Home TOP NEWS «Ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δεν ρωτάει αν θα κάνουμε γήπεδο, ρωτάει… πότε θα το...

«Ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ δεν ρωτάει αν θα κάνουμε γήπεδο, ρωτάει… πότε θα το κάνουμε»


Έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Τράπεζα Κύπρου ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑ Σταύρος Παπασταύρου με σκοπό την αγορά του τεμαχίου γης στην περιοχή των Χαλεπιανών για την κατασκευή του ιδιόκτητου γηπέδου της ομάδας.

Πέρα από το συγκεκριμένο κομμάτι, υπάρχουν στα υπόψιν και κάποια άλλα σε περιοχές στα περίχωρα της Λευκωσίας. Για να μπορέσει η ομάδα να κάνει γήπεδο θα πρέπει αυτό να είναι αύταρκες και να μπορεί να συντηρείται μόνο του είπε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Νίκος Χαραλαμπίδης. Δεν μπορεί η διοίκηση να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 1-2 εκ. για τα επόμενα χρόνια και να φτιάξει γήπεδο.

Είπε μία πολύ σωστή κουβέντα ο κ. Χαραλαμπίδης και αφορά στον κόσμο της ομάδας. «Αν μιλήσεις με ένα οπαδό της ομάδας θα ρωτήσει πότε θα κάνουμε το γήπεδο και όχι αν θα το κάνουμε». Είναι μία πολύ σωστή τοποθέτηση η οποία δείχνει πως η διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως ότι πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος σε αυτή την προσπάθεια ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια η ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει επιτέλους τη δική της έδρα.

Είπε ο κ. Χαραλαμπίδης στην τοποθέτηση του… «Το γήπεδο είναι διαχρονικά το όνειρο του κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ. Και αν μιλήσεις με ένα οπαδό της ομάδας θα ρωτήσει πότε θα το κάνουμε και όχι αν θα το κάνουμε. Ήδη ο πρόεδρος στις τελευταίες του επισκέψεις έκανε διαβουλεύσεις για να βρεθεί ο χώρος, άνοιξε ξανά ένας δίαυλος επικοινωνίας με την Τράπεζα Κύπρου για τις Χαλεπιανές. Έγιναν οι διαβουλεύσεις με τον ΚΟΑ, έγινε προσπάθεια όμως αυτό δεν είναι στα σχέδια του οργανισμού. Είχαμε διαβουλεύσεις με το ΓΣΠ εδώ και πάρα πολλούς μήνες οι οποίες είχαν σταματήσει. Δεν είναι φθηνό γήπεδο. Περίπου 25 χιλιάδες ανά παιχνίδι στοιχίζει η χρησιμοποίηση του. Πέρσι σε όλα τα παιχνίδια, πλην του φιλικού με τον Παναθηναϊκό, βάζαμε από την τσέπη για να παίζουμε στο ΓΣΠ. Έτσι σκεφτήκαμε τη δημιουργία γηπέδου το οποίο πρέπει να είναι οικονομικά αυτάρκες. Δεν θέλουμε να κάνουμε γήπεδο απλά για να φορτώσουμε με άλλα 1-2 εκατομμύρια τον χρόνο τον προϋπολογισμό μας. Αν υπάρχουν σωστές προϋποθέσεις μπορεί να γίνει.»