας για την νέα περίοδο του οικονομικού μέρους και άλλα θέματα που αφορούν θέματα οργάνωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ μάς έστειλε μια επιστολή, απαντήσαμε και εμείς σε σχέση με την επιστολή που πήραμε, έγινε ανταλλαγή επιστολών και δεν έχουμε καταλήξει, συμφωνήσει σε αυτά που συζητούμε και αυτό το είδα από τα μέσα ενημέρωσης. Μας είχε αναφερθεί ότι θα κοιτάξουν για άλλα γήπεδα».

Για την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί η ΟΜΟΝΟΙΑ το ΓΣΠ;
«Όχι, έχουμε ανταλλάξει αποστολές σε σχέση με το τι ζητά η ΟΜΟΝΟΙΑ και το τι μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε εμείς από την δική μας πλευρά και είμαστε εκεί».

Πως είναι η συνεργασία με τα σωματεία που χρησιμοποιούν το ΓΣΠ;
«Πάντα ήταν καλή η συνεργασία μας, δεν είχαμε προβλήματα στα θέματα συνεργασίας. Είχαμε καταφέρει όλα τα χρόνια και μέσα από τις εμπειρίες μας, να μπορούμε να δώσουμε στα σωματεία ένα πακέτο, μια συμφωνία με την οποία μπορούν να έρχονται να παίζουν σε μια συνεργασία που ουδέποτε είχαμε πρόβλημα.

Είναι με συμφωνία χρήσης που έγινε το 1999 και με τις τρεις ομάδες. ΟΜΟΝΟΙΑ, Αποέλ και Ολυμπιακό. Και υπήρχαν διάφορες πρόνοιες και όταν έφυγε ο Ολυμπιακός έγινε μια διαφοροποίηση και η συμφωνία παρέμεινε σε ισχύ για δυο ομάδες. Έγιναν αλλαγές τα τελευταία χρόνια κυρίως σε οικονομικά θέματα. Είχαμε πει από τη νέα χρονιά να γίνει μια συμφωνία και με αυτή τη βάση ήρθε η ΟΜΟΝΟΙΑ και υπέβαλε κάποια αιτήματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να αποδεχτούμε διότι αντιτίθενται στη συμφωνία και την φιλοσοφία που είχαμε κάνει στην αρχή. Και όταν λέω φιλοσοφία, εννοώ ότι από τα έσοδα, πρέπει να είναι βιώσιμο το γήπεδο, άρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι με αυτά τα έσοδα που έχει ο ιδιοκτήτης, πρέπει να αναλάβει την συντήρηση του γηπέδου την πληρωμή όλων των εξόδων του σταδίου και να έρχονται οι ομάδες να έχουν τα έξοδα του αγώνα και ένα δικαίωμα στο στάδιο, αυτή είναι η φιλοσοφία. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση το ΓΣΠ, να δεχθεί να παίζει ΟΜΟΝΟΙΑ με αυτούς τους όρους, γιατί θα κλείσει το ΓΣΠ».

Θεωρείτε παράλογες τις απαιτήσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;
«Ναι, ναι, ναι. Αν γίνουν αποδεκτές αυτές οι απαιτήσεις το ΓΣΠ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Δεν υπάρχει θέμα το δ.σ. του ΓΣΠ να δεχθεί μια συμφωνία που βάση της οποίας δεν θα μπορεί να ανταπεξέρχεται. Θα έλεγα, ότι το γήπεδο δεν πρέπει να το βλέπει ως ένα χώρο που βάζει λεφτά ή πληρώνει για να παίζει. Είναι ένας χώρος που αν τον αξιοποιήσεις σωστά και πως το χρησιμοποιείς, για να έχεις έσοδα από το γήπεδο. Πρέπει να προσφέρεται για να έχεις έσοδα. Αν μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να βρει ένα γήπεδο που να πληρώνει λιγότερα και να βγάζει παραπάνω χρήματα, μπορεί να το πράξει. Από τη δική μας πλευρά, πιστεύω πως είναι μια ισορροπημένη συμφωνία αυτή που υπάρχει».

Υπάρχουν οικονομικές οφειλές προς το ΓΣΠ;
«Εξακολουθούν να υπάρχουν οφειλές. Έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, αλλά τουλάχιστον δεν έχει χειροτερέψει. Υπάρχουν όμως σημαντικά ποσά που οφείλονται στο στάδιο».

Θα γίνει κάποια αναβάθμιση στο στάδιο;
«Ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε και τα έσοδα που έχουμε, όσο μπορούμε οικονομικά, βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις μας».

Πηγή: www.sport-fm.com.cy