Home TOP NEWS Χατζηλούκας για Περέιρα: «Έχει ταχύτητα, τεχνική, είναι φιλόδοξος, δουλευταράς και καλός χαρακτηρας»

Χατζηλούκας για Περέιρα: «Έχει ταχύτητα, τεχνική, είναι φιλόδοξος, δουλευταράς και καλός χαρακτηρας»


Στον sport-fm.com.cy μίλησε ο Λούκας Χατζηλούκας, ο προπονητής ο οποίος έφερε τον Ζόελ Περέιρα στην Κύπρο.

Πώς κατάφερε να πείσει το περασμένο καλοκαίρι το Ζόελ Περέιρα να τον φέρει στη Δόξα και σκιαγραφεί επίσης τα ποδοσφαιρικά του στοιχεία.

«Το Μάϊο του 2017 είδα για πρώτη φορά το Ζόελ. Ήταν στην Ακατέμικο Βισέου που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα β΄κατηγορίας της Πορτογαλίας. Μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά είχε συμβόλαιο με την ομάδα του.
Το περασμένο καλοκαίρι με ενημέρωσε ο Μπερνάντο Βασκονσέλος, ότι είναι ελεύθερος αυτός ο παίκτης. Και του είπα. Κλείσε τον αμέσως. Τον ήθελα τόσο πολύ που δεν είχα λόγο να σκεφτώ κάτι άλλο.
Πήγαμε ξανά στην Πορτογαλία και συναντηθήκαμε μαζί του. Θυμάμαι ότι ήταν λίγο διστακτικός να υπογράψει. Του μίλησε τότε και ο Ρικάρντο Φερνάντες. Ο οποίος μεταξύ άλλων του είπε. Αν πας στη Δόξα και κάνεις καλή χρονιά, θα παίξεις σε πιο μεγάλη ομάδα στην Κύπρο.
Έτσι έγινε η μεταγραφή του. Τον πείσαμε και τον φέραμε. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα βοηθούσε. Τα στατιστικά του ήταν εξαιρετικά. Τόσο σε χρόνο συμμετοχής, όσο και η γενικότερη του προσφορά, ήταν ιδιαίτερα βοηθητική για την πορεία της ομάδας».

Ποια είναι τα βασικά ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά;
«Ταχύτητα, τεχνική και πολύ καλές τοποθετήσεις. Μπορώ να σας πω ότι διαθέτει τις καλύτερες σέντρες. Μετά το Γιάκολις που για μένα είναι ο κορυφαίoς στις σέντρες, μετά είναι αυτός. Είχε πολλές ασίστ πέρσι και πετύχαμε αρκετά γκολ από δικές του ενέργειες».

Που χρειάζεται βελτίωση κατά την άποψη σας;
« Να γίνει καλύτερος αμυντικά. Είναι περισσότερο επιθετικός αφού έτσι τον ήθελα και εγώ να αγωνίζεται στη Δόξα, όμως είναι αλήθεια ότι πρέπει να δουλέψει πιο πολύ στα μαρκαρίσματα του».

Θα μπορέσει να βοηθήσει την Ομόνοια;
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχει στη νέα του ομάδα. Είναι φιλόδοξος, είναι δουλευταράς, είναι και καλός χαρακτήρας και θεωρώ πως έκανε πολύ καλή μεταγραφή η Ομόνοια».

Θα σηκώσει το βάρος που έχει η φανέλα της νέας του ομάδας;
«Σας είπα ότι είναι φιλόδοξος και θα τα καταφέρει. Η Ομόνοια όπως πιστεύω ότι θα φτιαχτεί θα είναι ομάδα η οποία θα κάνει πρωταθλητισμό και αυτό θα παρασύρει από θετικής άποψης το Ζόελ».

Πιστεύετε ότι θα κάνει πρωταθλητισμό η νέα Ομόνοια;
«Δεν έχω καμία αμφιβολία. Ο Λάρκου και ο Ταραπουλούζης θα φέρουν πολύ καλούς παίκτες και νιώθω ότι έφεραν ήδη και ένα καλό προπονητή».