Home TOP NEWS 10ος ο Φατί της Μπαρσελόνα, 4ος ο Μαυρίας στο Τσάμπιονς Λιγκ

10ος ο Φατί της Μπαρσελόνα, 4ος ο Μαυρίας στο Τσάμπιονς Λιγκ


Από χθες βράδυ, στη δεκάδα με τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε ο 16χρονος Ανσού Φατί της Μπαρσελόνα, ο οποίος θεωρείται το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο νεαρός άσος της Μπαρσελόνα κατέχει τη θέση Νο. 10 στη σχετική λίστα ενώ πολύ πιο ψηλά βρίσκεται ένας δικός μας, ο Χάρης Μαυρίας. Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα goalnews και το υπογράφει ο αθλητικογράφος Σίμος Παφίτης.

Το ρεπορτάζ:

Ένας… Ομονοιάτης στα ρεκόρ όλων των εποχών του Τσάμπιονς Λιγκ

Το παιδί… θαύμα της Μπαρσελόνα, Ανσού Φατί, τον οποίο ήδη αρκετοί έχρισαν ως τον διάδοχο του Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να γράφει ιστορία. Μπορεί να μην σκόραρε στον αγώνα με την Ντόρτμουντ για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως το γεγονός και μόνο ότι αγωνίστηκε αποτελεί είδηση.

Το «βλαστάρι» της «Λα Μασία» έκανε ντεμπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε ηλικία 16 ετών και συμπεριλαμβάνεται στους δέκα πιο νεαρούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα ο Φατί βρίσκεται στην 10η θέση της σχετικής λίστας.

Σε αυτή την ειδική κατηγορία συναντά κανείς και έναν ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας. Ο λόγος για τον Χάρη Μαυρία. Ο Ελλαδίτης άσος των πρασίνων σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 29 ημερών αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο ισόπαλο 0-0 με αντίπαλο την Ρουμπίν Καζάν, στις 20 Οκτωβρίου 2010.

Ο 25χρονος δεξιός μπακ της Ομόνοιας φιγουράρει στην τέταρτη θέση της λίστας με τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το ρεκόρ του Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή έχουν ξεπεράσει από τότε ο Γιούρι Τίλεμανς με την Άντερλεχτ (16 χρονών και 148 ημερών το 2013) και ο Άλεν Χαλίλοβιτς για λογαριασμό της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (16 χρονών και 128 ημερών το 2012). Την πρώτη θέση καταλαμβάνει εδώ και 25 χρόνια ο Σελεστίν Μπαμπαγιάρο, ο οποίος με την φανέλα της Άντερλεχτ αγωνίστηκε κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου σε ηλικία 16 χρονών και 87 ημερών.