Home TOP NEWS «Δεν υπάρχει σκέψη για αναστολή»

«Δεν υπάρχει σκέψη για αναστολή»


Στο ραδιόφωνο του Super Sport FM 104.0 μίλησε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και μέλος της επιτροπής νομικών της Βουλής Δημήτρης Δημητρίου και αναφέρθηκε στο θέμα της κάρτας φιλάθλου λέγοντας ότι κατατεθεί νομοσχέδιο που προνοεί ότι την κάρτα φιλάθλου θα μπορούν να την εκδίδουν και οι ομάδες ταυτόχρονα με τις loyalty cards.

Aναλυτικά τα όσα είπε…
«Είναι ένα ζήτημα το οποίο ενδιαφέρει αρκετό κόσμο και ένα ζήτημα για το οποίο ότι κάνουμε θα πρέπει να το κάνουμε με πολλή σκέψη και προβληματισμό. Πρέπει  να βρούμε τον τρόπο να βελτιώσουμε την λειτουργία της κάρτας και την ασφάλεια των οπαδών στους αγωνιστικούς χώρους»

Πως από εκεί που πηγαίναμε για αναστολή, διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα; «Το ζήτημα είναι να κάνουμε ότι κάνουμε με ορθολογισμό και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Κατανοήσαμε ότι  η τυχόν αναστολή της κάρτας οπαδού δεν θα είναι  λόγος για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις των γηπέδων από πλευράς διαχειριστών. Αν γινόταν αυτό θα έστελνε αφενός λανθασμένα μηνύματα και αφετέρου δεν θα πετύχαινε τον στόχο. Θα ήταν λάθος επίσης να λέγαμε ότι είναι ένα μέτρο που δεν εφαρμόζεται καθόλου. Κάποιες πρόνοιες εφαρμόζονται. Ξέρουμε σήμερα ποιοι οπαδοί είναι στο γήπεδο και είναι σημαντικό αυτό. Αυτό μείωσε την βία στα γήπεδα».

Πως θα προχωρήσετε; «Θα καταθέσουμε μια σαν πρόταση νόμου σαν ΔΗΣΥ για να γλιτώσουμε την καθυστέρηση. Θα καταθέσουμε το νομοσχέδιο που προνοεί ότι την κάρτα φιλάθλου θα μπορούν να την εκδίδουν και οι ομάδες ταυτόχρονα με τις loyalty cards. Προνοεί επίσης την μείωση κάποιων ποινών όπως π.χ. από φυλάκιση σε απαγόρευση  εισόδου στα γήπεδα για κάποιες παρανομίες που αφορούν π.χ. εξύβριση. Θα βοηθήσει στην ομαλότερη λειτουργία της κάρτας φιλάθλου».

Την περασμένη εβδομάδα ακούσαμε ότι δεν θα προλαβαίνατε: «Δεν θα προλαβαίναμε με την προϋπόθεση ότι θα ερχόταν από την νομική υπηρεσία. Τώρα θα κατατεθεί σαν πρόταση από τον ΔΗΣΥ για να πάει να ψηφιστεί στις 12 Ιουλίου που είναι και η τελευταία συνεδρία της βουλής. Πάντα υπάρχουν λύσεις, φτάνει να είμαστε δημιουργικοί και αποτελεσματικοί».

Δεν είναι μόνο η εξάλειψη της βίας αλλά και το άδειασμα των γηπέδων: «Θα ήταν λάθος να λέγαμε ότι είναι η κάρτα φιλάθλου ο μοναδικός λόγος που άδειασαν τα γήπεδα. Σας προτρέπω να κοιτάξετε ποσοστιαία την μείωση πριν την εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου με την περσινή μείωση. Θα δείτε ότι η μείωση ήταν μεγαλύτερη στην προπροηγούμενη περίοδο. Αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία των φιλάθλων στα γήπεδα και με άλλους πολλούς παράγοντες».

Αύριο στην συνεδρία της επιτροπής της θα συζητήσετε; «Στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει κανένα θέμα για την κάρτα φιλάθλου. Εμείς θα ενημερώσουμε σαν ΔΗΣΥ την για την πρωτοβουλία και την πρόθεση να καταθέσουμε την Παρασκευή την πρόταση νόμου που βελτιώνει την λειτουργία της κάρτας φιλάθλου και όσοι συνάδελφοι θέλουν θα μπορούν να υπογράψουν αυτή την πρόταση. Θα επισημάνουμε και την σημαντικότητα του ζητήματος για να κάνουμε έκτακτες συνεδριάσεις στην βουλή για να προλάβει να ψηφιστεί στις 12 Ιουλίου.»

Δεν υπάρχει δηλαδή σκέψη για αναστολή; Τι άλλαξε; Υπήρξαν παρεμβάσεις;: «Από εμάς δεν υπάρχει σκέψη για αναστολή, αλλά μπορεί να προκύψει από άλλους συναδέλφους. Εμείς θα καταθέσουμε την πρόταση και πιστεύω ότι θα τύχει στήριξης. Υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να τα δούμε και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα τηρηθεί και να είμαστε όλοι σίγουροι ότι οι αγωνιστικοί χώροι είναι ασφαλείς και αρέσουν στους φιλάθλους. Να ζουν την εμπειρία που ζηλεύουμε όταν πηγαίνουμε σε αγωνιστικούς χώρους του εξωτερικού. Τυχόν αναστολή  δεν θα βοηθήσει το όλο εγχείρημα αλλά αντιθέτως θα το δυσκολέψει και θα δημιουργηθούν περαιτέρω ζητήματα».

Αν συνεχίσουν να αδειάζουν τα γήπεδα θα το δείτε ξανά στο τέλος της επόμενης σεζόν;«Τα ζητήματα συνεχώς θα πρέπει να μας προβληματίζουν. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στις εποχές με την βία στα γήπεδα να κατακλύζει ντα δελτία ειδήσεων, να βλέπουμε τραυματισμένους συμπολίτες μας χωρίς να ξέρουμε ποιοι τους τα έκαναν. Να βρούμε τους τρόπους να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα με τον σωστό τρόπο».