Home TOP NEWS Ο Α. Μιχαηλίδης για τις αλλαγές που έπονται στα Δελτία Υγείας

Ο Α. Μιχαηλίδης για τις αλλαγές που έπονται στα Δελτία Υγείας


Αφού γίναμε ρεζίλι παγκοσμίως με την υπόθεση Φρανσίς Ουζόχο, έρχονται αλλαγές στη διαδικασία έκδοσης Δελτίων Υγείας. Εντοπίστηκαν κενά στη διαδικασία, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΟΑ, και οι αλλαγές πρέπει να γίνουν το συντομότερο. Μιλώντας στον Super Sport fm 104.0, διατύπωσε τις σκέψεις που γίνονται και κάποιες εισηγήσεις που θα γίνουν στα αρμόδια σώματα.

Αφού πληγώσαμε ανεπανόρθωτα το άθλημα, γίναμε ξανά γνωστοί στο εξωτερικό, ξεβράστηκε για άλλη μια φορά το πολιτικό παρασκήνιο που παίζεται, αφού απομακρύναμε κι άλλο τον κόσμο από το ποδόσφαιρο, θυμηθήκαμε να κάνουμε αλλαγές. Έτσι είμαστε στην Κύπρο. Πάντα ξοπίσω τρέχουμε τα κακά, ποτέ μπροστά τους για να μη συμβούν…

Aναλυτικά τα όσα είπε στον Super Sport fm 104.0

Αρχικό σχόλιο:

«Ήταν πολύ δύσκολες μέρες και κρίσιμη περίοδος για τον οργανισμό. Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν έχω πολλά πράγματα να πω πέραν των γενικών δηλώσεων που έκανε στην βουλή γιατί επίκειται έκτακτη συνεδρία του δ.σ. με αποκλειστικό θέμα τα δελτία υγείας και συνάντηση του δ.σ. με τους γιατρούς, τον πρόεδρο και τα μέλη του ΑΣΥΑ. Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις με την γενική διευθύντρια και λειτουργούς του οργανισμούς. Αυτό θα το κάνουμε και με τους γιατρούς που είναι βασικοί παίκτες της ομάδας. Με αφορμή το θέμα Ουζόχο διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κάποια κενά τα οποία πρέπει να συμπληρώσουμε και δεν αφορούν αυτή κάθε αυτή την υγεία των ποδοσφαιριστών αλλά την διαδικασία και δεν θέλουμε να συνεχίσουν να υφίστανται αυτά τα κενά».

Για τις σκέψεις εισηγήσεις-σκέψεις που γίνονται:

«Η μηχανογράφηση υπάρχει και μπαίνει μια σειρά στις αιτήσεις. Όποιος επιχειρήσει να κάνει αλλαγή αυτό φαίνεται. Μελετούμε την online αίτηση και ανάλογη έκδοση του δελτίου. Μας απασχολεί και αυτό. Θα συζητήσουμε την πιθανότητα να υπάρχουν και άλλες ιατρικές εξετάσεις. Θα συζητήσουμε την πιθανότητα ο αθλητής να είναι παρόν σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας. Τώρα ρίχνω σκέψεις που έχουν τεθεί. Να γίνεται αποδεκτό πιστοποιητικό χωρών της Ευρώπης. Όλα θα μπουν στο τραπέζι, η γνώμη των γιατρών θα είναι βαρύνουσα. Εμείς θέλουμε να εξευρεθούμε τους αθλητές και τα σωματεία και όχι να τους ταλαιπωρούμε αλλά αυτή η εξυπηρέτηση δεν γίνεται να καταλήγει σε εκμετάλλευση. Μελετάμε το ενδεχόμενο να γίνεται και Σάββατο πρωί η έκδοση δελτίου εφόσον όλα είναι σωστά».

Για το πότε περιμένετε να προχωρήσει το όλο θέμα;
«Το είπα και χθες ότι θέσαμε χρονικό πλαίσιο 15 ημερών. Δεν μπορεί να πάει περισσότερο, δεν γίνεται να γίνει του χρόνου. Θέλουμε το νέο σύστημα να είναι έτοιμο όσο πιο σύντομα γίνεται».

Σχολιάζοντας τις σχέσεις ΚΟΑ-ΚΟΠ είπε:
«Αναφέρθηκα χθες στις Ακαδημίες που απασχολούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την ΚΟΠ και δεν είναι προσωπικό το θέμα αλλά θεσμικό. Πρέπει η ανώτατη αθλητική αρχή με την μεγαλύτερη ομοσπονδία να έχει καλές σχέσεις για το καλό του αθλήματος. Προ καιρού μίλησα με τον πρόεδρο της ΚΟΠ και του ζήτησα συνάντηση. Ταξίδευε συχνά αλλά επίκειται συνάντηση. Εμείς έχουμε απόψεις για το ποδόσφαιρο και θα ήθελε θεσμικά τώρα σαν πρόεδρος του ΚΟΑ να τις μελετήσουμε με την ΚΟΠ. Όταν το έκανε επί προσωπικού επιπέδου δεν συζητήθηκαν οι απόψεις μου».

Για το θέμα Ουζόχο:
«Την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουμε μια δημοσιογραφική διάσκεψη και θα αναφερθούμε στο θέμα αυτό. Είχαμε δεσμευθεί ότι όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος θα κάνουμε μια διάσκεψη και θα τοποθετηθούμε εκεί».

Για την μεγάλη επιτυχία του Μίλαν Τραίκοβιτς;
«Νιώθουμε πανευτυχείς.  Για εμάς ήταν ανέκαθεν ο Μίλαν μας δεν έδειχνε τώρα ο Μίλαν μας όπως έγραψε ένας συνάδελφος σας. Ο ΚΟΑ επιχορηγούσε τις προσπάθειες του εδώ και κάποια χρόνια. Χαιρόμαστε για την επιτυχία του. Είναι εντός των σχεδιασμών του ΚΟΑ, δεν μπήκε τώρα αλλά το χρυσό θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μας».